Jump to content

Jag-xj12

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam
 • Hobbies
  Reparatie, in-/verkoop van klassieke horloges
  Wedstrijdzeilen
  Engelse auto's

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste allen,
  Ik heb gestudeerd in Rotterdam aan de Erasmus en tevens 8 jr in Rotterdam gewoond. Daarna een jaar in Den Haag en nu in Amsterdam. Na verschillende banen bij grote corporates heb ik nu al enkele jaren een IT bedrijf.
  Ik heb al een hoop auto's gehad waar ik het meeste zelf aan heb gedaan. (oa 5 Saab's) Mijn MG B GT uit 1971 spant de kroon, deze heb ik bijna volledig zelf gereviseerd en opgeknapt. Inmiddels is deze auto sinds een jaar naar een nieuwe eigenaar en heb ik een LandRover 110 uit 1983 voor in het weekend. Ook daar doe ik alles zelf aan. Door de week rij ik een auto die alleen met een computer te repareren is ;)

  Nu heb ik van een goede vriend van de familie een Jaguar Sovereign 5.3 HE uit 1985 gekregen. 110dkm op de teller. En ook de eerste eigenaar is een goede bekende! De Jag staat nu 15 jaar stil....
  En inmiddels mede dankzij het forum weer rijd als een zonnetje!!!!!

Recent Profile Visitors

511 profile views
 1. Beste allen, Ik heb al aardig wat pagina's gelezen over de bougies van een x300 met aj16 3.2, onder andere op jag lovers. De voorgescheven RC9YCC zijn later door Jaguar aangepast naar Champion RC12YCC. De RC12YCC is niet meer verkrijgbaar en Champion komt als vervanger met de RC12YC. Echter zijn er ook mensen die zweren bij NGK. Mijn vraag, welke moet ik er nou indraaien:)
 2. Piepen is vaak de multiriem van de dynamo... die trekt in de winter, vooral bij een brakke accu, even flink aan de dynamo. Maar je kunt dit makkelijk testen door de riem tijdens draaien even kort met WD40 in te spuiten, dat stopt het piepen eventjes.
 3. Beste @Frank117, Dat zou het best kunnen zijn, ik vond laatst al een klein reepje van dat schuim op de mat. Het geluid komt uit de linker fan, is het veel werk om die te verwijderen? Gr, Romke.
 4. Ok, geen filter dus. Euvel is namelijk dat na het vullen van mijn airco de ventilator ineens bromt. Misschien omdat hij een gewichtje is verloren omdat hij lang vol gas heeft gestaan? Of dus iets van blaadjes ofzo die er terecht zijn gekomen. Met een goed filter ervoor zou dat het niet kunnen zijn. (ik moest mn airco radiator+condensor vervangen en vullen kan ik helaas niet zelf;) )
 5. Goedemiddag medeforummers, Wie kan mij vertellen waar ik het luchtfilter(pollen?) van de kachel/airco etc kan vinden? Dank!
 6. Deze banden heb ik onder mijn Series 3 en is echt een drama.... wat een klote banden. Niet te balanceren en na paar dagen staan al vierkant, echt helemaal niets!!!!
 7. Wat een fantastische auto is een X300... Afgelopen week vorstelijk op en neer naar Oostenrijk, grootste deel 140 op de teller met de cruise control aan.... en dan gewoon gemiddeld 9.2 liter gebruiken op 100km. En dat nog zonder Andy Stoddart bracket die vandaag op de deurmat is gevallen. Heeeel benieuwd hoe hij na montage hiervan gaat rijden!!
 8. Euh..? Mag niet, haha wat bedoel je daar mee?
 9. Dank! Die zal ik inderdaad even maken als de nieuwe bandjes eronder zitten. De vraag is nog ff welke maat;) Inmiddels ook de bekende Andy bracket besteld in Engeland
 10. Dank allen voor de reacties! Ik ben inmiddels voorzien van een prachtige Jaguar x300 (executive) uit 1997 in Brookland Green met zwart leren 'sport' interieur met pas 174dkm op de teller. (Ik wilde perse geen metallic) Afgelopen weekend heb ik alle oliën, filters (incl bak en cardan) en multi-riemen vervangen. Ik heb er twee sets velgen bij, de poedercoat Dimpels en de Diamant turned Dimples. De zomerbanden zijn op en de winterbanden uit 2007. Allemaal dus aan vervanging toe, vandaar mijn andere post met bandenmaat advies gevraagd. Aangezien ik veel zelf doe, komen er vast nog meerdere vragen de komende tijd;)
 11. Beste forummers, wat zijn jullie ervaringen met de bandenmaat onder een X300? ik ben toe aan nieuwe banden en twijfel nu tussen 225/55 of 225/60 op 16inch. omdat ik geen sport editie heb staat het misschien wat klein de 225/55?? hoor graag ervaringen!!
 12. Bij mij ook last van de kou, maar stuurt na het starten (en minuutje lopen) even erg zwaar. Vlak daarna is het over..
 13. Beste forummers, Rond de achterlichten van mijn x300 zitten rode omlijstingen, waarvan er 1 inmiddels wat stukjes mist en dus wit onder vandaan komt. Niet erg fraai! Heeft iemand deze lijstjes wel is overgeschilderd en weet toevallig welke kleurnummer? Of heeft iemand nog een net linker achterlicht ter overname? Dank!
 14. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Beste mede-forummers, Al sinds eind 2012 heb ik een prachtige XJ12 serie III waarvan het herstel na 16 jaar stilstand door vele hier op de voet is gevolgd. Prachtige auto, maar niet voor iedere dag. Nu ben ik opzoek naar een aanvulling op mijn daily ride (RRC) in de vorm van een Jaguar X300 met de prachtige 6 in lijn. Mocht iemand iets weten of goede aankooptips hebben, hoor ik het graag!
 15. @TET70 Bij mijn Jaguar exact hetzelfde verhaal na ruim 15 jaar stilstand (tot begin 2013). Je krijgt een 1 vanwege het te laat verplicht aanschaffen van de nieuwe platen. Ik heb toen met de RDW gebeld en die zeiden wel de hand over het hard te willen strijken en de 1 te schrappen... ware het niet dat blijkbaar ooit nieuwe papieren zijn aangevraagd in de tijd dat er nog geen duplicaat codes werden toegepast. Maar dit werd dus wél geregistreerd. Daarom werd het een 2. En of ik nou een 1 of 2 heb, maakt dan ook weinig meer uit en dus heb ik het zo gelaten. De man bij de RDW zei: je kunt hem er ook afpoetsen;) (ook bij de luxe platen is de 2 altijd gestanst)
×
×
 • Create New...