Ga naar inhoud

Jag-xj12

Members
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

1 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam
 • Hobbies
  Reparatie, in-/verkoop van klassieke horloges
  Wedstrijdzeilen
  Engelse auto's

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste allen,
  Ik heb gestudeerd in Rotterdam aan de Erasmus en tevens 8 jr in Rotterdam gewoond. Daarna een jaar in Den Haag en nu in Amsterdam. Na verschillende banen bij grote corporates heb ik nu al enkele jaren een IT bedrijf.
  Ik heb al een hoop auto's gehad waar ik het meeste zelf aan heb gedaan. (oa 5 Saab's) Mijn MG B GT uit 1971 spant de kroon, deze heb ik bijna volledig zelf gereviseerd en opgeknapt. Inmiddels is deze auto sinds een jaar naar een nieuwe eigenaar en heb ik een LandRover 110 uit 1983 voor in het weekend. Ook daar doe ik alles zelf aan. Door de week rij ik een auto die alleen met een computer te repareren is ;)

  Nu heb ik van een goede vriend van de familie een Jaguar Sovereign 5.3 HE uit 1985 gekregen. 110dkm op de teller. En ook de eerste eigenaar is een goede bekende! De Jag staat nu 15 jaar stil....
  En inmiddels mede dankzij het forum weer rijd als een zonnetje!!!!!

Recente bezoekers van dit profiel

304 profielweergaven
 1. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Wat een fantastische auto is een X300... Afgelopen week vorstelijk op en neer naar Oostenrijk, grootste deel 140 op de teller met de cruise control aan.... en dan gewoon gemiddeld 9.2 liter gebruiken op 100km. En dat nog zonder Andy Stoddart bracket die vandaag op de deurmat is gevallen. Heeeel benieuwd hoe hij na montage hiervan gaat rijden!!
 2. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Euh..? Mag niet, haha wat bedoel je daar mee?
 3. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Dank! Die zal ik inderdaad even maken als de nieuwe bandjes eronder zitten. De vraag is nog ff welke maat;) Inmiddels ook de bekende Andy bracket besteld in Engeland
 4. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Dank allen voor de reacties! Ik ben inmiddels voorzien van een prachtige Jaguar x300 (executive) uit 1997 in Brookland Green met zwart leren 'sport' interieur met pas 174dkm op de teller. (Ik wilde perse geen metallic) Afgelopen weekend heb ik alle oliën, filters (incl bak en cardan) en multi-riemen vervangen. Ik heb er twee sets velgen bij, de poedercoat Dimpels en de Diamant turned Dimples. De zomerbanden zijn op en de winterbanden uit 2007. Allemaal dus aan vervanging toe, vandaar mijn andere post met bandenmaat advies gevraagd. Aangezien ik veel zelf doe, komen er vast nog meerdere vragen de komende tijd;)
 5. Beste forummers, wat zijn jullie ervaringen met de bandenmaat onder een X300? ik ben toe aan nieuwe banden en twijfel nu tussen 225/55 of 225/60 op 16inch. omdat ik geen sport editie heb staat het misschien wat klein de 225/55?? hoor graag ervaringen!!
 6. Jag-xj12

  stuurproblemen door kou

  Bij mij ook last van de kou, maar stuurt na het starten (en minuutje lopen) even erg zwaar. Vlak daarna is het over..
 7. Jag-xj12

  Achterlicht omlijsting kleur

  Beste forummers, Rond de achterlichten van mijn x300 zitten rode omlijstingen, waarvan er 1 inmiddels wat stukjes mist en dus wit onder vandaan komt. Niet erg fraai! Heeft iemand deze lijstjes wel is overgeschilderd en weet toevallig welke kleurnummer? Of heeft iemand nog een net linker achterlicht ter overname? Dank!
 8. Jag-xj12

  Zoektocht X300

  Beste mede-forummers, Al sinds eind 2012 heb ik een prachtige XJ12 serie III waarvan het herstel na 16 jaar stilstand door vele hier op de voet is gevolgd. Prachtige auto, maar niet voor iedere dag. Nu ben ik opzoek naar een aanvulling op mijn daily ride (RRC) in de vorm van een Jaguar X300 met de prachtige 6 in lijn. Mocht iemand iets weten of goede aankooptips hebben, hoor ik het graag!
 9. Jag-xj12

  Nieuw kentekenplaat met 2-tje????

  @TET70 Bij mijn Jaguar exact hetzelfde verhaal na ruim 15 jaar stilstand (tot begin 2013). Je krijgt een 1 vanwege het te laat verplicht aanschaffen van de nieuwe platen. Ik heb toen met de RDW gebeld en die zeiden wel de hand over het hard te willen strijken en de 1 te schrappen... ware het niet dat blijkbaar ooit nieuwe papieren zijn aangevraagd in de tijd dat er nog geen duplicaat codes werden toegepast. Maar dit werd dus wél geregistreerd. Daarom werd het een 2. En of ik nou een 1 of 2 heb, maakt dan ook weinig meer uit en dus heb ik het zo gelaten. De man bij de RDW zei: je kunt hem er ook afpoetsen;) (ook bij de luxe platen is de 2 altijd gestanst)
 10. Jag-xj12

  Hij rijdt!

  Gefeliciteerd Toro!! Ziet er top uit.
 11. Jag-xj12

  Wiellagers afstellen.

  Algemene regel is vast aandraaien en dan 1/8ste los, mocht je geen momentsleutel hebben;)
 12. Jag-xj12

  Prijzen serie 3, in 6 lijn en V12.

  Helemaal eens!! Daarbij ik haal met mijn V12 HE ook 1 op 7 op de snelweg in de trajectcontrole.... gemiddelde ligt natuurlijk wat ongunstiger
 13. Jag-xj12

  Handrem Series III: remblokken vernieuwen

  Zelfde probleem net gehad.. Je kunt de kabel ietsje aanspannen door de boel los te halen bij de horizontale 'hefboom' onder de auto ter hoogte van de bestuudersstoel. Let wel, een heel klein beetje. In principe is hij zelfstellend zoals Rob al beschrijft. Bij mij mocht het allemaal niet baten. Dus de hele as eronderuit! (alweer, want was vorig jaar even vergeten bij de revisie van de achterremmen en dus heeft deze klus me niets gekost... gelukkig)
 14. Jag-xj12

  Een nat interieur

  Tnx voor de tip. Hoe maak je ze het beste schoon? Vanuit de wielkasten doorprikken?
 15. Beste medeforummers, Omdat mijn Jaguar net als vele anderen al een tijdje aan zijn, gedeeltelijk verplichte, winterslaap is begonnen de volgende vraag. Ik wil hem dit jaar op pootjes zetten omdat ie wat langer staat dan afgelopen jaren. Zeker 5 maanden. Nu kan ik die natuurlijk onder de krikpunten plaatsen, maar dit doe ik liever niet. Kan ik ze (achter) het beste onder de assen zetten, ergens ter hoogte van de schokdempers? Voor in het midden onder de auto? Of? Suggesties/advies zeer welkom!
×