Jump to content

rover114

VIP
 • Posts

  6,205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  115

Everything posted by rover114

 1. Sympathiek initiatief. Echter op al de drie wagens in ons wagenparkje zitten neutrale plaathouders. ( voor de luxe kentekenplaten😎). Op zowel de daily oplaadbare auto als de XJ prijkt wel de JF sticker op de achterruit
 2. Zag het toen ik de wielen voor de BRM had laten restaureren ook. 205/45R16 op dat moment 2 opties. maar goed, de optie die ik al op voorhand. Had bedacht was er gelukkig bij. Maar spoeling voor niet al te gangbare maten wordt al snel dunner. Voor de XJ was de laatste keer ook niet veel snel leverbaar trouwens ( 215/70R15)
 3. Was een retorische opmerking . Uiteraard gebruik je deze wagen Zials bedoeld. Als grand tourer
 4. No brainer dan lijkt me. Tenzij je circuit gebruik voor de XJS in gedachten hebt
 5. Wat ik er van weet is Monroe meer de fabrikant van schokdempers voor “normaal” gebruik. Bildstein meer de go to voor meer prestatie gericht gebruik. zou ik moeten kiezen zou ik op basis van die kennis gaan voor Monroe. maar wellicht heb jij op basis van prijs andere input
 6. Om in te schrijven moest ik inloggen op de JDCH site dus het lijkt daar wel op Kees.
 7. Mag geen probleem zijn. vroege series 3 hadden ook geen elektrische verstelling even als de series2 XJ.
 8. Waarde forum leden, zijn er meer die zin hebben in de voorjaarsrit regio Noord van JDCH? Wij hebben ons reeds aangemeld
 9. Helemaal eens met Arie. was jaren lang een familie uitje voor ons. Heel jammer dat dit evenement niet door gaat. De vorige keer was het al veel minder dan gebruikelijk. ( helaas) de hele C maatregelen toestand heeft de beurs wereld aardig schade toegebracht. Ik hoop van harte dat dit fijne evenement weer ik oude luister mag terugkeren.
 10. Da’s schrikken. Veel te jong.. we gaan de deskundige en behulpzame bijdrages hier missen. Een mede Jaguar, en detailing enthousiasteling heen gegaan. Sterkte gewenst aan Leon’s naasten🍀🍀🍀
 11. Even als Cage, ‘t is jouw wagen. Dus “go with your guts” is het devies. Maar als je het mij vraagt zijn dit twee totaal verschillende werelden qua wiel. Die 19 inch zouden ( wat mij betreft) erg fraai staan in die kleur bij de kleur van jouw wagen. maar maken het aangezicht veel meer sportief, dan de huidige ( zeker ook erg fraaie) wielen.
 12. Toch vreemd, deze lijkt me veel minder gewild dan de “gewone”
 13. X-358 heb ik nog nooit gezien. de 1:43 X-350 heb ik zelf ook in de vitrinekast staan😉. gewoon blijven zoeken. Series3 XJ was ook lange tijd niet verkijgbaar. Tot NEO eindelijk er mee kwam🤩
 14. De 4.2 XK motor in onze series3 XJ heeft ons vandaag weer in alle comfort verplaatst tijdens de rit naar Arnhem, voor de JDCH herfsttinten toertocht daarna de rit en nadien terug naar huis. ( beetje plagen mag toch?)
 15. De XK motor onbetrouwbaar? In mijn ervaring geenszins. in de 10 jaar dat ik de XJ heb is er uiteraard malheur geweest. Maar welke wagen van laten we zeggen 40 jaar oud heeft dat niet op z’n tijd. Dat ie mwt een 4 traps automaat zuiniger wordt dat zal vast wel. Laat onverlet, dat ik dit niet zou doen met deze wagen. Maar het is aan een ieder te doen hoe het hem (m/v, immers wel inclusief zijn hier) goed dunkt.
 16. Mss een iets andere benadering, maar toch.. waarom niet de XK motor in ouder ere herstellen? deze ombouw kost ook geld uiteindelijk en de originaliteit van deze relatief vroege series 3 XJ is voor altijd Schade aangedaan..
 17. Als het me gegund is komt er een v12 series 2 1976 ( mijn eigen bouwjaar ) maar ben best blij met het huidige wagenpark
 18. Series 2 is in mijn beleving de mooiste. Toen ik mijn. Serieuze zoektocht begon was een series 2 LWB 4.2 automaat het doel. Tsja dat er toen een heel vroege (1979) series3 op mijn pad kwam, welke me wist te verleiden. Tien jaar later gelukkig nog steeds blij met mijn beslissing.
 19. Dit is weer es een item waarbij de meningen soms haaks op elkaar staan. Moest ik kiezen tussen deze twee dan werd het voor mij een X-300. Hoewel ( net als Haddock al aan geeft) de Lijnen van de XJ40 met het verstrijken van de jaren mooier worden in mijn beleving.
 20. Bedoel het zeker niet negatief Mark. Maar het simpele feit is dat als het professioneel georganiseerd wordt het geld kost. Dus als er drie man ( m/v) aan instructeurs aanwezig is kost dat bedrag X. Da’s iets anders dan iemand ( die gerust weet waar ie over spreekt ) die denkt, kom ik ga op de zaterdag leuk een instructie doen en als ik wat producten verkoop verdien ik ook nog iets. Nogmaal niks negatiefs bedoeld, maar dit is hoe het is. CG benaderd het professioneel. de Meg’s distributeur benaderd het op de tweede manier. ( en ook die is leuk, heb de basis en gevorderde daar gevolgd.) Wat CG betreft heb daar de paint correction workshop gedaan. en ja daar leer je denk ik net ff meer. maar kost ook het 3 voudige van deze Meg’s sessie. een ieder die de laatste optie overweegt. Kijk op hun website. een aanrader wat mij betreft voor de serieuze detailer.
 21. Niet iedereen staat daar het zelfde in. juist vanwege het kostenaspect werd eerder al de optie een workshop bij een andere partij te doen afgeschoten.
 22. Mooi gezegd uit eigen ervaring Marco. Dit vat mooi samen wat ik ook bedoelde in mijn reactie. Ben zelf ( zoals bekend hier) een Series XJ liefhebber en ondanks de tekortkomingen tov een moderne wagen is er geen wagen die me een grotere glimlach geeft achter het stuur dan mijn XJ. Maar ja. Het blijft een wagen van ruim 40 jaar oud.
 23. Als echt dadelijke wagen zou ik een Series 3 XJ niet adviseren. Als zeg maar tweede auto daarentegen wel. In mijn beleving is de roestgevoeligheid en de naar huidige begrippen korte onderhoudsintervallen voor echt dagelijks gebruik een manco. en let op: uiteraard werden deze wagens destijds dagelijks gebruikt maar toen waren ze dan ook nieuw. n.b. Wat verbruik betreft, rij met de mijne (series 3 4.2 automaat) op korte stukjes 1 op 6,5 en lange einden zoals laatst naar de JDCH meet 1 op 8,3 ( tevens zuinigst dat ik ooit gereden heb met de XJ) Denk er ook om, een dergelijke wagen heeft E5 benzine nodig. ( zelf tank ik altijd VPower of BP Ultimate waar ik dan nog een loodvervanger aan toe voeg, dat laatste zijn de meningen over verdeeld of dit nodig is maar goed) succes met de besluitvorming
×
×
 • Create New...