Jump to content

rover114

VIP
 • Content Count

  5866
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

rover114 last won the day on February 28

rover114 had the most liked content!

Community Reputation

750 Toppertje

About rover114

 • Birthday 06/23/1976
 • Age 43

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noordbroek
 • Hobbies
  Auto's
  Jaguar en in het bijzonder uiteraard mijn XJ.
  Zo af en toe thuis lekker Koken
  Tuinieren.
 • Age 43

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Goedemiddag,
  Mijn naam is Michel de jager, en ben woonachtig in Groningen.
  November 2012 heb ik mijn droom een XJ te bezitten gerealiseerd.
  Het betreft een origineel Nederlandse series 3 4,2,automaat. Een van de allereerste, gekentekend in juli 1979. Via kolvenbach in boven leeuwen welke hem in consignatie had van de tweede eigenaar.
  Ik hoop dat het bezit, en het rijden me net zoveel plezier mag geven als het verlangen er naar, tot nu toe.
  De auto zal puur hobbymatig woedden gebruikt dus echt veel kilometers zullen er niet gemaakt worden, maar de ritjes die gemaakt worden zijn tot nu toe puur genieten.
  En via dit medium hoop zo gelijkgestemden te ontmoeten.
  Met vriendelijke groet,

  Michel.
 • Age 43

Recent Profile Visitors

2204 profile views
 1. Klinkt al beter maar liever nog gewoon weer een straight six. imo zonde zo'n strakke vroege series 3 te gaan verbouwen, suc6 met dit project.
 2. Hey Wilfred, nu ben je toch wel een beetje in de war geloof ik
 3. Suc6 met de zoektocht Wilfred. koppakking hier van de XJ ook gehad twee jaar geleden. zure hap. maar hij loopt mooier wel mooier dan ooit sindsdien. da’s dan weer een fijne bijkomstigheid. ( een paar weken geleden hadden we de koppakking van onze andere Engelse bolide, blijft wat met die Engelse wagens) hopelijk valt het allemaal nog een beetje mee.
 4. Lijkt me de verstandigste beslissing ( helaas). is een vreemde tijd die we door maken met z’n allen momenteel.
 5. Maar goed, die apk stelt toch niks voor. als je Jaguar gewoon netjes onderhouden wordt. en bij klassieke wagens is tie al om het jaar. gewoon een formaliteit.
 6. Heb er ook 1 in de BRM ( Rover 200) no problem. ( en de beide rovers daarvoo had ik er ook 1 trouwens, ook probleemloos) wat Kees al zegt, niet teveel olie en goed laten drogen.
 7. Man man mooi speelgoed......🤤
 8. Tsja, wat ik al zei, een never ending discussie. Waarbij mijn eigen ervaring is dat goedkoper niet altijd slechter is. ( zie mijn eigen ervaring met de Nexen banden op de XJ. Echt top) Anderzijds geen risico willen lopen en merkbaar minder grip op nat/vochtig wegdek vanaf een milimerer of drie profieldiepte. ( mss ben ik een ‘sportieve’ rijder) Denk het eigenlijk niet. Zeker niet met de XJ. De ene hand is de andere niet Denk ook aan de compound ( samenstelling van het rubber)
 9. Deels mee eens Kees. Maar dan nog, wie weet wanneer het gaat regenen? en moet je dan bij regen 90 gaan rijden op de snelweg? ik laat mijn meisje hoe dan ook niet op 2.0 mm banden de weg op gaan. voorzichtig of niet. ( n.b. ik prijs me gelukkig dat de leasemij waar mijn werkgever leased niet kinderachtig is qua banden, . Ik hoor wel eens andere verhalen helaas)
 10. Ik vervang zomerbanden altijd bij 2.5 mm. de apk norm van 1.6 vind ik persoonlijk onverantwoord. wel altijd een mooi discussiepunt “banden” onder de Rover 200BRM juist 4 nieuwe Pirelli P-Zero nero’s laten monteren op de originele 16 inch wielen (205/45 R16 W) voor een imo schappelijke 110 per stuk
 11. Heb zoals ik postte ook Nexen onder de XJ voldoen prima.
 12. Ben in Doorsnee echt van Origineel maar de 205 vind ik erg smal persoonlijk . Heb onder mijn series 2 215 R15 van Nexen. Net wat dikker. En dit voldoet meer dan prima.👍. wat de wegligging etc betreft, top. en ja dit zal mede te maken hebben met wat je doet met de wagen. De XJ is puur voor de toer en genot ritjes. geen circuit of gerace. Maar voor mij niks dan lof over deze prijsgunstige banden
 13. Voordeel is dat het verschil in US spec bumpers en EU spec bumpers bij deze generatie XJS ( of XJ) minder opvalt als bij veel andere wagens.
×
×
 • Create New...