Jump to content

rover114

VIP
 • Content Count

  5793
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

rover114 last won the day on June 6

rover114 had the most liked content!

Community Reputation

707 Toppertje

About rover114

 • Birthday 06/23/1976
 • Age 43

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noordbroek
 • Hobbies
  Auto's
  Jaguar en in het bijzonder uiteraard mijn XJ.
  Zo af en toe thuis lekker Koken
  Tuinieren.
 • Age 43

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Goedemiddag,
  Mijn naam is Michel de jager, en ben woonachtig in Groningen.
  November 2012 heb ik mijn droom een XJ te bezitten gerealiseerd.
  Het betreft een origineel Nederlandse series 3 4,2,automaat. Een van de allereerste, gekentekend in juli 1979. Via kolvenbach in boven leeuwen welke hem in consignatie had van de tweede eigenaar.
  Ik hoop dat het bezit, en het rijden me net zoveel plezier mag geven als het verlangen er naar, tot nu toe.
  De auto zal puur hobbymatig woedden gebruikt dus echt veel kilometers zullen er niet gemaakt worden, maar de ritjes die gemaakt worden zijn tot nu toe puur genieten.
  En via dit medium hoop zo gelijkgestemden te ontmoeten.
  Met vriendelijke groet,

  Michel.
 • Age 43

Recent Profile Visitors

1768 profile views
 1. Die is lekker bezig...
 2. Mijn advies, eerste veel WD40 of soortgelijk toevoegen en dagen laten inweken. Daarna evt met een brander verhitten . ( let op wel brand gevaarlijk)
 3. Heb toen in alle 4 de portieren nieuwe ( blam) speakers gezet met de originele maatvoering. ( bestaande waren compleet versleten) dit postje: hmm, dacht dat ik het ene postje had aangevinkt met de speakers. En radio
 4. Was de reden voor mij de retro sound in te bouwen. Die paste ook in de originele uitsparing.
 5. Verstandig er niet te lang mee te wachten. mijn vader heeft zijn Stag laten spuiten ( en wat herstellingen laten doen) . bij autoschade Boog in Hoogezand. Mijn Rover 200 BRM is daar ook voor wat roestherstel geweest een paar jaar terug. goed werk en nette prijzen. maar is voor jou mss wat uit de richting
 6. Fijn dat je het licht hebt gezien. ( zeker bij een series2 XJ, wat imo de mooiste is van de series XJ’s ) en sluit ook aan op wat ik bedoel te zeggen. Dat iets kan wil nog niet zeggen dat je dat ook moet doen. ( desnoods mss de keuze de Classic een bepaalde periode als daily in te zetten)
 7. rover114

  Leaper op XJS

  Met zijn grenzen... 🤮🤮🤮
 8. rover114

  Leaper op XJS

  Kees, imo geen gezicht. Maar hulde dat je de originele plaats gebruikt en het dus weer origineel gemaakt kan worden. want je weet ik ben wel van origineel.
 9. Dit zijn de tips and tricks. ( heb recent voor mijn wieldoppen ook nieuw besteld, gelukkig nog verkrijgbaar bij barratt)
 10. Mss een vreemd idee, maar is de olie die je nodig bent niet de zelfde als Citroën gebruikt in diverse wagens als de DS, CX , XM etc?
 11. Kan een eind met je mee gaan. Maar.. de wensen/eisen aan een wagen waren in 1979 anders dan heden ten dage. en ja, ik geniet zeker van de XJ als ik er in rij. en ja meer dan in de daily driver. Maar. is een interval van 30dKm tussen de beurten door niet erg prettig? en climax controle? en parkeersensoren/achteruitrijcamera? en roest preventie die wel ok is? een wagen die wel zonder zorgen buiten kan staan in weer en wind? abs/ Traction controle? los van dit alles, je wagen waar je om geeft en lang wilt koesteren wil je toch niet in winterse pekel omstandigheden gebruiken? maar goed da’s mijn idee. maar jazeker, de XJ series 1.2.3 kan prima mee komen in het hedendaagse verkeer. daar gaat het niet om over.
 12. Series2 zijn de minst goeie..qua roest..
 13. Snap je gevoel zeker. Heb zelf ook es overwogen een series XJ als daily te gaan rijden kwam er uiteindelijk in eerste instantie niet van. En op enig moment kwam er jaren later ( in 2012) wel een XJ 4.2 automaat(Series3) aan te schaffen maar dan als hobby voertuig. persoonlijk denk ik dat als wagen zijnde zeker goed mee komt in het verkeer. het comfort is simpelweg goed te noemen. Maar: Brandstofverbruik is zeker niet modern te noemen. ( ik rij met de mijne tussen de 1 op 6,5 en 1 op 7,5 ) Roestbestendigheid is zeker niet modern te noemen ( binnen stallen is een must) En er moet periodiek eea aan onderhoud gedaan worden, waarbij de intervallen van 7500 Km ook niet modern te noemen zijn. ( voor mij is dat 1x per jaar maar als daily zou dat dus zeker 2 a 3 beurtjes zijn per jaar). Dit los van dat het oude wagens betreft dus er gaat ook wel es iets stuk. Stof tot nadenken..
×
×
 • Create New...