Jump to content

rover114

VIP
 • Posts

  6,185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

rover114 last won the day on October 1 2022

rover114 had the most liked content!

Reputation

1,100 Toppertje

1 Follower

About rover114

 • Birthday 06/23/1976

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noordbroek
 • Hobbies
  Auto's
  Jaguar en in het bijzonder uiteraard mijn XJ.
  Zo af en toe thuis lekker Koken
  Tuinieren.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Goedemiddag,
  Mijn naam is Michel de jager, en ben woonachtig in Groningen.
  November 2012 heb ik mijn droom een XJ te bezitten gerealiseerd.
  Het betreft een origineel Nederlandse series 3 4,2,automaat. Een van de allereerste, gekentekend in juli 1979. Via kolvenbach in boven leeuwen welke hem in consignatie had van de tweede eigenaar.
  Ik hoop dat het bezit, en het rijden me net zoveel plezier mag geven als het verlangen er naar, tot nu toe.
  De auto zal puur hobbymatig woedden gebruikt dus echt veel kilometers zullen er niet gemaakt worden, maar de ritjes die gemaakt worden zijn tot nu toe puur genieten.
  En via dit medium hoop zo gelijkgestemden te ontmoeten.
  Met vriendelijke groet,

  Michel.

Recent Profile Visitors

4,140 profile views
 1. Om in te schrijven moest ik inloggen op de JDCH site dus het lijkt daar wel op Kees.
 2. Mag geen probleem zijn. vroege series 3 hadden ook geen elektrische verstelling even als de series2 XJ.
 3. Waarde forum leden, zijn er meer die zin hebben in de voorjaarsrit regio Noord van JDCH? Wij hebben ons reeds aangemeld
 4. Helemaal eens met Arie. was jaren lang een familie uitje voor ons. Heel jammer dat dit evenement niet door gaat. De vorige keer was het al veel minder dan gebruikelijk. ( helaas) de hele C maatregelen toestand heeft de beurs wereld aardig schade toegebracht. Ik hoop van harte dat dit fijne evenement weer ik oude luister mag terugkeren.
 5. Da’s schrikken. Veel te jong.. we gaan de deskundige en behulpzame bijdrages hier missen. Een mede Jaguar, en detailing enthousiasteling heen gegaan. Sterkte gewenst aan Leon’s naasten🍀🍀🍀
 6. Even als Cage, ‘t is jouw wagen. Dus “go with your guts” is het devies. Maar als je het mij vraagt zijn dit twee totaal verschillende werelden qua wiel. Die 19 inch zouden ( wat mij betreft) erg fraai staan in die kleur bij de kleur van jouw wagen. maar maken het aangezicht veel meer sportief, dan de huidige ( zeker ook erg fraaie) wielen.
 7. Toch vreemd, deze lijkt me veel minder gewild dan de “gewone”
 8. X-358 heb ik nog nooit gezien. de 1:43 X-350 heb ik zelf ook in de vitrinekast staan😉. gewoon blijven zoeken. Series3 XJ was ook lange tijd niet verkijgbaar. Tot NEO eindelijk er mee kwam🤩
 9. De 4.2 XK motor in onze series3 XJ heeft ons vandaag weer in alle comfort verplaatst tijdens de rit naar Arnhem, voor de JDCH herfsttinten toertocht daarna de rit en nadien terug naar huis. ( beetje plagen mag toch?)
 10. De XK motor onbetrouwbaar? In mijn ervaring geenszins. in de 10 jaar dat ik de XJ heb is er uiteraard malheur geweest. Maar welke wagen van laten we zeggen 40 jaar oud heeft dat niet op z’n tijd. Dat ie mwt een 4 traps automaat zuiniger wordt dat zal vast wel. Laat onverlet, dat ik dit niet zou doen met deze wagen. Maar het is aan een ieder te doen hoe het hem (m/v, immers wel inclusief zijn hier) goed dunkt.
 11. Mss een iets andere benadering, maar toch.. waarom niet de XK motor in ouder ere herstellen? deze ombouw kost ook geld uiteindelijk en de originaliteit van deze relatief vroege series 3 XJ is voor altijd Schade aangedaan..
 12. Als het me gegund is komt er een v12 series 2 1976 ( mijn eigen bouwjaar ) maar ben best blij met het huidige wagenpark
 13. Series 2 is in mijn beleving de mooiste. Toen ik mijn. Serieuze zoektocht begon was een series 2 LWB 4.2 automaat het doel. Tsja dat er toen een heel vroege (1979) series3 op mijn pad kwam, welke me wist te verleiden. Tien jaar later gelukkig nog steeds blij met mijn beslissing.
 14. Dit is weer es een item waarbij de meningen soms haaks op elkaar staan. Moest ik kiezen tussen deze twee dan werd het voor mij een X-300. Hoewel ( net als Haddock al aan geeft) de Lijnen van de XJ40 met het verstrijken van de jaren mooier worden in mijn beleving.
×
×
 • Create New...