Ga naar inhoud

rover114

VIP
 • Aantal items

  5,520
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  72

rover114 won de laatste dag op 19 augustus 2017

rover114 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

569 Toppertje

Over rover114

 • Titel
  JF-TEAM
 • Verjaardag 06/23/1976
 • Leeftijd 41

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noordbroek
 • Hobbies
  Auto's
  Jaguar en in het bijzonder uiteraard mijn XJ.
  Zo af en toe thuis lekker Koken
  Tuinieren.
 • Leeftijd 41

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Goedemiddag,
  Mijn naam is Michel de jager, en ben woonachtig in Groningen.
  November 2012 heb ik mijn droom een XJ te bezitten gerealiseerd.
  Het betreft een origineel Nederlandse series 3 4,2,automaat. Een van de allereerste, gekentekend in juli 1979. Via kolvenbach in boven leeuwen welke hem in consignatie had van de tweede eigenaar.
  Ik hoop dat het bezit, en het rijden me net zoveel plezier mag geven als het verlangen er naar, tot nu toe.
  De auto zal puur hobbymatig woedden gebruikt dus echt veel kilometers zullen er niet gemaakt worden, maar de ritjes die gemaakt worden zijn tot nu toe puur genieten.
  En via dit medium hoop zo gelijkgestemden te ontmoeten.
  Met vriendelijke groet,

  Michel.
 • Leeftijd 41

Recente bezoekers van dit profiel

983 profielweergaven
 1. Wij gaan hier eigenlijk elk jaar naar toe. erg leuk evenement. Niet alleen mooie bolides van Engelse makelij , maar ook tal van onderdelen, en uiteraard eea aan typisch Engelse etenswaren te verkrijgen..l
 2. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Een rijdbare X-300 ( de beste qua " voordelig" Jaguar rijden) kun je voor rond de €2000,- zeker vinden. zelfs met een verse APK.
 3. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Een Series 3 XJ alseerste auto en daily driver vind ik wel avontuurlijk om eerlijk te zijn. ( al heb ik als student ook serieus een klassieker als daily overwogen, en daar na de plussen en minnen overdacht te hebben van af gezien) Allereerst is het geen buitenslaper, aangezien hij dan al snel achteruit zal gaan ivm Roest. Brandstofverbruik is bij korte ritjes zomaar 1 op 6 en langere afstanden mss 1 op 8. Onderhoud om de 7500Km. je kunt het doen, en als je een goeie vindt is het zeker geen onbetrouwbare wagen, maar reken niet op een wagen die goedkoop rijdt. en waar nooit een ditje of datje mee is. Blijft een oude auto immers.
 4. Wilfred kom maar op...
 5. De mijne is idd " opgehokt" . Nog twee jaar dan is tie voor de Nederlandse ( afwijkende ) norm ( wederom ) HB vrij. Zoals bij elke wagen op leeftijd heb je ook bij de series 3 XJ af en toe wat gedoe. en bij een wagen van Engelse komaf, Tsja wat zal ik zeggen. Maar na de mijne nu 5 jaar in bezit te hebben kijk ik nog steeds naar um als ik de schuur in loop of binnen rij met de daily driver. En ja in de 5 jaar eea meegemaakt. Met name gewone ouderdomskwaaltjes, kabeltje van de ontsteking stuk, verdelerkap stuk, dynamo stuk. Tsja . Maar de smiles per Mile, onbetaalbaar. . Verheug me nu al op de lente, dit jaar voor mijn gevoel te weinig kunnen genieten van de wagen door zowel werk drukte als drukke werkzaamheden thuis.
 6. Wimb's X308

  Ik bewonder je geduld . Echt waar. maar anderszijds. als ik jouw wagen op een komende meeting kan bewonderen is dat alles het vast waard geweest.
 7. series 2 met XK of AJ6 met motormanagement

  Ben erg benieuwd naar het verloop van dit project. ( de ombouw) en ik zal niet uitweiden over ‘ origineel houden’ want dat moet een ieder maar zelf bepalen. Als je echt het hele jaar door gaat rijden met deze wagen dan ben ik bang dat deze snel door het roestspook aangevreten zal worden. echt waar, de constructie van de Series XJ’s is niet van het ‘ duurzame’ soort. overal hoopt zich water op. Met mijn XJ vermijd ik liefst zelfs regen. en staat garage gestald. wat betrouwbaarheid betreft. Net als Arie durf ik overal naar toe. ( behalve parkeergarages )
 8. PaulusP overleden

  Simone , fijn dat je de moeite hebt genomen dit te plaatsen. Heel fijn deze reactie te lezen.
 9. Xj6 series 2

  Wow. wat een mooie wagen, Zat er geen spuit/laswerk aan verder? klinkt als een buitenkans...
 10. Boenk? Wat nou, boenk?

  Ff bij GJ langs Mario, Hem ff rondje laten rijden weet je gelijk meer. De X-Type van pa heeft ook wel een "boenk" af en toe bij lastwissel. Maar niet in storende mate. Dus nooit aandacht aan geschonken eigenlijk.
 11. Hout rondom automaatpook vervangen?

  Zou Ff googlen. zitten volgens mij diverse restaurateurs in de regio Amersfoort. is natuurlijk ook afhankelijk van wat je wilt. Fineer vv door nieuw, of bestaande proberen te behouden. in geval van nieuw dan zal het al snel kleurverschil geven met de rest van het hout in het interieur.
 12. LOL is dat interieur New Old Stock ???
 13. Boenk? Wat nou, boenk?

  Kan van alles zijn, van speling in diff ( tussen kroonwiel en pignonwiel) tot ruimte op de kruiskoppelingen, of hardyschijf?
 14. Nieuw kentekenplaat met 2-tje????

  Ik zou de RDW es benaderen hoe dat zit als ik jou was.
 15. Nieuw kentekenplaat met 2-tje????

  Maar staat op het kentekenbewijs een 1? zo niet dan krijg je bij inlevering van de oude platen als je de nieuwe haalt toch geen cijfertje ?
×