Ga naar inhoud

Frank117

Members
 • Aantal items

  297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Frank117 won de laatste dag op 22 januari 2014

Frank117 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Knokke, België
 • Hobbies
  Techniek, vooral als het met auto's te maken heeft.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Frank, woon in Knokke, België.
  In 2001 heb ik een 1996 X300 3,2 Sovereign LWB gekocht. Sindsdien rijd ik er dus al ruim 10 jaar mee, met veel plezier. Prachtige tijdloze lijn, heel comfortabel. De kilometerstand is nu 275.000, nog nooit belangrijke problemen gehad. Motor en automaat zijn tot nu toe absoluut probleemloos. Het onderhoud doe ik zelf, natuurlijk wel volgens het boekje. Omdat ik allergisch ben aan moderne electonica met al zijn problemen, ben ik voor in de toekomst op zoek naar.... een identieke. Maar wel met een maximale (bewezen) kilometerstand van ongeveer 100.000 km. Ik heb tijd, mijn Jag laat me voorlopig toch niet in de steek.
  Even een aanpassing na een paar jaar: Die vervanger is intussen gevonden: Een Daimler Six LWB van 1997, ik rijd er intussen een jaar mee. Weer een prima wagen, kan weer verder voor een jaar of tien.

Recente bezoekers van dit profiel

426 profielweergaven
 1. Frank117

  Automaat X300 4.0

  Wat het "tikken" in P betreft, is er het volgende aan de hand: ooit zal iemand de automaat in P gezet hebben toen de auto nog niet volledig stil stond. Daardoor is de stift, die de automaat blokkeert beschadigd en blokkeert de automaat niet echt meer. Ik heb het met mijn vorige X300 ook gehad. Kan niet echt kwaad, maar vertrouw er niet meer op als je de auto in P zet zonder de handrem. Op een lichte helling loopt hij zo weg.
 2. Frank117

  locatie luchtfilter cabine

  Als je het goed wil doen, is het een beste klus. Rechts zit nog zo'n aanjager, als de linkerkant nu bromt, volgt rechts meestal snel. Een short cut staat hier beschreven: Ik heb het wel op de "nette" manier gedaan, en de beide luchtkleppen opnieuw met schuimrubber bekleed zodat alles weer naar behoren werkt.
 3. Frank117

  locatie luchtfilter cabine

  Een opeens brommende aanjager heeft meestal de volgende oorzaak: de luchtklep die ervoor zit is bekleed met dun schuimrubber, wat na verloop van de jaren versterft. Opeens wordt dan zo'n flap verstorven schuimrubber in de aanjager aangezogen, wat dat geluid veroorzaakt. Kijk beide kanten maar eens na.
 4. Frank117

  X300 olielekkage ingang differentiëel

  Niet uitzonderlijk na 21 jaar. Mijn '97 Daimler Six lekt olie aan de ingaande as van het diff. Heeft iemand ervaring met het vervangen van de keerring, how-to of een link naar een filmpje?
 5. Frank117

  LPG in X300?

  Ik heb de hele installatie zelf ingebouwd, dus ook de vulopening. Daarna alles laten controleren en keuren door een erkend installateur. Installateurs kunnen niet zoveel tijd besteden aan inbouw, dan wordt het te duur, en ik heb het graag netjes.
 6. Frank117

  LPG in X300?

  Mijn vorige X300 3.2 Sovereign heeft 430.000 km. op LPG gelopen, zonder problemen. Daarna heb ik de hele installatie overgebouwd in mijn huidige X300 Daimler Six, intussen weer ruim 90.000 km. Een gewone Impco zonder elektronische poespas, gemiddeld verbruik 14 à 15 liter/100 km. bij gewoon gebruik, enkel autosnelweg 12 liter/100 km. Met de hele installatie nooit enig probleem gehad, behalve eens een waterlek in de verdamper. Revisiekitje gemonteerd, verder nooit problemen gehad. De (Belgische) vuldop heb ik weggewerkt in de linker reflector van de achterbumper, ik zal daar eens een foto van maken. Wegwerken achter de kentekenplaat gaat uiteraard niet, want die zit op het kofferdeksel. Achter de tankklep is te weinig ruimte.
 7. Frank117

  Motor slaat niet meer aan

  Mooi dat je voor een redelijke prijs geholpen bent. Veel rijplezier naar Duitsland!
 8. Frank117

  Motor slaat niet meer aan

  Die krukassensoren hebben inderdaad de onhebbelijke gewoonte, voor ze er definitief de bui aan geven, soms wel soms niet te werken. Je kan het gemakkelijk controleren of hij het doet: als je start en de motor slaat niet aan, en je toerenteller blijft op 0 terwijl de startmotor ronddraait, is hij defect. Als de kruskassensor wel werkt, geeft de toerenteller ongeveer 200 toeren/min. weer terwijl de startmotor draait.
 9. Frank117

  Daimler 3.6 wil niet meer starten

  Na drie jaar trouwe dienst (wel weinig kilometers) laat mijn '89 Daimler 3.6 mij in de steek. De accu is goed, de startmotor draait normaal rond. De benzinepomp werkt, slaat een paar seconden aan na het op contact zetten, dus OK. Ik hoor ook benzine in de fuelrail als ik hem op contact zet, dus dat zit wel goed. De bougies blijven droog, dus denk ik dat de injectors niet worden aangestuurd. Als ik een slok benzine in het inlaattraject giet, slaat hij meteen aan. Dus de ontsteking en CPS zijn ook goed. Nu is het de laatste dagen wel erg vochtig weer, en de auto staat gewoon buiten... Daardoor denk ik in de richting van corrosie of een vochtprobleem ergens in de bedrading die met de ECU te maken heeft. Met de zoekfunctie kom ik uit op een topic waar een soortgelijk probleem beschreven wordt: Waar zit die gele stekker/relais waarvan sprake? Wat kan eventueel nog de oorzaak zijn? Zit er ergens een zekering die een mogelijke oorzaak kan zijn? Ik heb wel een "gebruiksaanwijzing" bij de auto, maar die is blijkbaar van een ander type want van de zekeringentabel klopt niet veel. Alvast dank voor tips!
 10. Frank117

  Nico's X308 airbag lampje

  Bij mijn X300 had ik hetzelfde probleem: airbaglampje bleef branden. Na nogal wat uitproberen en gedoe viel mij op dat de stekker van de stuurcassette (ding met sleepringen) onder de stuurkolom identiek is als die van de stuurairbag. Dus: airbag gedemonteerd, en rechtstreeks aangesloten op de stekker waar normaal gezien de stuurcassette op aangesloten is: lampje uit. Dus in mijn geval was de stuurcassette defect.
 11. Frank117

  Aangenaam gewekt door mijn Jag

  Ik heb met mijn vorige X300 verschillende keren hetzelfde meegemaakt, al stond die toen wel op slot. Heb toen hier en daar eens mijn licht opgestoken, bleek in de één van de microswitchen van de achterdeursloten te zitten. De boel gedemonteerd en de switchen schoongemaakt met contactcleaner en perslucht, was voor een tijdje goed. Tot het weer opnieuw begon. Dan heb ik maar de stekker uit de alarmunit getrokken, uiteraard dan nergens meer last van gehad.
 12. Frank117

  Aankoop X300 4.0

  Vrij vertaald: hoe je als burger nog meer genaaid wordt als je geen ogen rondom hebt. Maar nuttige info is het zeker!
 13. Er zijn verschillende soorten contactspay, ook die je niet moet "naspoelen"
 14. Mooi dat je het hebt kunnen oplossen! Dat is toch echt een probleem waar je het niet direct zou verwachten.
 15. Frank117

  Aankoop X300 4.0

  Fransen hebben dan weer het voordeel dat je er heel goed mee kan onderhandelen. Zelden een auto gekocht voor meer dan de helft van de vraagprijs. Je moet de taal wel goed spreken. Zij zijn "uniquement francophone".
×