Ga naar inhoud

Bos

Members
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Goed

Over Bos

 • Verjaardag 01/09/1977
 • Leeftijd 42

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Omgeving Rotterdam
 • Leeftijd 42

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo!

  Mijn auto was een roomwitte Jaguar XJ40 uit 1986 (een vroege dus), met een prachtig rood interieur. Momenteel ben ik eigenaar van een Austin Maestro uit 1985, een Jaguar Xj6 uit 1987 en een Jaguar Xj6 3.2 Sport uit 1996. Tevens ben ik in het bezit van een grote blauwe Jaguar Leyland vlag uit 1984 die ik na het versturen van een brief door mijn vader destijds van de fabrikant opgestuurd heb gekregen. Ik was toen 7 jaar, de liefde voor Engelse auto's was er al vroeg...
 • Leeftijd 42
 1. Bos

  Cd-wisselaar x300 Schakelt niet

  Ik denk dat vriendin en ik die expliciete voorwaarde op dat moment niet zo goed begrepen hebben. Ook omdat je zei dat je zo'n radio toch wel weer kwijt raakt, had ik daar blijkbaar zelf een andere invulling aan gegeven. Bedankt verder voor alle tips, ik ga weer aan de slag!
 2. Bos

  Cd-wisselaar x300 Schakelt niet

  De cd-wisselaar van mijn XJ 3.2 Sport werkte niet. Deed niks. Omdat ik het leuk vind om cd's te draaien in de auto heb ik bij Keesh (voor 140 euro) een andere radio gekocht. Hierbij is afgesproken dat indien de cd-wisselaar het dan nog niet doet ik en ik de portokosten betaal, ik de radio mocht terugsturen. Ondertussen heb ik (na veel koudwatervrees te hebben gehad) alle boxen vervangen en de andere radio gemonteerd. Helaas kan ik met de aangeschafte radio niet schakelen tussen de cd's. Ik kan dus alleen maar naar het eerste cd-tje luisteren. Daarop heb ik mijn eigen oude radio maar weer geïnstalleerd, in de veronderstelling dat ik de 'nieuwe' kon terugsturen. Keesh wil de radio echter niet innemen omdat het probleem volgens hem niet bij de radio ligt. Hij adviseert mij het probleem te plaatsen op het forum, omdat er vast wel iemand is die een oplossing weet. Dat doe is dus hierbij Heeft iemand een oplossing? Alvast bedankt!
 3. Bos

  X300 deurgreep binnenkant lam

  Bedankt (beetje laat..) voor de tips! Ik heb nog even tijdelijk voor de eerste snelle optie gekozen. Maar dat ging niet zo lang goed. Dus daarna alsnog een (tweedehands) kabeltje gekocht. Nu werkt de deurgreep alweer enige tijd uitstekend.
 4. Bos

  LPG G3 ervaringen - in X308 of X350?

  Gefeliciteerd met je aankoop! Overigens zal er binnenkort een artikel verschijnen in Great British Cars over 2 Jaguars op G3. Het betreft dan weliswaar de X300 maar misschien toch leuk of interessant.
 5. Bos

  X300 deurgreep binnenkant lam

  Ik ben het nu aan het bekijken. Het betreft een gedeeltelijk gebroken kabeltje inderdaad.
 6. Bos

  X300 deurgreep binnenkant lam

  De deurgreep binnen van mijn Jaguar Xj6 3.2 Sport is lam. Als ik de deur heb gesloten blijft de chrome greep 'uitstaan'. Pas als ik de greep helemaal uittrek dan kan ik de deur weer openen. Het probleem ontstond opeens, maar lijkt nu steeds erger te worden. Is dit een kwestie van een veertje dat is gesprongen? Of zou er een kabel zijn die zover is dat breken onvermijdelijk is? Ik hoor graag of jullie tips hebben. Graag wil vermelden dat ik na 15.000 kilometer in de x300 nog steeds erg blij ben met deze auto. Wat een fijne auto is dit zeg. Nog geen moment spijt gehad van deze luxe Brit!
 7. Bos

  XJ40's met chauffeur gezocht!

  Ik kan eventueel ook met mijn x300 3.2 sport. Stuur maar een pb als je nog mensen zoekt.
 8. Ik heb ongeveer een kwart liter bijgevuld denk ik. Misschien iets meer. Ik weet wel zeker dat er nu wel voldoende inzit. Morgen de slangen checken op lekkage!
 9. Het lampje rechts onderaan net onder het lampje dat gaat branden als de portieren open staan brandt sinds kort. Ik heb een 3.2 Sport. Het lijkt een radiatorwaarschuwingslampje. Ik heb koelvloeistof bijgevuld. Het lampje blijft branden. Kapotte sensor? De motor wordt niet te warm. Iemand een idee wat er aan de hand is? Alvast bedankt!
 10. Bos

  Opgeblazen speaker x300?

  Ik durf het bijna niet te zeggen na al deze antwoorden...maar het lijkt erop dat de speaker rechtsachter in de deur helemaal niet kapot was. Het chrome gedeelte van het asbakje in deur zat niet goed in het plastic asbakje gedrukt. Dit gaf vibraties die goed hoorbaar waren. Ik heb nu e.e.a goed aangedrukt. En hoor geen rare dingen meer. Van het weekend ga ik het nog even goed testen bij stilstand, maar tijdens het rijden lijkt het geluid goed nu!
 11. Bos

  Jaguar XJ6 3.2 wil niet meer opslot..

  Het probleem is opgelost. Ik heb een nieuwe zekering erin gestopt en alles werkte weer.
 12. terwijl 2 andere deuren niet meer open willen. Hoe is het zover gekomen? Tijdens het kamperen in de buurt van Assen heb ik mijn korte broek met de autosleutel ik de kofferbak gestopt. Klep dicht, sleutel kwijt. De auto was nog open, maar het knopje voor het automatisch open van de achterklep werkte helaas niet. De wegenwacht is heel lang bezig geweest, maar de klep ging niet meer open. Uiteindelijk is de auto weggesleept. Bij de Jaguar dealer heb ik een reservesleutel laten maken op het chassisnummer. Hiermee vanuit de omgeving Rotterdam weer naar de auto die nog in Assen stond gereden. Achterklep geopend, sleutel er uit en rijden maar. Helaas bleek de centrale deurvergrendeling niet meer te werken. Vandaag ben ik bij de Jaguardealer geweest om de (nieuwe) reservesleutel in te laten lezen, zodat ik daar ook mee kan starten. Tevens heb ik gevraagd om de auto te resetten want ik hoopte dat de auto dan weer een goede centrale portiervergrendeling zou hebben. Maar helaas. Wat kan ik nu het beste doen? De (erg jonge) monteur had geen (concreet) idee behalve alles gaan loshalen. Het feit dat hij mijn auto niet gestart kreeg (soms moet je de pook even beter in de P stand drukken) gaf me geen vertrouwen dat hij het euvel snel kan verhelpen. Maar dat is natuurlijk een aanname. Hopelijk heeft iemand van jullie een tip? Alvast bedankt!
 13. Bos

  Sigarenaansteker x300 kapot

  Ik kan dus beter de koelbox niet meer gebruiken in de XJ6 3.2 Sport? In mijn Austin Maestro of in de Volvo V40 van mijn vriendin heb ik nog geen problemen ontdekt met de koelbox. Toeval of een kwestie van tijd voordat daar ook een zekering het begeeft?
 14. Bos

  Sigarenaansteker x300 kapot

  Afgelopen weekend is de aansteker weer gestopt met functioneren..onduidelijk is of het de TomTom, de oplader van de mobiel of de koelbox was die hem teveel werd
 15. Bos

  Sigarenaansteker x300 kapot

  Het is gelukt! De aansteker werkt weer na het vervangen van zekering. Bedankt allemaal. Bij mij zat er overigens geen schroef (meer?) in de plank.
×