Jump to content

Fasett

Members
 • Posts

  1,098
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Fasett last won the day on November 20 2021

Fasett had the most liked content!

Reputation

227 Toppertje

Contact Methods

 • Website URL
  www.peilon.nl en www.plusvalu.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gelderland
 • Hobbies
  Daimler en Jaguar, audio, wandelen

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Jaguar staat voor mij voor uniek, onderscheidend, authentiek, sportief, kwaliteit en Daimler voor design, stijl en ultiem.
  In mijn zoektocht proefritten gemaakt in S-type, X-350, X-308, X-300, Serie III en XK8. Zowel 6 in line, V8 Super V8 en V12. Sinds 2013 een Daimler double six X-300. Sinds 2018 een Jaguar Sovereign SWB V8.
  JF en veel tips en adviezen van leden hebben mij daar erg in geholpen. Ik deel mijn ervaring weer graag met anderen. Inmiddels goed thuis in het detailen (lakbehandeling en interieurverzorging). Dus stuur gerust een PB als jouw zoektocht nog gaande is en wie weet kan ik je vanuit mijn ervaring helpen.

Recent Profile Visitors

2,756 profile views
 1. Het First Time Event, Helaas, helaas, Niet op 22 januari 2022. De sinds vandaag geldende ‘Corona - maatregelen’ laten nog niet toe het evenement te organiseren, evenementen zijn verboden. We zijn enthousiast over het aantal inschrijvingen, maar daarmee wordt afstand houden en vijf m2 per deelnemer wel een bijzonder aandachtspunt voor iedereen. De maximale groepsgrootte, ook buiten is vier, een belemmering bij het berichten van auto’s of in wisselende samenstelling in een auto willen rijden. We hebben er niet voor gekozen minder deelnemers toe te laten op volgorde van binnenkomst. Verplaatsen Kortom, we gaan het evenement naar het voorjaar verplaatsen zodat we niet op korte termijn plannen en jij zelf vast al allerlei afspraken hebt staan. We willen dat jij erbij kan zijn. Waarschijnlijk is de alternatieve datum begin april zodat iedereen het tijdig weet. Je verneemt dit binnenkort. Terugbetaling: Mocht je onverhoopt op de alternatieve datum niet kunnen dan worden de kosten natuurlijk terug gestort op je rekening. Hoi, hoi, Het uitstel heeft ook voordelen. Auto’s die geschorst zijn dan mogelijk wel op weg. En we hebben geen last van pekel, een voorbehoud dat een aantal inschrijvers maakte. Dus wie weet komen er dan nog meer bolides en deelnemers. En we hopen van harte dat jij en je introducé dan ook van de partij zijn om nog meer te zien en te beleven. Introducés Wil je alsjeblieft dit bericht doorsturen aan degene die je hebt uitgenodigd mee te gaan of op een andere wijze z.s.m. communiceren. Dank je wel! Met vriendelijke groet, Erik Van den Boogaard Lid JDCH en JF Procesbegeleider Samenwerking JDCH en JF P.S. Oproep: Ik ben op zoek naar een vrijwilliger die wil bijdragen aan de samenwerking en de informatie uitwisseling tussen JDCH en het Jaguar Forum wil ondersteunen. Heb je interesse? Laat het mij weten!
 2. Inschrijven kan nog, tot 8 januari. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Inmiddels zijn er 26 auto's aangemeld XJ's in allerlei varianten, S F XF STR en E waarvan er 18 beschikbaar zijn om mee te rijden.
 3. Aanmelden staat even on hold om een bug te fixen in het aanmelden op de JDCH website. Work in Progress. Ik meld het als het is opgelost.
 4. Een nieuw evenement voor iedereen die een eerste (vervolg)stap wil maken. Leden van Jaguar Forum en introducés van harte welkom. Ontmoet elkaar! Om te leren en ervaring met anderen te delen. Eens moet de eerste keer zijn ... Start of Stop? Is het voor jou de eerste keer? Dan is dit evenement voor jou! Hét evenement voor zowel beginnende als gepassioneerde Jaguar en Daimler liefhebbers. Want ook voor jou geldt: ‘once must be the first time’ Vanaf je keuze voor een Jaguar, het type auto waarin jij beleeft wat je wilt beleven. Het vinden van die ene ‘goede’ young- of oldtimer’. Je eerste aankoopkeuring, of hoeft dat niet? Je eerste renovatie en het onderhoud. Spuiten of de lak herstellen met polijsten, kan dat? Is de wasstraat een krasstraat? Waxen of sealen? Durf jij het aan, weet je waar je aan begint? Het zijn allemaal vragen die je je kan stellen voordat je aan een Jaguar begint. Maar ook als je al geniet van een Jag. Wanneer is de eerste keer dat je je auto verkoopt? Of een tweede erbij, koop je dan een ander type? Wat wil je daarin anders? Is het wel anders? Vervolgens rijd je dan in jouw droom auto. Maar pakte het uit zoals je droomde? Of is de eerste keer toch een kat in de zak gebleken. Was de eerste teleurstelling te voorkomen? Wat moest jij eigenlijk al weten vóór de eerste keer! We nodigen dus ‘iedereen’ uit voor die eerste keer: (potentiele) leden, (toekomstige) autobezitters, (niet) technische doe-het-zelvers, jij dus. Het eerste First Time Event gaat in op de verschillende kenmerken van diverse modellen. We bespreken vanuit ervaringen, bezichtigen verschillende modellen. En ja, we gaan er dus ook in rijden, beleven! We nodigen daarom ook graag mensen uit die hun auto meenemen naar het event. Elkaar meenemen en (mee) laten rijden. Als jij en jouw auto daarvoor beschikbaar zijn dan draag je direct bij aan het succes van deze dag. Extra informatie: • iedereen vanaf 15 jaar kan inschrijven • voor het evenement gelden de deelnamevoorwaarden JDCH Evenementen v4 d.d.01.09.2021 • het maximaal aantal deelnemers bedraagt 55 personen (onder voorbehoud van Covid maatregelen) • je deelname wordt geregistreerd nadat de betaling is ontvangen • de inschrijving is op volgorde van betalingen • maximaal 2 personen per JDCH lidmaatschap Datum: 22 januari 2022 Waar: Classic & Ko Industrieweg 3 7251 JT Vorden Maximaal personen: 55 Prijs: € 20,00 Prijs JDCH leden: € 12,50 (maximaal 2 personen per lidmaatschapsnummer) Organisator e-mail: erik@peilon.nl Inschrijving: https://www.jdch.nl/evenementen/first-time-event/
 5. Ergens in oktober, nader te bepalen met de deelnemers. Het wordt een 'virtuele bijeenkomst' waarschijnlijk op een avond. Dus even zelf je koffie zetten ;-)
 6. Dank voor de reacties op het artikel. We kunnen er over doorpraten: Doe je mee?! Wilt u eens met mij van gedachten wisselen over de samenwerking tussen JDCH en JF? Stuur dan een berichtje naar erik@plusvalu.nl. Ik nodig u dan uit voor deelname aan een 'live-video-cast' waarin ik met u en andere deelnemers in gesprek ga over resultaatgericht samenwerken.
 7. In de samenwerking zijn overeenkomsten en verschillen tussen JDCH en JF benoemd. Leeftijd van zowel leden als auto's is een verschil. Als lid (van beiden) weet ik dat de JDCH bewust inzet op 'verjonging', zowel van leden als aandacht voor youngtimers en de allernieuwste types. Ik zie dat ook terug in de artikelen in de Gazettes met artikelen over de XJ-S3, XJ-S, XJ-R, X-type en F-types, XF, XJ50. De jongere XK' s zal ik als suggestie doorgeven.
 8. Een nieuw column over samenwerken tref je hier aan Daarbij de uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan over de samenwerking JDCH - JF: Leuk als je meedoet! Wilt u eens met mij van gedachten wisselen over de samenwerking tussen JDCH en JF? Stuur dan een berichtje naar erik@plusvalu.nl of een Pb. Ik nodig u dan uit voor deelname aan een 'live-video-cast' waarin ik met u en andere deelnemers in gesprek ga over resultaatgericht samenwerken.
 9. Zij die lid zijn van JDCH hebben dit weekend de Jaguar Gazette ontvangen. Met artikelen over old-timers (Mk V), Young-timers (XJ-S HE) en New-timers (F-type). Voor ieder wat wils. Ook mijn derde Column, zowel voor JDCH als JF. Doe je mee?! Wilt u eens met mij van gedachten wisselen over de samenwerking tussen JDCH en JF? Stuur dan een berichtje naar erik@plusvalu.nl. Ik nodig u dan uit voor deelname aan een 'live-video-cast' waarin ik met u en andere deelnemers in gesprek ga over resultaatgericht samenwerken. Column 3 Samenwerken is als een topsport zonder finish Voorzitter Jan Sinoo schrijft in de Jaguar Gazette (6/2019) over het voornemen meer samen te werken: "Daar moeten mogelijkheden liggen voor wederzijdse meerwaarde". En zo is het precies. Samenwerking biedt heel veel mogelijkheden. Hoe kan samenwerking leiden tot een win-win situatie? Die vraag is bijzonder, of toch niet? TBN, een Amerikaans bedrijf dat organisaties bij elkaar brengt, geeft aan dat drie van de vijf samenwerkingen mislukken. Pardon? 60%! Terwijl iedereen elke dag investeert in samenwerkingen. Tussen collega's en afdelingen van organisaties of bedrijven met elkaar. U herkent dit vast wel: u doet samen uw best, maar dat samenwerken levert u eerlijk gezegd maar bar weinig extra op. Of erger, die situaties die alleen maar uw tijd en energie kosten waardoor u het maar hebt opgegeven. De vraag is dus meer: Hoe zorg je ervoor dat samenwerken wél meer oplevert? Jan vroeg mij of ik beschikbaar was als projectleider. In mijn gedachten nam ik hem mee naar een symposium dat ik o.a. met Prof. Dr. Jack A.A. van der Veen organiseerde. Op zijn thuisbasis in Nyenrode spreekt hij de deelnemers toe: "een samenwerking ondersteund door een onafhankelijk procesbegeleider presteert beter dan zonder". Daarom bied ik Jan mijn begeleiding aan. En in plaats van een project met vooraf vastgestelde uitkomsten, een samenwerkingsproces met het Jaguar Forum aan te gaan. 'Slechts' overeenkomen dat een samenwerking móet leiden tot enig rendement voor iedereen is genoeg. Dus ook voor u! Al dan niet uit te drukken in de tevredenheid van actieve leden, door gebruik van elkaars websites, levendig forum en andere activiteiten. Vanuit mijn ervaring in samenwerkingen ben ik tot maar liefst 21 succesfactoren van samenwerken gekomen. Daarmee wordt ook de ambitie van een samenwerking bepaald. JDCH en JF stellen die bewust niet te hoog. Het is ook goed om eerst een proefperiode aan te gaan en daar hebben JDCH en JF voor dan ook voor gekozen. Voor succes is het belangrijk om bewust te kiezen uit al die factoren, zodat vanaf het begin de juiste verwachtingen worden gewekt. Neem nog even uw eigen samenwerking in gedachte: · is er vertrouwen in elkaar? · zitten personen op één lijn? · wordt iedereen er beter van? · heeft iedereen betekenis en inbreng? · ken je elkaars belangen? · word op samenwerken aangesproken? Welke rol heb ik daarin als procesbegeleider naar succes? Vertrouwenspersoon, verbinder, belangenbehartiger, mediator, communicator, coach, … liefst allemaal tegelijk. Het is niemand kwalijk te nemen als de gekozen factoren niet in één keer goed gaan. Er wordt veel te makkelijk gedacht ‘dat doen we wel even’. De toepassing in vrijwilligersorganisaties, die JDCH en JF zijn, geeft een extra dimensie. De cultuurverschillen zijn ons ook niet vreemd, maar dat is op zich minder bijzonder. Elke organisatie heeft immers zijn eigenheid. Samenwerken is een topsport zonder finish. Daarbij is relatief klein beginnen een prima keuze. Succesvol groeien kan altijd. Want net als in een autorally vraagt samenwerken om een goed ­­­kompas en briljant samenspel tussen chauffeur en bijrijder. En veel training.
 10. Juist verschillen maken de toegevoegde waarde. Was de JDCH en JF 'precies' hetzelfde dan was die extra waarde nul. Verschillen leiden tot zelfreflectie, positief kritisch denken, goede gesprekken, meer mogelijkheden, vernieuwing, ... . Zonder verschillen is het 'meer van hetzelfde' en kom je niet verder. Het verschil is de motor naar de toekomst. Hoe die eruit ziet weet ik niet, wel dat het anders is dan nu. Als je daar niet op acteert is 'achteruitgang' voorspelbaar en dat is wat JF en JDCH dus niet doen.
 11. Er zijn inderdaad heel veel evenementen afgelast. Maar we merken ook dat een zeker deel van de leden zelf terughoudend is als een evenement wel wordt aangeboden. De evenementen die doorgaan tref je aan op de websites van JF en JDCH. Beiden hebben een 'agenda'. Voor de 'spontane' activiteiten op korte termijn volg je de posts op JF en JDCH werkt daarvoor met een nieuwsbrief. Inmiddels zijn JF en JDCH de eerste voorbereidingen begonnen voor het plannen van de activiteiten in 2021. JF en JDCH zullen ook voor dit jaar de activiteiten, voor zover nu bekend, direct aan elkaar kenbaar maken. Ik verwacht dat in december het programma 2021 beschikbaar is. Bij het afstemmen / plannen wordt gekeken naar de soort activiteit, de datum en naar de afstand t.o.v. elkaar. Bijna gelijktijdig een andere activiteit agenderen op grote afstand van elkaar is immers een andere situatie dan op exact dezelfde datum eenzelfde activiteit vlak bij elkaar. Maar ook dan is er geen man overboord want iedereen die zou willen komen kan toch niet op dezelfde dag. Zo is er voor leden een alternatief als je die ene dag niet kan. Uiteindelijk blijft het een keuze van de organisator om de datum te bepalen.
 12. Fasett

  Inbraak

  Goed te lezen dat jullie je persoonlijke veiligheid, vrijheid en gezondheid voorop stellen. Hoe belangrijk ook de bedrijfsveiligheid is. Jullie willen preventie en techniek inzetten om criminelen nog minder kans te bieden en niet jezelf als het vergrijp zich voordoet. Het verder te laten bij Politie en Justitie, met acceptatie van de beperkingen. Dat vind ik indrukwekkend en toont jullie klasse. Hoop dat dit snel achter de rug is. Niet dat jullie het ooit zal vergeten maar laat je het plezier door wie dan ook niet afnemen!
 13. Wat levert een samenwerking op?! De samenwerking tussen JF en JDCH is ingezet op een meerwaarde. Nu we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten laat bijvoorbeeld het forum nog eens voor iedereen zijn waarde zien als heel veel fysiek niet maar online wel kan. Het is ook voor JDCH en JF een bijzondere tijd waarbij de geplande activiteiten geen doorgang vinden ???? Zo is het lastiger om het voordeel van de samenwerken (fysiek) te kunnen beleven. Samenwerken vraagt inspanningen, investeren in elkaar, voor een zeker rendement. Daartoe zijn inmiddels de volgende stappen wel ondernomen: 1. het linken van de websites iJDCH en JF 2. het gezamenlijk en integraal communiceren van de activiteitenagenda’s 3. het wederzijds uitnodigen van leden bij specifieke activiteiten 4. een column over samenwerking, zie voor de eerste twee edities: Ik zie er naar uit om onze hobby weer fysiek met elkaar te kunnen beleven, elkaar te ontmoeten. Zeker is dat we op termijn weer geweldige activiteiten gaan beleven. Van club en forum en met elkaar. Maar nu groet ik jullie online en wens dat je in goede gezondheid plezier beleeft aan je Jag of Daimler!
×
×
 • Create New...