Jump to content

Brouwer

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Brouwer last won the day on May 26 2019

Brouwer had the most liked content!

Community Reputation

31 Beter

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Kamperland

Wie ben ik

 • Voorstellen
  update december 2018: Eindelijk een Jag gekocht! Een X350 Super v8 uit 2003. Net binnen, moet nog wat aan gedaan worden, hopelijk binnenkort rijden. Origineel Nederlandse auto, 105.000 km, ben er blij mee.


  Anton Brouwer uit Kamperland. Ik heb een eigen bedrijf in commerciële trainingen. Altijd al geïnteresseerd geweest in auto's (van R4 bestel met slippende koppeling tot Matra Bagheera met special paint). Heb de laatste jaren geen tijd meer gehad om zelf te sleutelen, maar kriebelt wel. Heb wel wat met de mooie vormgeving van Jaguar, vandaar interesse in dit forum. Altijd gek geweest van de Mk X (420G) bijvoorbeeld. Maar nog nooit een jag gehad... Rijd nu zakelijk in een PT-cruiser Cabrio. Privé een Chrysler Pacifica (kinderen met lange benen, vandaar)en nog een heeeeel oude Opel Astra voor het sleuren van aanhangers enzo.

Recent Profile Visitors

402 profile views
 1. Brouwer

  Inbraak

  Ik lees het nu pas, heel veel sterkte gewenst Raymond en Joke! Misschien maar goed dat je ze niet 'in the act' betrapt hebt. Kan uit eigen ervaring vertellen dat dat niet prettig is. Heb heel lang geleden een inbreker mijn huis uitgewerkt, de politie had hem daarna snel te pakken. Drugsverslaafde, je kent het wel. Vond die paar dagen in de cel wsl heerlijk. Maar ik heb er jaren slecht van geslapen. Als je wat hoort ga je kijken. Dus probeer het zo snel mogelijk uit je systeem te zetten (al weet ik dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan). Ze zijn het niet waard om je nachtrust te vergallen. Veel sterkte met de afhandeling en tot binnenkort!
 2. Beetje late reactie, ik ben druk met een verhuizing, vandaar wat minder actief aan het meelezen hier. Die cd-speler zit er gewoon los onder geschroefd, zie foto's. Vrij makkelijk te wisselen. De XJ(R) is inderdaad anders dan de unit van de S-type. Ik heb destijds een spare unit gekocht voor de upgrade. Heb de complete Android conversie, werkt perfect. Ook de achteruitrijdcamera zou ik niet meer willen missen. Het inbouwen is toch nog wel een hele klus, vergis je daar niet in. Halve auto moet uit elkaar om die achteruitrijdcamera te monteren en ook de computers netjes wegwerken achter het dashboardkastje is meer werk dan het lijkt. Nu wil ik het ook altijd gewoon netjes hebben, dus dan trek je altijd meer open dan je eerst denkt... Ik heb nog steeds wat losse eindjes die ik aan wil passen. Zo ligt de gps-antenne op het dashboard in de officiele Ben-modus. Kan ook in de spiegelkap volgens mij, maar heb ik nu geen tijd voor. Ook de DAB-antenne moet ik nog eens voor gaan zitten. Zou ik wel onder de bumperhoes willen plakken (gaat niet onder de alu koets en achter het raam vind ik geen zicht). Tot slot nog een microfoontje liggen voor spraaksturing. Ook nog eens een plekje voor bedenken... Maar voorlopig allemaal geen tijd voor jammergenoeg. Dit speelt natuurlijk niet als je alleen de cd-speler wisselt. Dat zal simpeler zijn, zie de foto's van de unit. Mocht je de unit willen lenen voor een conversie dan mag je me altijd mailen uiteraard.
 3. Wat een leuk idee Raymond! En echt fijn dat het inmiddels weer wat beter met je gaat. Ik zou graag bij die dag aanwezig zijn, met X350, maar kan dat weekend helaas niet... Jammer! Ik had graag je uitleg gehoord en de mede-forumleden ontmoet. Hopelijk een volgende keer. Uiteraard wens ik jullie een leerzame en gezellige meeting toe.
 4. Kwam dit artikel tegen: https://www.autoblog.nl/nieuws/waarom-jaguar-deze-gereedschapsset-weer-gaat-leveren-132152 Geen gekke prijs voor zo'n set lijkt me. Toch 'origineel Jaguar'.
 5. Time Left: 1 month and 18 days

  • Ruilen
  • Gebruikt

  Ik heb een extra set Prestige wielen gekocht voor onder mijn Super V8. Bedoeling is om de oorspronkelijke wielen 1 tint donkerder te laten poedercoaten. Lijkt me mooier bij mijn kleur auto. In de tussentijd dan deze tweede set erop en die later wellicht voor de winterbanden. Nu kwam die set wielen met naafkappen, maar 1 daarvan is een Daimler kap. Zie foto. Is er iemand die die wil ruilen voor een Jaguar kap? Zou het wel leuk vinden als ik ook voor de tweede velgenset een compleet setje doppen heb. Zeker als ik de bestaande doppen, net als de velgen, een tint donkerder laat spuiten. Hoor het graag als er iemand iets wil ruilen.

  NO VALUE SPECIFIED

 6. Ook uit Kamperland veel sterkte gewenst Raymond! Zorg goed voor jezelf.
 7. Wat strak zeg! Echt knap. Heb jij die zonnekleppen nou ook opnieuw gedaan, of waren die zo netjes?
 8. Durf het bijna niet te zeggen hier, maar ik graaf het toch wel hoor... Vind sowieso alles wat die man maakt mooi. Echt vakmanschap. Zie je wel eens anders in die Amerikaanse series. Had alleen liever gehad dat hij was begonnen met een total loss E-type. Als je toch bijna alles vervangt dan maakt dat ook niet meer uit ;-).
 9. Ik heb lang geleden wel op fora gezien dat het andersom werd gedaan. Van 4.0 naar 4.2. Als ik me goed herinner waren daar toch wel aardig wat aanpassingen nodig. Zie bijvoorbeeld deze link: https://www.xk8-parts.com/2017/01/jaguar-xkr-4-0-to-4-2-engine-conversion/. Ik meen dat ook de versnellingsbak anders was, maar details weet ik niet meer. Mijn vermoeden is dat vooral de computers anders zijn. Dus aansturing ECU, signalen naar het dashboard, etc. Daarnaast lijkt me de 4.2 gewoon een beter blok. Is repareren / vervangen door een 4.2 blok niet handiger? Als je je 4.0 blok verkoopt kan het financieel toch niet zo'n groot gat meer zijn. En spaart een hoop electronica issues... Maar wel een mooi project natuurlijk, een engine swap. Heb het ooit gedaan met een Matra Bagheera. Maar dat was in de tijd dat een motor alleen een vonk en wat benzine nodig had om te draaien...
 10. Haha, hoe had ik ook kunnen denken dat je daar niet aan gedacht had... Die doen anders veel moeite voor die 8 tientjes omzet. Ziet er prima uit.
 11. Maar je moet ook die schuimlaag hebben he. Daar schijnt het kwaliteitsverschil in te zitten heb ik begrepen. Staan diverse topics over op het Engelse forum. Mooi leesvoer voor een winderige zaterdag...
 12. Goede 'damage analysis' gedaan zie ik al ;-). En op de film lijkt de klap idd mee te vallen. Gelukkig maar. Zo' n bumper is te herstellen, maar een whiplash... Liever niet. Succes met het weer in topstaat brengen van de XJR! Jammer dat het moet, het is niet anders. En dat dak is dan misschien meteen een mooie aanleiding om je hemeltje eens te doen. Vroeg of laat toch nodig bij iedere Jag helaas. Heb mijn hemeltje bij G&G laten doen. Is nog best een hele klus heb ik begrepen (was er niet bij). Hoop elektra erachter en moeilijk uit te auto te wringen die hemelplaat (noem je dat zo?). Maar als ik zie wat jij allemaal zelf klust dan komt dat vast ook wel goed. Ik heb toen overigens ook meteen wat deukjes weg laten halen. Kost eigenlijk niks, ik geloof 5 tientjes per paneel ofzo. Kan je zelf niet voor klungelen (met kans op lakschade). Succes en 'share the pics'!
 13. Kijk trouwens goed naar die bumper. Ik weer niet hoe dat eruit ziet bij een X350, maar ik heb wel eens zo'n situatie gehad met een Chrysler Pacifica. Na een tikje door een achteroprijder alleen wat schrammen op de bumper, maar toen ik later een keer de bumperhoes eraf haalde bleek de bumperbalk toch een aardige deuk te hebben. Teruggebogen en klaar (zo doe je dat bij een Amerikaan, repareren met hamer en ducktape ;-)), maar wel geleerd dat je een schade niet altijd van buiten kan beoordelen.
 14. Jeetje, echt balen René. Volgende keer maar een vliegvakantie met een huurauto ? Over dat remmen: ik herken dat wel. Vind de Super V8 aardig remmen, maar het is niet of je een anker uitgooit. Laatst een keer van 180 naar 80 moeten remmen vanwege langzaamrijdend verkeer in de verte (ja,ja, Duitsland...) en dan moet je toch wel aardig op het pedaal staan om echt af te remmen. Misschien tijd voor nieuwe remblokjes of typisch X350, ik weet het niet. Maar goed, daar lag het in het filmpje van René inderdaad niet aan. Stond keurig op tijd stil.
×
×
 • Create New...