Jump to content

1977xj12

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

1977xj12 last won the day on February 12 2014

1977xj12 had the most liked content!

Community Reputation

3 Goed

About 1977xj12

 • Birthday 06/30/1977
 • Age 43

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Twente
 • Age 43

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo Jag liefhebbers. Mijn naam is Dick, ben 34 jaar, en ik heb een Series 3 XJ12 en een XJ6.
  Ik hoop via dit forum leuke info/tips/trucs/V+A etc uit te wisselen!
 • Age 43

Recent Profile Visitors

486 profile views
 1. Ben benieuwd naar je volgende update!
 2. Ha Hans, Ik start de XK, display werkt prima. Na 10 a 15 seconden dimt het display tot bijna blank. Je kunt het display ook gewoon uitzetten middels knop, hij springt dan van het gedimde naar een Jaguar logo - die dan wel ineens weer prima wordt weergegeven. Terwijl het display nu echt op uit staat, en je bedient een functie van de radio/klima, dan geeft het display dit wel weer keurig weer op het scherm - bijvoorbeeld volume omhoog. Mijns inziens is het dus meer software probleem dan het fysieke display. Ik zal even foto's / filmpje maken ter verduidelijking :-) Sowieso was ik van plan van een aantal zaken foto's te maken, van alle problemen die de XK de laatste tijd heeft gehad was weinig beeldmateriaal van te vinden op internet. Wel veel info op met name USA fora, maar weinig verduidelijkende foto's. Goede voornemens dus!
 3. Beste allemaal, Sinds enige tijd geen MK2 meer in de garage hier, maar in 2017 overgestapt op een XK cabrio uit 2006. Accu slechts enkele malen aan een ouder type druppellader gezet, en na de winterslaap wou de Jag dan ook niet meer ontwaken - accu leeg. Na kentekenplaat verwijderd te hebben en met de handsleutel weer toegang gekregen te hebben, accu weer bijgeladen - wederom niet met een toplader. Hier begon de ellende mee, tijdens het rijden allerlei foutmeldingen en zelfs noodloop melding. Ook het display vertoonde kuren, na het starten prima, maar dan na een seconde of 10 werd het beeld gedimd - bijna niet meer leesbaar. Na rondspeuren op internet bleek dat veel foutmeldingen komen door te lage spanning/slechte accu. Daarom een nieuwe correcte Bosch AGM accu aangeschaft, en gelijk een CTEK lader erbij. Alle problemen zijn nu verholpen, ook is de auto na dealer geweest voor uitlezen OBD, en resetten. Echter probleem met display blijft, na enige tijd gaat deze uit. Conclusie dealer was, beeldscherm kapot. Vreemde is dus wel dat het display bij starten prima werkt, en vandaag kwam ik er achter dat als ik het display tijdens het rijden uitzet, dat dan de functies van airco/radio etc wel gewoon worden weergegeven op het display - kraakhelder en zonder probleem. Net of de achtergrond dus slechts ontbreekt. Iemand nog enige tips/tricks waar ik het nog kan zoeken voordat ik eventueel een nieuw display moet aanschaffen? Dank en groet, Dick
 4. Bedankt voor de YT link! Hier momenteel scherm problemen met onze XK150. Ben zo veel mogelijk info aan het verzamelen, dus deze komt ook van pas. Zal voor mijn probleem even een nieuw topic openen.
 5. Marc, wat jammer dat je geen tijd meer hebt/had voor de XJ6. Zo te zien heb je hem in ieder geval snel verkocht, toevallig nog aan een Jaguarforum lid?
 6. Ik ben zelf erg gecharmeerd van Jay Leno's Youtube kanaal, en hier komt regelmatig wel iets leuks bij hem voorbij. Hij luistert niet altijd even goed naar zijn gasten, maar toch al met al zeer genoeglijk. Weet niet of deze link hier al ergens op het forum gespot was - kon hem hier niet vinden iig! Ik weet ook niet of dit de goede plaats is -zo niet moderator, verplaatsen graag
 7. Ha, zomaar voor de aardigheid, op welke plekken dan? Ga ik bij mij toch eens checken! Ik ken alleen de plaats aan de passagierskant -voorraam?
 8. Rene van harte met je mooie Series 1. Deze kleur vind ik juist bij een S1 perfect passen, top!
 9. Leuk verhaal - benieuwd hoe dit afloopt - hoe het nu echt zit!!!
 10. goed om te weten dat er dus ook een bandendrukmetertje in zit, die ontbreekt hier iig. Bedankt voor de input, zal MP in de gaten houden! groeten dtk
 11. ik zal nog even fotos maken van wat ik zelf heb, wat iig ontbreekt zijn de engelse steeksleutels. De grote Bougiedopsleutel en andere grote sleutel is zowaar aanwezig.
 12. Beste Forummers, Ik was even benieuwd naar het gereedschapssetje - koffertje wat standaard in de achterbak van onze Series 3 ligt. Zijn dit zeldzame koffertjes, is hier nog goed aan te komen cq. aan de inhoud? Mijn XJ6 kwam met 2 koffertjes, maar eigenlijk beide incompleet, zou deze toch graag netjes maken cq. andere koffer kopen. Iemand info, tips?
 13. had dit topic nog niet eerder gezien. Ook ik woon/werk hier vlakbij, en had dat hier niet verwacht, zeker niet voor zo'n auto. .... denk meestal meer aan standaard auto's VW Golf etc. Hopelijk auto nu weer tip top? En ook voor mij goede waarschuwing om toch eea aan diefstalpreventie/verzekering te doen. Laat ons nog even nieuwe fotos zien - hopelijk van de gerepareerde jag
×
×
 • Create New...