Jump to content

Slotegraaf

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Slotegraaf last won the day on December 11 2015

Slotegraaf had the most liked content!

Community Reputation

12 Goed

About Slotegraaf

 • Birthday 03/20/1957
 • Age 63

Contact Methods

 • Website URL
  http://iThree.nl
 • Age 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Groningen
 • Hobbies
  Jaguar, Triumph, Alfa, Porsche, DAF, Gispen, Eames, Apple, Ray Ban, Laguiole, Aeromatic 1912, ...
 • Age 63

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Interim-manager ICT, 10 jaar+ ervaring in media en publishing business, techneut en psycholoog, familyman, petrolhead, verzamelaar van Dutch design.

  Jaguar S-type 2.5 Exec. 2004 midnight metallic / sand leather / bronze birdseye maplewood / artemis wheels / aut. / nav.

  http://iThree.nl
 • Age 63

Recent Profile Visitors

616 profile views
 1. Eigenaren van een S-type die een uurtje over hebben, zouden deze video echt eens moeten bekijken. Het scheelt je het doornemen van het gehele Driver's Handbook. Echt een videootje voor de kerstdagen... http://youtu.be/hKaiMDsNUaE Goos.
 2. He Peter Jan, Ja, die setjes heb ik ook gezien, bedoel je deze? http://www.ebay.co.uk/itm/271286001264 Heb je daar goede ervaringen mee? Goos.
 3. Zelf vind ik dit nog steeds het beste topic over dit onderwerp: https://www.jaguarforum.nl/forum/index.php/topic/3881-restaureren-van-leder-kleurherstel/?p=31799 Succes!
 4. Zoals isabella al opmerkt kun je de hoogte natuurlijk even laten nameten, maar je ziet het zelf natuurlijk ook wel op een donker landweggetje... Ik heb over de lichtopbrengst geen klagen, maar er zit bij mij dan ook af fabriek Xenon (HID) in Mistlampen kun je natuurlijk gewoon aandoen als je dat wilt, of bedoel je dat niet? De mistlampen stellen qua lichtopbrengst niet veel voor, dat klopt wel. Ik gebruik ze dan ook als dagrijlichtlampen (DRL).
 5. Na drie jaar zonder problemen met mijn S-type te hebben rondgereden, werd ik onlangs geconfronteerd met een van de bekende S-type kwaaltjes: een naar beneden schijnende koplamp. Als zowel dimlicht als grootlicht dit symptoom hebben weet je dat je aan de beurt bent: de plastic nok die de lampunit omhoog houdt, is afgebrokkeld of afgebroken. Een nieuwe set koplampen zit tegen de 500 euro (per kant!). Maar er is een goedkopere oplossing: de truc met de schroef! In dit topic doe ik verslag van de reparatie. Het lichtbeeld is duidelijk scheef: de rechterkant staat veel te laag. De oorzaak en de oplossing van het probleem zit tussen de dimlicht en grootlicht unit. Tussen het nokje en de voorkant zit ruim 2 centimeter ruimte. Dit is de goede linker koplamp; het nokje zit tegen de voorkant aan. In deze driehoek moet de schroef uiteindelijk uitkomen. De schroef kun je direct in het plexiglas draaien, of zoals ik heb gedaan even voorboren met een dun boortje. De lengte van de schroef is 3 cm. Door de schroef in te draaien, wordt de koplamp omhoog gedrukt. Ik heb de punt van de schroef van te voren wel wat rond c.q. plat gevijld zodat er voldoende weerstand ontstaat op de plastic achtergrond. Zo zie het er dan uit; de schroef heb ik door de bestaande uitsparing in het rubber gestoken. En dit is het uiteindelijke resultaat: een perfect lichtbeeld al ze ik het zelf ; -) Wat mij opviel is dat de automatische hoogteregeling na deze ingreep nog steeds werkt! Voor de liefhebber heb ik een en ander ook in een filmpje beschikbaar: http://youtu.be/R9KT523J1Qk?list=UU6zxYuoNeyXp0cfjm-v9EQg Mocht je ook last hebben van een 'hangend oog' op je S-type, hopelijk heb je dan iets aan deze doe-het-zelf-instructie. Veel succes! Goos.
 6. Snhel5 Tja, waarom komen er geen films meer uit op VHS en geen muziek meer op LP? Juist omdat er wel degelijk een relatie is met het niet meer in productie zijn van compatibele hardware. De oude CD's voor de S-type serie 1 passen in geen enkel ander huidig in productie zijnd systeem meer. Natuurlijk is het uiteindelijk een commerciële afweging om ze niet meer te produceren, dat is duidelijk. De niche-markt van een paar Jaguar-gekken zoals wij zijn, is helaas niet groot genoeg om door te blijven produceren. En een artikel in productie nemen, daar komt echt wel wat meer bij kijken dan een bestandje compileren...
 7. Je kunt ook gewoon in het instructieboekje kijken:
 8. Hier heb ik 14 maanden in rond gereden. Naast de bestuurder en de baas plaats genoeg voor 8 kinderen
 9. Tja, BVD is inderdaad bij voorbaat, duidelijk dus geen bedankje achteraf... ;-(
 10. In mijn S-type van 2004 met af fabrieksnavigatie draai ik een af fabriek dvd van 2010! En trouwens, het houdt natuurlijk wel een keer op; je mag niet verwachten dat men maar updates uit blijft geven voor systemen die niet meer in productie zijn.
 11. Haha heel eerlijk gezegd.... ja. Als de S-type het ooit opgeeft komt er een 15 jaar oude X308 op de zaak, als de 15 jaarsbijtellingsregeling dan tenminste nog bestaat. En aangezien de Nederlandse regering zo ongeveer de minst betrouwbare partij van heel Nederland is, blijft dat even afwachten.
 12. Zoals de Engelsen zeggen: "The series 2 is how the series 1 was meant to be...". Oftewel vrij vertaald, een series 2 is een series 1 zonder kinderziektes. Ik heb mijn series 2 voor dagelijks gebruik en in 3 jaar tijd van 125k naar 185k gereden zonder enig probleem. Gemiddeld verbruik van de 2.5 is 1 op 11. Wel gaat-ie 1 keer per jaar een dagje uit logeren bij Geert-Jan, die dan gewoon doet wat er moet gebeuren. Ik zoef dan een dagje in een oude 308 van hem naar het werk. "Andere Jag? ", vragen ze dan. "Nee, leenauto van de garage", zeg ik dan. En dan zie je ze kijken.... een Jag als leenauto??? En zo rij ik daarna weer een jaar fluitend over Neerlands wegen. Volgens mij is dit de enige manier om probleemloos Jaguar te rijden.
 13. Nee niet een keer! De laatste tijd zeker niet omdat er steeds meer auto's op de markt komen (VW!) met af fabriek lage halogeen DRL (geen LED dus). Dat lijkt sprekend op mijn oplossing haha.
 14. Ik rijd er al jaren mee ! : Zie DIT TOPIC Goos.
 15. Ik kom zeker, zo dicht bij huis dat mag ik niet missen! En ook nog eens op een goed adres, volgens sommigen is Geert Jan Werkman de Isabella van het Noorden, maar ach wij Noorderlingen weten natuurlijk wel beter: Isabella is de Geert Jan Werkman van het Zuiden Helaas kan ik niet blijven eten. Tot dan!
×
×
 • Create New...