Jump to content

jaguar38s

Members
 • Posts

  682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by jaguar38s

 1. VID_20211008_152435090.mp4 Afgelopen week voor de eerste gestart na de revisie, was wel de 2e poging, de eerste lukte niet omdat de carburateurs te arm stonden. Toen meteen starten Iets rijker gezet, en meteen starten.
 2. Die bovenstaande sealkit is van een Healey, dus gaat niet passen. Ook heb je verschillende types vroeg/laat op een MK2. Persoonlijk zou ik een nieuwe unit nemen. Ik heb dit bij mijn Mk1 en S-type ook gedaan. SCParts zou ik niet meer aan beginnen, duur en onderdelen uit de UK is hopeloos. Ik koop alles tegenwoordig bij SNGBarratt. Die aftermarket brake servo is bij hun ook bijna €150 duurder is dan bij SNGBarratt. https://www.sngbarratt.com/English/#/NL/parts/c8b441ee-0b70-4774-b351-75001120dd4b?fromCategory=BRAKING(1179) Deze zitten gewoon in nederland, met een groot magazijn voor de EU. Ik zie wel dat deze in backorder zit. Gewoon even bellen.
 3. Indertijd dat de APK vrijstelling in de planning stond, stond op de FEHAC site dat de auto een geldige APK moest hebben om in aanmerking te komen voor vrijstelling. Dit is dus blijkbaar nooit ingevoerd.
 4. Helaas dat gaat niet werken, vrijstelling na 50 jaar geld alleen als de auto op dat moment een geldige APK heeft. En speling op een cardan as is volgens mij helemaal geen afkeur. Kan ook niet herinneren dat dit ooit is gecontroleerd.
 5. Dit is leuk als je gaat racen, anders zou ik er niet aan beginnen. En dan ook alleen in combinatie van de voortrein upgrade, ander heeft het helemaal geen zin. Je comfort is ook gelijk zoek. Reken gelijk maar op een vele duizenden euro's om mee te beginnen, deze sets zijn erg prijzig.
 6. Zou ook even checken of je de olie van de torq converter kunt aftappen, de mijne heeft daar ook een aftap plug, maar niet alle types hebben dat.
 7. Ondertussen de motor er in geplaatst. Stuurhuis moest er weer uit, anders kan je de carterpan niet voorbij de vooras krijgen.
 8. Grootste vijand met lassen is hitte, steeds 4 cm uit elkaar de las propjes zetten, liefst met lucht gelijk koelen. Daarna de laspropjes ertussen in, en steeds dus iets van 4 cm uit elkaar, en koelen. Zou heb je de minste vervorming van je las. Ik zie dat je nu al wat last hebt van vervorming. Het laswerk op de laatste foto ziet er anders best al goed uit.
 9. Nee, er zaten nooit antiroll bars op zowel de S-type als de 420. De mounts zitten er altijd op en worden gebruikt bij de E-type welke wel een antiroll bar heeft. Zou er ook niet eentje in zetten als ik jou was, bij deze types breekt de achterkant erg snel uit als je deze monteert is de ervaring ( van jaglovers.org )
 10. Had altijd een zonnepaneeltje op de hoedenplank van mijn S-type. Rechtstreeks aangesloten op de accu in de kofferbak. Dat werkt altijd
 11. Ja die full body seal kits zijn erg duur, maar wel de moeite waard. Ik had ook zo'n set aangeschaft voor mijn MK1 ( SNGBarratt), en 20 jaar geleden voor mijn S-type.
 12. Aan de onderkant zit een rubber diafragma, deze zou er er wel uithalen, rubber wordt altijd hard door de benzine. En de oude rubbers zijn niet bestand tegen moderne brandstoffen. Ook de seals van de assen zou ik vervangen door moderne, zijn nu nog van kurk. Als je een revisie set koopt bij SNGBarratt, zit dit allemaal in.
 13. Die spacers zitten er niet om de achterkant breder te maken, maar omdat de wielen aan de binnenzijde aanlopen tegen het binnen spatbord. Maar de MK1 is zo extreem smal aan de achterkant dat met de orginele velgen met ietsje bredere banden de spats al niet meer pasten. Er komen nu Coombs spats op.
 14. Een S-Type met automaat maakt best wel veel toeren., standaard eindoverbrenging is 3.54. (ongeveer 2800 bij 100Km en 3500 bij 120 ) Na 15 jaar bezit besloten deze om te bouwen met een kit van John's car uit de US. Hierbij hem je nog wel een GM T700-R4 versnelling bak nodig, welke ik gereviseerd heb gekocht via een vriend. Dit is een 4 bak waarbij de 4e versnelling een overdrive is met lockup. Rijd grandioos met gemak kun je nu 120 rijden ( ongeveer 2500 toeren) , zelfs gelijk stukken zuiniger, maar daar was het mij niet om te doen.
 15. Achteras weer onder de auto. Nieuwe remleidingen en brandstof leiding. Voorwiel Subframe, inmiddels ook onder de auto geplaatst. Nieuwe velgen en banden maken de boel weer af. Gezien de grotere remmen pasten de orginele velgen niet meer onder de auto, wielen konden niet meer rond draaien. Dit zijn, schrik niet BMW 1 serie 16" stalen velgen, pasten bijna perfect, vanwege de bredere banden moesten achter er wel spacers tussen, voor gaf dit geen probleem.
 16. Nog even over de opmerking: Bij de blauwe lijn is het doorlopenende gat met voldoende vlees voor een cup vriesplug te zien. Helaas bij oude blokken kun je nooit cup vriespluggen gebruiken, gaten zijn rommelig en er bestaan ook geen Cup's voor die passen ivm de maat. Die groene lijntjes zijn verdacht, hopelijk geen haar scheurtjes. Ik zou 2K metaal lijm gebruiken, werkt er goed bij mij.
 17. Weer een update. Voorwiel subframe opnieuw opgebouwd, alle rubbers door polybush vervangen, nieuwe remmen en schokbrekers.
 18. Bij het monteren van de vriesplug, altijd wat vloeibare pakking gebruiken. Wat ook kan is 2K metaallijm van bison, heb ik ook gebruikt, werkt heel erg goed. Plug is eenmalig bruikbaar, dus wel een nieuwe plaatsen. Peter Jan
 19. Ik heb hetzelfde gehad op mijn S-type toen der tijd gehad. Bleek de buiten temperatuur sensor te zijn, vervangen door een gebruikte van gebruiktejaguaronderdelen.nl. Kun je de buitentemperatuur nog zien? Daarna werkte alles weer OK.
 20. Even weer een update. Achteras onder de Auto uit gehaald, voor een opknap beurt. Zag er niet meer fris uit. Dit begint er op de lijken. Vernieuwde remmen, alle rubbers vervangen door polybush. Bladveren goed schoongemaakt, en in de wax gezet.
 21. jaguar38s

  S type

  Volgens mij heeft dit niks te maken met de remservo. Ik had een vergelijkbaar probleem op mijn s-type 3.0 toen der tijd. Het is een probleem met de carter ontluchting, waarvan het aansluiting bovenop het motorblok scheurt. Dit is een rubberen knie aansluiting bovenop achteraan in het midden van het blok. Hier kun je helaas alleen bijkomen door de volledige inlaatspruitstuk te verwijderen. Dus bij vervanging moeten dus ook alle seals van het inlaatspuitstuk vervangen worden. Groeten, Peter Jan
 22. Leuk project, ik heb zijn jongere broertje, de S-type. Spaakwielen moet je vervangen, verchromen dat lukt alleen volledig gedemonteerd met losse spaken. ( die krijg je helaas nooit meer los ) En zulke oude spaken breken helaas erg snel. Mijn spaakwielen zijn nog wel mooi, maar regelmatig breken er spaken. Jammer van de reparatie achter die ze nooit hebben behandeld, en daardoor weer doorgeroest Hoe is de staat van de motor?
 23. Subframe eerst met hoge druk reiniger schoonmaken. Daarna volledig demonteren. Meeste onderdelen laten stralen en poedercoaten. Ben zelf nu ook met een MK1 bezig, zoals je op dit forum bij schema's/foto's ook kunt zien. Ik heb echter een S-type subframe gekocht, past er zo onder. Voordeel is betere wiel geometrie, beter wegligging en remmen. En makkelijker met onderdelen. Voor de bovenste en onderste fusees kun bv je latere onderhoudsvrije versies gebruiken. Groeten, Peter Jan
 24. Ja hoor zit de goede kant op. Gaat bij die oudjes niet naar het lichtfilter, maar met een soort slang naar beneden de buitenlucht in. Ik zet er anders wel een breather filtertje op Groeten, Peter Jan
 25. De motor zit nu al aardig in elkaar.
×
×
 • Create New...