Jump to content

jaguar38s

Members
 • Posts

  721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by jaguar38s

 1. Ik heb na 20 Jaar mijn lidmaatschap van de JDCH opgezegd. Heeft weinig toegevoegde waarde, blijft teveel een balle club. Dit zal jongeren ook niet aanspreken. Meestal mensen met veel geld, die totaal geen verstand hebben van deze auto's. En als het maar origineel is, zoals commentaar op mijn XK140 en XK150 dat dingen niet origineel zijn. Het gaat mijn om het sleutelen en betrouwbare, veilige auto's te hebben. Wel een mooi blad maar er wordt best wel wat aandacht aan de modernere Jaguars gegeven, en daar ben ik niet in geïnteresseerd.
 2. Volgens my een beetje te breed voor een MK2 ( als dit 6.5 X 15 is). Al ligt dit natuurlijk ook een beetje aan de bandenmaat, en de soort spats ( coobs geeft je meer ruimte ) Standaard is 5.5 X 15 ( Op mijn MK1 heb ik stalen 6 X 15 met 205 brede banden+ aangepaste spats )
 3. Ik heb wel eens een hogedruk slang later maken, bij zo'n bedrijf voor landbouw voertuigen. Gewoon de beide metalen aansluitstukken mee nemen en zeggen hoe lang deze moet worden. De gebruikte slang bij mij is goed voor 300atm!
 4. Wel geen drivers handbook maar anders folders, oa service. Ken je deze al? https://www.jag-lovers.org/brochures/section_xk140.html Peter jan
 5. Ik ga er ook heen, maar neem geen klassieker mee. De dievengilde weet ook dat er een beurs is, vind het risico best wel hoog. En het is ook nog erg slecht weer voorspeld.
 6. Krukas is echt erg goed hoor, de foto geeft een iets vertekend beeld. Lagerschalen zijn meer dan 15 jaar geleden een keertje vervangen, en zie er gewoon nog erg goed uit. Licht polijsten en nieuwe schalen erin. Carter was verbazend wekkend schoon geen enkele sludge te bekennen, maar ik doe ook altijd regelmatig onderhoud. De zuiger heeft echte schade, al is het gekke dat je dit totaal niet op de cylinder wanden ziet. Lijkt meer dat er in een ver verleden er ooit eens water in heeft gestaan, waardoor 2 cylinder wanden iets zijn aangetast. Op wat krassen van zuigerveren na. Gecheckt maar er is geen een zuigerveer gebroken.
 7. Van mijn S-type 3.8 is de motor niet meer goed, koelwater werd eruit geperst. Ook 1 bougie van cyl 4 was extreem zwart, de rest goed. Dus de motor er maar uitgehaald, en de versnellingsbak in de auto gelaten. Na de kop verwijderen was er aardig wat schade aan de waterkanalen. Deze kop heb ik er 20 jaar geleden op gezet, en ondanks permanente G11 koelvloeistof toch aangetast. Misschien de koelvloeistof te lang laten zitten, nooit ververst. Ook was schade aan de cylinder wanden, en een zuiger. Duidelijk piston slap, van cylinder 4. Lagerschalen zien er nog perfect uit. Motorblok laat ik nu opboren naar overmaat, zuigers waren allemaal nog standaard. Kop oplassen en vlakken. Daarna bouw ik het blok zelf weer op.
 8. Ik had een tijdje geleden een XJ6 Series 3 ketting spanner mechanisme uit elkaar gehaald, zat muurvast. Wat dus allemaal aan elkaar gekoekt, nog nooit eerder gezien. Lijkt me slecht onderhoud uit het verleden. Ik wilde van een kapotte MK1 ketting spanner, met afgebroken oren dit gedeelte over zetten. De olie was gewoon uitgehard en de bussen van de tandwielen waren ook flink ingesleten. Misschien het resultaat dat een XJ6 S3 op een hogere olie temperatuur draait dan een oudere XK motor.
 9. jaguar38s

  bougie defect

  Er worden 2 types verkocht, eentje met een lange electrode en met een lagere electrode. Als je 1:9 zuigers hebt , en je kop is ook al meerdere keren gevlakt, gebruik dan de versie met korte electrode. Dit is een lange electrode hier zie je een korte versie. Bijde zijn N12YC! Ik heb beide versies. CHAMPION Powersport OE015/R04 Bougie N12YC, M14x1.25 lijkt een korte te zijn.
 10. Dan is de vraag eerst welke automaat je hebt. De vroege versies hadden een DG250. ( patroon PNDLR ) Latere versies een BW35 ( patroon PRND12 )dacht ik. Te veel olie zal geen schade aan de automaat veroorzaken. En lekken doen ze altijd. Maar een schurend geluid voorspeld niet veel goeds. Eventueel kun je de rembanden van de DG250 afstellen. Aandraaien tot ze vast zitten ( 10NM ) daarna 3,5/4 rondjes terug draaien, en weer goed vastzetten. bijgevoegd manual DG250. dg250.zip
 11. IK heb ook een MK1 3.4 ( met een 3.8 Motor) Ten eerste controleer of je een goede thermostaat hebt ( met kraag, die de koude retour afsluit ) Heel vaak zie je dat het blok intern vervuild is, had ik ook last van. Dit is bijna niet schoon te krijgen zonder de vriespluggen te verwijderen. De waterpomp kan ook slecht zijn. Installeer ook een extra elektrische Fan voor de radiator, perfect voor file en stilstand. Gebruik bij voorkeur (blauwe ) permanente koelvloeistof.
 12. Proefrijden ging dus prima nu, bak schakelt naar Direct Drive bij 45Km/uur. En dat is precies goed. Helemaal tevreden nu.
 13. Hallo Rob, Het een DG250, altijd al een nukkige bak, probleem is met de direct Drive clutch. Heb de governor gisteren nog even anders afgesteld. Vandaag proef rijden.
 14. Ja natuurlijk, olie was wat laag, dus nog even bijgevuld, maar dat maakte niks uit.
 15. VID_20230611_153008877.mp4 Gisteren eerste wat grotere rit gereden ( 140 Km ) op voornamelijk mini weggetjes. Gelijk een hitte test, maar het ging prima. Alleen de automaat vond die hele lage snelheden niet zo leuk.
 16. Dit is geen automaat. Die getrag bakken zijn wel heel duur geworden zeg, ik had er ook nog naar gekeken voor mijn XK150. Maar daar zit nu een 5-Bak in van Guy Broad.
 17. Probleem met de ZF4HP22 bak is dat er geen losse adaptor te vinden is om op de XK motor aan te sluiten. Anders was is liever naar deze optie gegaan.
 18. Ik heb een betere automat in mijn S-type gebouwd. Het is een TH700-R4, een GM 4L60e is een lastige, want daar heb je een computer voor nodig om aan te sturen. De TH700-r4 is een 4 bak, waarbij de 4e versnelling een overdrive is (met inschakelbare Direct Drive ) En je kunt gewoon de KM teller er op aansluiten. Ik heb hiervoor John's conversion kit gebruikt. https://johnscars.com/mark/markqb.html Het is echt veel werk, en de kit is ook prijzig. Ook moet je zelfs nog een goede T700-R4 vinden.
 19. Er hoort inderdaad een rubber ring op, er zit ook een grove voor. De dikte van de ring bepaald de stand van de text. Staat dus niet bij elke auto recht.
 20. De schakelaar voorkomt dat je direct drive wordt ingeschakeld. Inderdaad voor de bergen. Werkt bijna nooit meer, en het mechanisme lekt bijna altijd. Heb dit mechanisme bij mijn MK1 en mijn Xk140 compleet verwijderd en een plaatje opgezet. De schakelaar gebruik ik nu voor de choke.
 21. Mijn zoon heeft mijn S-type 2004 3.0 die ik 5 jaar geleden heb weggedaan terug gekocht. Wat blijkt de Navigatie DVD is eruit, en de backup die ik heb blijkt corrupt te zijn. Heeft iemand nog een ISO van deze DVD liggen. Groeten, Peter Jan
 22. jaguar38s

  Kachelkraan

  Is dit ook niet gewoon een vacuum gestuurde klep?
 23. Dacht dat de schoepen van de waterpomp ook wel eens afbreken. Dan moet de pomp dus vervangen worden, omdat er geen circulatie is.
 24. De 420 heeft een SP-head. Hier passen alle 420/420G en XJ6 heads op, inlaat en uitlaat spruitstukken zijn dezelfde. Alleen de latere heads hebben 2 extra waterkanalen aan de achterzijde. Ik heb zo'n late kop (XJ6 S3 ) op mijn 3.8 mk2 motor, welke in mijn MK1 zit. Hierbij heb ik deze 2 waterkanalen geblocked ( schroefdraad getapt en plug erin geschroeft het locktite) Werkt perfect, geen lekkage. Ik zou wel de nokkenassen van je orginele kop overzetten, profiel XJ6 is anders.
 25. Het ID plaatje zegt niks, die kun je zo los bestellen en inslaan. Ga eens via http://saloon.collectordata.com/cars het nummer opzoeken of een auto met een nummer in de buurt zoeken. Je kunt ook door de nummers heen browsen. Grieten, Peter Jan
×
×
 • Create New...