Jump to content

jaguar38s

Members
 • Posts

  696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by jaguar38s

 1. jaguar38s

  Kachelkraan

  Is dit ook niet gewoon een vacuum gestuurde klep?
 2. Dacht dat de schoepen van de waterpomp ook wel eens afbreken. Dan moet de pomp dus vervangen worden, omdat er geen circulatie is.
 3. De 420 heeft een SP-head. Hier passen alle 420/420G en XJ6 heads op, inlaat en uitlaat spruitstukken zijn dezelfde. Alleen de latere heads hebben 2 extra waterkanalen aan de achterzijde. Ik heb zo'n late kop (XJ6 S3 ) op mijn 3.8 mk2 motor, welke in mijn MK1 zit. Hierbij heb ik deze 2 waterkanalen geblocked ( schroefdraad getapt en plug erin geschroeft het locktite) Werkt perfect, geen lekkage. Ik zou wel de nokkenassen van je orginele kop overzetten, profiel XJ6 is anders.
 4. Het ID plaatje zegt niks, die kun je zo los bestellen en inslaan. Ga eens via http://saloon.collectordata.com/cars het nummer opzoeken of een auto met een nummer in de buurt zoeken. Je kunt ook door de nummers heen browsen. Grieten, Peter Jan
 5. Er is inderdaad ook een nummer aan de linkerzijde onder de achterbumper, echter dat is het carrosserie build nummer van Pressed Steel ( body nummer ), en niet het chassis nummer van Jaguar! Als de RWD dit nummer heeft gebruikt is er iets wat niet klopt. Wat ik ook vreemd vind is dat er bij de RDW staat 8 cyl en 3996 CC inhoud?? Hebben ze er een amerikaan in gehangen?
 6. Waarom zou de RDW een chassis nummer inslaan. De S-type heeft standaard af fabriek een ingeslagen nummer. Deze kun je vinden onder de motorkap net naast de motorkap ontgrendeling. De mijne is ingevoerd vanuit Zuid Africa. Zelfs bij mijn MK1 staat het nummer op deze zelfde plaats.
 7. Klepspeling afstellen is geen rocket science, en er is eigenlijk geen speciaal gereedschap voor nodig. Een Camshaft adjustment tool is wel handig, maar zou in je tool kit moeten zitten. Kost wel veel tijd. Met een punttang is de ketting prima los/vast te krijgen. En en set voeler maatjes om de speling te checken. Als deze gecorrigeerd moet worden, moet je de nokkenas verwijderen. En een goede digitale schuifmaat werkt prima, om de shimmen te meten. Nieuwe shimmen zijn te bestellen bij SNGBarratt.
 8. Spats geinstalleerd.
 9. Tijdens de eerste rit nog een paar foto's gemaakt. Alleen de spats aan de achterzijde ontbreken nog, liggen bij de spuiter. Worden aangepaste coombs spats, ivm de bredere achterzijde. Zijn bredere velgen en banden icm spoorverbreders ( anders lopen ze aan de binnenzijde aan )
 10. Van de week Dashboard geplaatst Kenteken platen erop Nu verzekeren en onschorsen, op naar de eerste proefrit.
 11. Ik zou deze vraag even voorleggen op https://forums.jag-lovers.com/ XK sectie.
 12. Ik heb zelf een XK140 FHC met het zelfde kapje. Gelukkig is de mijne nog goed, en alle XK140 automaat versies hadden dit zelfde kapje. Maar het blijft een zeldzaam onderdeel. Probeer ook eens SNGBarratt een mailtje kunnen sturen, ze hebben veel meer onderdelen dan dat op de site staat. Volgens mij de enige oplossing is dit 3D te laten printen.
 13. VID_20211008_152435090.mp4 Afgelopen week voor de eerste gestart na de revisie, was wel de 2e poging, de eerste lukte niet omdat de carburateurs te arm stonden. Toen meteen starten Iets rijker gezet, en meteen starten.
 14. Die bovenstaande sealkit is van een Healey, dus gaat niet passen. Ook heb je verschillende types vroeg/laat op een MK2. Persoonlijk zou ik een nieuwe unit nemen. Ik heb dit bij mijn Mk1 en S-type ook gedaan. SCParts zou ik niet meer aan beginnen, duur en onderdelen uit de UK is hopeloos. Ik koop alles tegenwoordig bij SNGBarratt. Die aftermarket brake servo is bij hun ook bijna €150 duurder is dan bij SNGBarratt. https://www.sngbarratt.com/English/#/NL/parts/c8b441ee-0b70-4774-b351-75001120dd4b?fromCategory=BRAKING(1179) Deze zitten gewoon in nederland, met een groot magazijn voor de EU. Ik zie wel dat deze in backorder zit. Gewoon even bellen.
 15. Indertijd dat de APK vrijstelling in de planning stond, stond op de FEHAC site dat de auto een geldige APK moest hebben om in aanmerking te komen voor vrijstelling. Dit is dus blijkbaar nooit ingevoerd.
 16. Helaas dat gaat niet werken, vrijstelling na 50 jaar geld alleen als de auto op dat moment een geldige APK heeft. En speling op een cardan as is volgens mij helemaal geen afkeur. Kan ook niet herinneren dat dit ooit is gecontroleerd.
 17. Dit is leuk als je gaat racen, anders zou ik er niet aan beginnen. En dan ook alleen in combinatie van de voortrein upgrade, ander heeft het helemaal geen zin. Je comfort is ook gelijk zoek. Reken gelijk maar op een vele duizenden euro's om mee te beginnen, deze sets zijn erg prijzig.
 18. Zou ook even checken of je de olie van de torq converter kunt aftappen, de mijne heeft daar ook een aftap plug, maar niet alle types hebben dat.
 19. Ondertussen de motor er in geplaatst. Stuurhuis moest er weer uit, anders kan je de carterpan niet voorbij de vooras krijgen.
 20. Grootste vijand met lassen is hitte, steeds 4 cm uit elkaar de las propjes zetten, liefst met lucht gelijk koelen. Daarna de laspropjes ertussen in, en steeds dus iets van 4 cm uit elkaar, en koelen. Zou heb je de minste vervorming van je las. Ik zie dat je nu al wat last hebt van vervorming. Het laswerk op de laatste foto ziet er anders best al goed uit.
 21. Nee, er zaten nooit antiroll bars op zowel de S-type als de 420. De mounts zitten er altijd op en worden gebruikt bij de E-type welke wel een antiroll bar heeft. Zou er ook niet eentje in zetten als ik jou was, bij deze types breekt de achterkant erg snel uit als je deze monteert is de ervaring ( van jaglovers.org )
 22. Had altijd een zonnepaneeltje op de hoedenplank van mijn S-type. Rechtstreeks aangesloten op de accu in de kofferbak. Dat werkt altijd
 23. Ja die full body seal kits zijn erg duur, maar wel de moeite waard. Ik had ook zo'n set aangeschaft voor mijn MK1 ( SNGBarratt), en 20 jaar geleden voor mijn S-type.
×
×
 • Create New...