Jump to content

martindutch

Members
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

martindutch last won the day on March 12 2016

martindutch had the most liked content!

Reputation

29 Beter

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Martin en rij een Jaguar XJR 350 2005

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als de XJR uit 2005 een halve dag heeft stil gestaan dan is ie over links iets lager dan over rechts. Verschil achter 5mm, maar voor 15mm. Starten en de straat heen en weer verschil zo goed als weg. Veert en rijd verder uitstekend. Preventief iets doen of acceptabel voor deze leeftijd?
 2. Nieuwe bougies maar toch zo af en toe een misfire. Rij op gas dus denk sterk aan een bobine. Obd stekker gekocht konwei via Ali Express. En Car Scanner app gedownload betaalde versie. Daarmee wil ik de misfires uitlezen. Bij diagnostiek reading blijft de scan plakken op 37% en doet na 10 minuten niets verder. Torque pro gedownload, deze zegt verbindingen ok maar kan ecu niet uitlezen. Kan ik op een simpele manier dit uitlezen? Ik wil niet ineens mijn denso bobines vervangen maar alleen de haperende. Het gaat alleen om de misfiring. Net 3 uur zitten klooien en nog niets, nou ja wel lekker in het leer gezeten. De bobines lostrekken en kijken hoe de motor loopt is niet echt een optie omdat het niet altijd mis is. En de gasrails er dan af moet. En denk ik best wel lastig is met een 8 cilinder het verschil te merken voor een niet deskundige. Maar ik kan me vergissen. Makkelijke oplossing kan ook zijn bij de garage om de hoek laten uitlezen, maar is minder leuk.
 3. Ik rij al dik 10 jaar diverse Jaguars op LPG. Eerste op gas XJ 1997 6 in lijn met 170.000 gas erin. Wel best wat fine tune problemen gehad eerste 2 maanden. Gewisseld van specialist en lopen als een zonnetje. Wel zeer regelmatig de bougies vervangen. Mijn ervaring elke 20.000. Deze auto verkocht maar rijd nog steeds rond op gas. Daarna S type 2000 op gas gezet. Direct bij een kundige inbouwer met jaguar ervaring. Jaren probleemloos gereden wel weer optijd bougies wisselen. Toen S type met gas gekocht met ruim 2 ton op de klok. Een aantal bobine en de bougies vervangen een een ton erbij gereden. Toen was het tijd voor een diesel S type Black edition Voor mijn idee het fijnst rijdend en schakelend. Maar helaas verbannen uit de steden waar ik redelijk vaak moet zijn. Dus tijd voor een ander Jag s type op benzine omdat ik dacht het aantal kilometers valt we mee. Na dik een half jaar benzine tanken was ik er klaar mee. Jaguar XJR op Lpg gekocht 2005 3 ton op de teller niet altijd op gas gelopen. Van een man geweest die echt zuinig was op zijn trots. Daarna nog een half jaar van een handelaar geweest wat de auto geen goed heeft gedaan. Maar na de aankoop naar Zeeland geweest en gecheckt en bougies etc vernieuwd en auto loopt al 9 maanden prima. In mijn familie en kennissen kring zijn er verscheidene die al lang op gas rijden van grote BMW s Volkswagen SUV,s Toyota Ago, etc, en wat we meestal wel vinden is dat de gas installaties bijna probleemloos zijn. Maar bobines en bougies wat gevoeliger zijn. Over Lpg hoor je de wildste verhalen. Maar er zijn heel wat grote automerken die er miljoenen in hebben geïnvesteerd en kinder ziektes komen er zogoed als niet meer in voor. In bv Italië is lpg heel groot. Hier word Lpg al vrij snel neergesabeld, vaak uit onwetendheid. Of jaloezie voor het goedkope tanken (grapje) Laat Lpg maar een beetje in de luwte liggen dan blijven de prijzen en de belasting op de brandstof gunstig. Ik ben geen Lpg technicus maar wel heel veel kilometers gemaakt op lpg.
 4. Bedankt, prachtige vergelijkings site. Wist niet dat een halve maat direct veel verschil maakt. Deze vergelijking weerhoud je om een verkeerde keuze te maken
 5. Ik heb een vraag over mijn banden versus velgen. Mijn banden van de X350 XJR 2005 liggen om velgen 19 inch. De maat is 255x40x19. Als in nu zeg ik ga naar 225x50x19 of groter. Wat is acceptabel en comfortabel zonder minder strak te gaan rijden. Geeft een hogere band een voller gezicht en blijft alles dan vrij van de wielkasten etc. Rijden er X350 met hogere banden of is dit not done? Ben nieuwsgierig naar jullie ervaring en commentaar. Marin
 6. Misschien heb ik niet goed gelezen of gezocht. Maar ik kan op het internet niet goed vinden hoe en waar je de Caldoofy set vind of koopt. Zie dat sommige hem hebben , misschien wat tips hoe en waar. Bvd Martin
 7. Nog even een vraag. Laad de Ipod stekker ook op?
 8. Ik heb totaal geen verstand van een Ipod connection. In de auto console zit een Ipod stekker. Als ik een refurbished Ipod koop gaat dat dan passen en werken? Is er nog meer mogelijk bijvoorbeeld om een android telefoon aan deze aansluiting te koppelen of een bluetooth device.
 9. De binnenverlichting van de XJ 350 2005 werkt niet naar behoren. Onderverlichting werk wel met instappen boven niet. Midden boven knopje werk wel die daarnaast dan wel en niet . Boven brand ook wat flets. Achter links en rechts gaan wel aan maar voor word dan ook ingeschakeld. Eigenlijk is er geen peil uit te trekken. Ik heb op een Engels jaguar forum hier iets over gevonden waar ze over grounding praten. Verder een heeeeeeele lange uitleg om dit te testen en eventueel op te lossen. Dit gaat me boven de pet uit. Iemand hier ervaring mee en eventueel een suggestie of een adres waar ze bedreven zijn met deze elektra. Ik lees wel eens van uren, dagen zoeken naar het euvel.
 10. Ik heb een paar sierstukken op het oog. Mijn bestaande sierstukken krijg ik niet los om het laatste stukje uitlaat te meten. Het meetbare stuk is 60mm dan een verdikking waar ik niet goed bij kan met de schuifmaat. Ik gok 70mm, is dit zo en is dit een standaard maat? Of is dit laatste verdikte stuk later aangebracht? Bijna alle sierstukken die in de buurt komen hebben ongeveer 60mm als montage maat. Dus als het 70mm zou zijn laat ik een sierstuk aanpassen voor die maat. Informatie hierover is welkom.
 11. Bij GG stond een XJ 350 met extra grote sierstukken uitlaten en flinke maat groter dan origineel +/- 90mm. Volgens de monteur zeer zeldzaam. Ik heb bij mijn XJ het uitlaat einde gemeten zover als dat ging en merkte dat deze nog eens verdikt in het laatste stuk waar het sierstuk klemt naar ik dacht 70mm. De uitlaat sierstukken die ik mooi vind zijn geheel rond en buitenmaat +/- 110 a 120mm ovaal heb ik wel wat gezien maar toch voorkeur voor rond. Ik heb het internet al afgestruind maar niet echt iets passend gevonden. Heeft iemand enig idee of een tip van eventueel andere merken etc...
 12. Ik heb een XJ 350 uit 2005 waar ik mijn telefoon makkelijk met de bluetooth koppel. Dit volgens de procedure van het handboekje. Nu wil ik een 2e telefoon koppelen voor mijn vriendin maar dit gaat niet zo soepel. Moet ik dan telefoon 1 loskoppelen en 2 weer compleet aanmelden? Of is er een mogelijkheid dat hij automatisch de eerst komende telefoon oppikt? Als dit niet zo is, is er dan een device wat dit wel kan? Misschien dat er al een topic is maar kan het met zoeken niet echt vinden. Graag hoor ik van jullie. Martin
 13. Bedankt voor de reacties. Wel leuk dat ik de link open en mijn XJ uit 1997 tegenkom op marktplaats. Deze heb ik ooit op gas gezet en rijd met 330000km nog steeds. Inmiddels heb ik de de S type verkocht en rij nu een XJ 350 2005.
 14. Goedenavond even weg geweest maar nog steeds Jaguar rijder. Inmiddels mijn diesel verkocht en weer benzine gaan rijden. S type 2004 staat op de zaak als youngtimer. Aan de auto wat zaken laten doen zoals bak spoelen en spiegel laten maken. Auto rijd zeer goed en probleemloos. Zoals bij veel Jaguar,s binnen ook als nieuw. Daar kijken veel mensen vanop als ik zeg dat de auto 15 jaar is. Met alle youngtimer voordelen en toch wel veel kilometers rijdend overweeg ik om LPG te gaan rijden. Ik heb al 2 Jaguars op gas gereden zonder problemen. Ook vind ik dat dit momenteel voor mij de beste oplossing is ivm het drukken van de winst en voor mijn gevoel niet goedkoper te kunnen rijden in een prachtige flinke auto. Ook gaat het hele gebeuren van elektrisch en hybride met steeds veranderende voorwaarden aan mij voorbij. Ik dacht weer een Vogels VGI in te bouwen. Iemand goede ervaring met een ander systeem? Door moderator verplaatst naar juiste subforum.
 15. martindutch

  XJR 2001

  Ik ben wat aan het neuzen naar een XJR. XJR X300 versus XJR 2001 het verschil in eerste zicht motor en bak en interieur. Is de XJR 2001 technisch en qwa rij gedrag anders? Kwalitatief nog verder verbeterd? Een goede auto om te rijden als hoofd auto of afblijven? Ik heb jaren een 4 liter XJ uit 1997 gereden en nu een S type 3 liter. Maar het XJ model blijft wel mijn favoriet (ondanks de lage instap)
×
×
 • Create New...