Jump to content

Stephan80

Members
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Stephan80

 1. 'Helaas' zit ik op dat moment op een ander eiland..volgende keer dan maar
 2. heb je de aarding toevallig gecontroleerd of die op het chassis niet gecorrodeerd is? krijg je ook stroom overdacht probleempjes door
 3. Ik moet me helaas afmelden voor aankomende zondag...niet sjiek zo kort dag, maar ik kom qua verhuis planning perikelen in tijdnood en daarom is het niet anders vrees ik. Veel plezier aankomende zondag en tot de volgende!
 4. je komt er wel achter...al dan niet met professionele hulp
 5. heb je bijgehouden wanneer hij stilvalt? bij constante snelheid, gas loslaten, heuveltje af/op, diep accelereren, alleen in bochten.. Het verhaal van de gasklep is vooral gerelateerd aan gas loslaten bijvoorbeeld. Heb je een sleutelbos aan je contact hangen of alleen de jaguar sleutel...in bochten gaat een sleutelbos beetje slingeren wat effect kan hebben als je een versleten contactslot hebt bijvoorbeeld. Details details..
 6. Er staat me iets bij dat we die datum iets hebben, maar ik kan nergens vinden wat dan...dusss...wij zijn er die dag bij
 7. Ik zet die van ons ook graag naast wat anders moois en in dit geval was dat bij mijn werk, maar dat ging tijdje geleden toch mis en was ik ineens de dader. Deur floepte uit mijn handen en de deurvanger trok er nog aan maar dan de verkeerde kant op . Het was echt maar een klein tikje en dan toch zo'n 'mooi' vouwtje in die zwart glimmende deur van die (tot dat moment) superstrakke en mooie 911... Briefje op de voorruit gedaan en uiteindelijk netjes afgehandeld, maar kost wel weer aardig wat tijd en moeite.
 8. Stephan80

  Oliedop

  Mocht je je olie zelf vervangen dan heb je waarschijnlijk wel een oliefilter sleutel. indien dat een bandsleutel is (dus met een riempje) dan kun je die ook voor de oliedop gebruiken zonder iets te beschadigen. Heb je die niet zou ik een stukje hout in 1 vd inkepingen zetten en zo met de hamer ertegen lostikken. Dat is minder schadegevoelig dan een schroevendraaier oid. Deze met de auto van schoonmoeders ook nog zo gedaan aangezien ik (uiteraard) net de eerstgenoemde heb uitgeleend.
 9. Onze 308 staat ook buiten te glimmen, maar wel omdat er heftiger roestend spul binnen staat.
 10. bij mij was de slang doorgeschuurd door het slangetje wat je er bij jou ook over ziet lopen. probeer m vrij te leggen zou mijn tip zijn. Verder top dat je mhebt kunnen fixxen. Het is nl niet eentje van maar een paar tientjes.
 11. Stephan80

  X308 XJR

  voor heel eventjes mijn hart.....
 12. Stephan80

  X308 XJR

  Je hebt natuurlijk al een x308 gehad en kent de zwakke plekken, maar sinds je advies vraagt lepel ik toch nog ff mijn eigen ervaringen op: tja, als de 3e de enige is waaraan de roestproblemen netjes hersteld zijn en verder is dezelfde onderhoudsstaat verkeerd is het misschien zelfs wel de betere koop. Roesten doen ze allemaal op het enkele exemplaar na die om de paar jaar extra anti-roest behandeling heeft gehad. Ze roesten ook nog eens flink van binnenuit dus je ziet het niet makkelijk. Een roestblaas kan dus het topje van de ijsberg zijn. Verder zien ze er alle 3 wel goed uit. De k
 13. ik heb me laten influisteren dat kroon de olie bij shell inkoopt...geen bewijs voor.. ik kocht altijd Kroon en sinds ik de jag rijd ook Castrol en sinds ik bovenstaande hoorde ook shell, maar eigenlijk alleen omdat t goed voelt....beetje als Douwe Egberts
 14. gefeliciteerd met de nieuwe bolide veel plezier er mee!
 15. Ik heb een overspanningsbeveiliging apparaatje gekocht die je op de +&- van de accu aansluit met de standaard accuklemmen. Kost ca €25,- Vind ik niet duur, is snel en makkelijk in gebruik en je elektrische systemen blijven gewoon werken/online.
 16. Veel werk allemaal Rob, maarre respect hoor . Ben benieuwd naar het eindresultaat.
 17. @Mkickert mooi werk. je noemde het dat je niet kon krimpen (wat idd een heel handig apparaat is). Het is toch wel vrij gebruikelijk schijnbaar om nieuwe stukken plaatwerk in meerdere delen te maken aangezien je dan complexere vormen kunt maken + dat vervorming van een 'stuk' uit 1 deel tijdens het passen en modelleren veel extra correctie tijd kan kosten (zal ook een kwestie van ervaring zijn).
 18. Thanks. Ondanks dat de roestschade minder was dan rechtsvoor was het nog steeds behoorlijk heftig vind ik. Ik ben afgelopen september begonnen met een plaatwerk opleiding 1 dag (2 avonden) per week t/m eind juni '20 in Gent. Erg leerzaam en ondanks dat ik er tips om te lassen (oa kunststof lassen ) mee heb opgedaan ligt de focus echt op carrosserie. Hetgeen echter bijzonder storend is dat je er dan achter komt hoeveel meer je kan doen in een bepaalde tijd met speciaal plaatwerk gereedschap. Zoals de fotos laten zien lig ik thuis nog steeds op de grond te klooien terwijl hij onder ee
 19. Dus nu dan de linkse kant onder het mes (haakse lijpert) te beginnen met het scherm achter: Daarna doorgeschoven naar linksvoor: Alles doorgelast, rx5, carrosseriekit, rx10=geconserveerd. Alles weer in elkaar en rijden. Strakzetten en spuiten buitendorpel volgt later als de temperatuur beter is en wellicht laat ik het een ander wel doen. Vervolgens de deurvanger gefixed wat al een half jaar een dikke irritatie was. De deurvanger zelf was ook kapot, maar heb ik opgelast ipv vervangen
 20. jammer dat je xj avontuur zo moet eindigen, maarre we zien je ooit nog wel terug...:)
 21. grote impact dit soort zaken. Hoorde hetzelfde over een mede dertiger 2 maandjes geleden. Leven is onvoorspelbaar dus beter van elke dag genieten (ook van toepassing op Keesh zijn schrijven over abrupte ziekte in een ander draadje) Sterkte voor je zus.
 22. hij heeft de auto 2 weken geleden verkocht volgens de rdw. Niet lang van genoten dus.
 23. Met goede benzine ben je wel al goed op weg denk. Verder..tja..een stabilizer moet ervoor zorgen dat de benzine zich niet deelt in zwaardere en lichtere lagen en ook de vluchtigere componenten in de brandstof vasthoudt. Dan praat je over meer dan alleen ethanol. Dat gezegd hebbende ben ik geen expert in dit onderwerp, maar de investering is dusdanig laag en het vertrouwen van velen hoog, marketing is iets wonderlijks...en een slecht lopend blok veroorzaakt schuldgevoel..
×
×
 • Create New...