Ga naar inhoud

Stephan80

Members
 • Aantal items

  103
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Stephan80 won de laatste dag op 9 januari

Stephan80 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8 Goed

Over Stephan80

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Stephan, en ik woon in de provincie Zeeland. Ik werk in de logistiek bij een chemie bedrijf. Ik rijd een xj12 series 2 uit 1977.
 1. Voordeur series 2

  Nou, het zou wel mooi zijn als er eea zou gebeuren: in 1e instantie zal alleen de voordeur in de juiste tint gespoten worden en afgehangen worden denk ik, maar eigenlijk zou t ook wel mooi zijn als de (ooit vervangen) dorpels een blauwe tint krijgen. Bij het dak op de c-stijlen zie je de roest het vinyl omhoog duwen dus ik zal daar toch s actie moeten ondernemen tzt. Hemeltje fixen. Plaat tussen uitlaten is ook niet netjes meer (iemand?). Verder geen klagen en vind ik het belangrijker dat ie betrouwbaar is dan dat ie blinkt. Ondanks dat Leon me heeft geholpen bij het kopen van een goeie dap in 2016 is ie nog steeds nieuw en dat terwijl dat ik heb gezien wat ie kan doen met de lak. Grijnzen doe ik toch wel als ik erin zit!
 2. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Ik heb gezien dat n series inmiddels niet meer op de 1e plaats staat op je wensenlijstje. Ik kan bovenstaande eerdere reacties onderschrijven. Ook ik kreeg het advies om voor een x300 te gaan, omdat je die makkelijker het jaar rond rijdt. Ik was eigenwijs (nog steeds) en kocht n series 2 v12 en realiseerde me dat er een pekelbak bij moest komen (welkom twingo) dus voor mij is het ook niet de enige auto en dat is maar goed ook. Ik heb mijn series 2 anderhalf jaar geleden gekocht, omdat de megane cabrio toch echt niet praktisch was met 2 kleintjes en een xj heeft wel 4 deuren 😁. Ca 6000 mee gereden inmiddels. Verbruik tussen 1:4 en 1:6,8. Ondanks de goede technische staat heb ik toch al een paar keer probleempjes gehad onderweg. Financieel: Gekocht voor 3 en aan t eind van deze maand zit ik in totaal zeker op 6/6,5 incl aanschaf. Dan zit er nog geen hemeltje in en carrosseriewerk moet tzt ook gedaan worden. Wel prima rijdbaar overigens ondanks dat ie ergens lek is (regenwater). Kortom mijn mening is dat als het je droom is en je hebt beetje financiele ruimte of je bent er niet van afhankelijk dan goed zoeken en lekker doen en zien of en waar het eindigt, maar als je bang bent dat ie de boter van je brood eet dan zul je misschien ook minder van het bezit genieten.
 3. Voordeur series 2

  Bedankt Arie. Ik moet nog een weekje geduld hebben. 20e haal ik ze op.
 4. Voordeur series 2

  Zodra ventilatie weer werkt zonder rook vanonder de motorkap en de wegen weer pekelvrij zijn kan ik langskomen 😁 Rechts zit bij mij geen spiegel en ook geen spiegelgaten dus vermoed ik dat er nooit 1 heeft gezeten. Ik denk dat de aanwezige gaten in de nieuwe linkerdeur gaan bepalen welke spiegels het uiteindelijk zullen worden. De spiegellocatie zal er ook wel door bepaald worden. Als ik de fotos van Rob bekijk dan zou het zou me niet verbazen als er oorspronkelijk een klassieke spiegel zat. Mijn moderne spiegel oogt vermoeid door schuin te hangen. Wellicht komt dat door de positie van de gaten. Qua elektrische bediening zou het fijn zijn als alles 1:1 overgezet kan worden zonder aanpassingen aan de deur. Ik zal mij bevindingen delen als het zover is. Ik heb overigens de andere 3 deuren iot de advertentie erbij als reserve.
 5. Voordeur series 2

  Ik heb toevallig dit wkend bij dat adres een deurtje gereserveerd om binnenkort op te halen 😊 Ik heb qua spiegel wel de rechthoekige, maar dan handmatig ipv elektrisch verstelbaar. Een rechtse versie hiervan ben ik helaas nog niet tegen gekomen
 6. Voordeur series 2

  Ik ben op zoek naar een linker voordeur in goed staat voor mijn series 2. Nu ziet op die van mij een buitenspiegel die van binnenuit verstelbaar is en elektrisch bedienbare ramen. Klopt het dat deze mechanismen ook passen op deuren met ouder (en mooier) type buitenspiegel en handmatig 'geslingerde' ruiten? Past daarnaast eentje van een series 1 ook?
 7. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Proficiat met je nieuwe aanwinst!
 8. Afneembare trekhaak x350

  Tja..die chryslers blijven idd vrij prijzig...maarre on-topic: @butcherman1952 je bewijst hier dat ook goed kan gaan. Mooie combinatie hoor 👍. Ik durfde zo 'eigenwijs' niet te zijn.
 9. Technische dag Heinkenszand

  Oei..dan ben ik in Valencia dus gaat m niet worden deze keer
 10. Afneembare trekhaak x350

  Grappig, ik dacht ook nog aan zo'n gangster chrysler...ik werd echter aangekeken of ik een slechte grap had gemaakt. Coupe's zijn aan ons de komende jaren nog niet besteed, maarre dit zouden bij ons ook de kanshebbers kunnen zijn 👍. Iets mogen en iets kunnen...
 11. Afneembare trekhaak x350

  De xj12 blijft uiteraard! De garage wordt er zelfs voor aangepast. Zolder eruit voor tzt n brug. De max te trekken kgs sloeg meer op de vergelijking met de x350 😉. De S is niet van aluminium he. Ik heb de 159 altijd wel mooi gevonden en heeft uit de alternatieve kanshebbers gewonnen van de s-type en c180 estate (😕) vanwege de neus, donker rode lak en cognac kleurige lederen bekleding. Motorisch (158 pk) mocht het van mij spannender, maar dan was t een andere combi van kleuren geworden en aangezien mijn wederhelft de bepalende stem had....en gelijk heeft ze. Ik heb me nog niet aangemeld op t alfaforum...dus nog geen (echte) alfist, maar wie weet.. Mocht ie gaan roesten heb ik de rx iig al in huis vanwege de xj12 😁
 12. Afneembare trekhaak x350

  Toch nog ff een laatste post ter afsluiting: Een S is absoluut mooi (ook in combi met speedboot!), maar niet hetgeen we eigenlijk voor ogen hadden. Uiteindelijk is het geen jaguar meer geworden, maar een alfa 159 sw. Vanwege de looks (en omdat ie 1500kg mag trekken)
 13. Afneembare trekhaak x350

  Tja....op zich top dat je er nog 1 gevonden hebt, maar inmiddels is me duidelijk dat bij (serieus) gebruik ervan ik te vroeg tot de ontdekking zou komen dat de trekhaak de rest van de auto gaat overleven....helaas.
 14. Afneembare trekhaak x350

  Ja, een geblazen x308 in de juiste kleur (groen is afkeur door de baas) met reparatie/onderhoudshistorie gecombineerd met de juiste accessoires (parrot, pdc v+a, aantrekkelijke aantoonbare km stand), geen hangende hemel en schadevrij...is zeker een optie. Alleen zijn ze moeilijk te vinden zonder dat je een avontuur aangaat of dermate diep in de buidel moet tasten om m helemaal naar ons zin te maken dat t nog 'logisch' is . T wordt nl wel de gezinsauto. Vandaar dat we op de x350 uitkwamen, maar ja....
×