Ga naar inhoud

Stephan80

Members
 • Aantal items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

5 Goed

Over Stephan80

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Stephan, en ik woon in de provincie Zeeland. Ik werk in de logistiek bij een chemie bedrijf. Ik rijd een xj12 series 2 uit 1977.
 1. Plotseling olieverbruik XJR '98

  K was/ben nieuwsgierig of je inmiddels meer weet over de oorzaak?
 2. PaulusP overleden

  Veel sterkte gewenst aan de naasten van Paul in deze moeilijke tijd.
 3. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Ja, is mij de mijne wellicht ook geen overbodige luxe voor de lange termijn betrouwbaarheid. Eerst de thermostaten. Dat is sowieso nodig.
 4. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Ben vorige week nog bij Raymond langs geweest. Lijkt niet op een koppakking probleem. Staat wel teveel druk op het systeem. Jeffrey heeft motor temperatuur van ruim 90 graden gemeten stationair draaiend en meter staat ondertussen mooi in het midden gebied. Eind augustus komen er nieuwe thermostaten in die op 73 graden ingesteld staan. Ff proberen. Werkt dat niet dan heeft t koelsysteem wellicht een goede spoelbeurt nodig met alle vervangingen die daarbij komen kijken. Stuurhuisrubbers zijn hun eigen weg gegaan dus daar komen nieuwe voor. Stap voor stap. tbc
 5. Rondrit/tour Zeeland zondag 9 juli.

  Thanks. Nog een 'paar' jaartjes wachten en dan wordt ook je xk een oldtimer
 6. Rondrit/tour Zeeland zondag 9 juli.

  ...en een paar foto's voor het sfeerbeeld. De camping was ook een mooie plek geweest om foto's te maken, maar is er niet van gekomen (entertainment van 2 kleine schavuiten had voorrang). Wellicht iemand anders wel? groet, Stephan
 7. Rondrit/tour Zeeland zondag 9 juli.

  Namens wederhelft en mijzelf idd toppie georganiseerd en lekkere taart waarvoor dank! 1e keer dat we met zo'n rit mee hebben gedaan. Ik verbaasde me erover dat we zo makkelijk bij elkaar konden blijven (moeder eend heeft bij mijn weten maar 1x een der kuikens terug moeten halen ). We hebben vanuit de achterhoede nog een paar foto's gemaakt en die plaats ik nog.
 8. Chromen ringen om tellers

  Afzien.....maar niet heus Congrats met je 'nieuwe' bolide
 9. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Wel n crosspipe, maar geen 'pressure cap':)
 10. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Allen, dank voor de input. T komt duidelijk uit t overloop slangetje dus tankje zal nog wel heel zijn. Mijnes heeft geen engine crosspipe pressure cap meer, want is de injectie versie. Ik heb minder dan 2.3 moeten bijvullen. Sinds vrijdag weet ik wel dat t maintenance and service handbook dat ik heb van de carburateur versie is. Er ligt wel btje kvs bij t inlaat spruitstuk. Was me eigenlijk nog niet eerder opgevallen. Zal s proberen foto te nemen.
 11. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  De veer kan ik indrukken. Moet wel aardig wat kracht zetten. Zondag maar s een rondje (Zeeland) doen en vervolgens s avonds kijken hoeveel er bij mag.
 12. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Klinkt logisch idd. Ik heb het stalen reservoir. Mijn tankje stond droog voor ik hiermee aan de slag ging vanavond. Er staat nu nog kvs in houd t ff in de gaten. Beiden dank voor de reactie. Groet
 13. Series 2 Koelvloeistof loopt weg uit overloop vh tankje

  Ik heb m even laten draaien met open tankje en zag niks borrelen.
 14. Ik heb daarnet het koelvloeistof niveau bijgevuld van mn v12. Het tankje was leeg en niet sinds vandaag. Nu heb ik t niveau wel vaker opgevuld maar niet echt gekeken hoe snel t ook weer zakt. Er ging 1,75 ltr in - koud gestart - en na 20 min en ca 0,7 ltr stationair draaien maar weer uitgezet. T begint direct bij starten dus uitzetten door warmte is dan nog niet mogelijk. Water temperuurmeter werkt (loopt op tot midden en soms ietsje erover). Volgens haynes moet ie tot de rand gevuld worden. Wat kan de reden zijn dat ie deze hoeveelheid (de 1,75 ltr) eruit werkt? Dit doet ie al sinds ik m mid vorig jaar heb gekocht (nooit eerder bijgevulde hoeveelheid gechecked)
×