Jump to content

JagS3 4.2

Members
 • Content Count

  390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by JagS3 4.2

 1. Gisteravond nog een kleine tegenvaller, de achterranden onder de achterbumper zijn toch slechter dan we gedacht hadden, ook zijn we begonnen aan de schalen onder de tank los te maken, deze waren compleet verrot, nieuwe hadden we al gekocht en gespoten, ook met de voorbereiding om het scuttle panel (rondom de uitlaten te vervangen). Wat blijkt: 1 lekke tank, de andere gelukkig nog dicht. dus even de donor weer bekijken of daar nog 2 goede tanks inzitten. ook de carrosserie rondom de schalen is niet best meer, dus maandagavond weer verder met de tanks demonteren en het eerste hak en slijpwerk om de carrosserie weer netjes hard te maken. wordt vervolgd!
 2. JagS3 4.2

  XJS koppakingen

  dat heeft dit type xjs v12 nog niet.
 3. JagS3 4.2

  XJS koppakingen

  dat is ook waar ik aan dacht.
 4. ik vind zon groot scherm in het midden toch echt zon verschrikkelijk afzichtelijk ding, waarom doen ze dat toch niet mooi in het dash integreren, verder niets dan lof, mooie kar.
 5. volgens mij zijn het allemaal dezelfde diameter (ik meen 8 mm), maar ik zou zeggen demonteer er 1 en rijd even naar de automaterialenzaak, daar hebben ze slang per meter en bijhorende slangklemmen, kun je dus zo alles halen, het zijn namelijk niet jaguar specifieke slangen, vraag dan ook meteen naar e10 bestendige, als je dat vervolgens in je motorruimte ook doet, dan kun je met een gerust hart e10 tanken.
 6. JagS3 4.2

  Afstellingen

  roetten bij volgas en afslaan kan te maken hebben met injectoren welke vuil (geworden) zijn, deze zijn echter goed te reinigen en er moeten dan ook direct nieuwe kousjes in. maar zo 1,2,3 van achter een scherm is het moeilijk te zeggen wat het is. wat heb je al allemaal getest?
 7. Gisteravond hadden we even een euforie momentje, we hebben de laatste technische onderdelen erop gezet evenals de motorkap, daarna starten, versnellingshandle in D en de jag gleed zo weg, je kunt wel goed merken dat de automaat een revisie heeft gehad, want die schakelt dus echt boterzacht. Ook wat hoger in de toeren. De motor blijft alleen nog niet helemaal lekker stationair lopen, dus daar moeten we even naar kijken, en nog meer goed nieuws, de jag heeft nu dus alweer 3 weken gestaan op dezelfde plek en lekt geen druppel meer, onderkant vd motor en automaat helemaal droog
 8. Wij hebben daar uit voorzorg een klein laagje vloeibare pakking tussen gedaan, gewoon om er zeker van te zijn dat het dicht is, overigens hebben we dat bij alle pakkingen vd carterpan en distr deksel gedaan
 9. Wij gaan het niet halen helaas, de jag is net niet klaar. Tot volgende keer!
 10. dat klopt inderdaad., het distr huis moet mee gevlakt worden omdat de cilinderkop daarop rust, dus dat moet allemaal in 1 lijn zitten. (vandaar ook de pasbussen in de distr deksel)
 11. Met 't gewicht van de xk zou ik lekker de Carter eronder zetten en dan laten staan op een paar houten blokken, dat staat behoorlijk stevig, voor een motorblok heb je toch al een bovengemiddelde nodig qua gewichtcapaciteit
 12. Helaas, de jag is nog niet thuis, maandag gaan we de motorkap erop zetten en nog 2 dunne slangetjes incl klemmen vervangen van het koelsysteem, paar fotootjes van de vorderingen nog, de motorruimte begint alweer lekker vol te stromen met onderdelen
 13. Mooi man, die gaat goed dichtzijn straks:)
 14. I know, Ik was gewoon mee aan t kletsen over de vierkante zuigers
 15. ah oke, duidelijk, let je dan ook op dat je de cilinderkop laat uitfrezen, anders raken ze de koppakking:D
 16. kijk aan, nog vlakken en dan is het ergste weer gebeurd, klopt het dat de bussen niet allemaal evenwijdig zitten aan elkaar of is dat een boorfout?
 17. Alles kan natuurlijk, maar dat lijkt me idd niet de bedoeling
 18. wat zou daar achterop zijn geknald, n vrachtwagen ofzo? om n xj koets zo te vervormen heb je wel serieus geweld nodig.
 19. ik vergeet ook wel eens iets na n jaar, we hebben er ook behoorlijk wat aan gedaan al...haha, maar hebben we destijds idd gedaan
 20. misverstand, we hebben de motor een jaar geleden helemaal nagemeten, compressie, klepspeling toen ook meteen brandstofslangen en dergelijke vervangen, alle filters vloeistoffen etc. sindsdien weinig mee gereden, dus verwachting dat dit nog wel allemaal in orde is. over 10.000km maar eens meten eerst voorlopig eens rijden als de auto het weer doet incl automaat.
 21. Nu nog een vraag aan alle lezers, ik heb zitten lezen over een 2.88 diff in een 4.2 series 3, opzich lijkt me dat wel wat gezien het feit dat deze dan ca 20% minder rpm draait, dan zou deze bij 120 op de snelweg slechts 2400 rpm draaien. heeft iemand dit al eens geprobeerd?
 22. Geen idee, we verwachten van wel, motortje loopt echt heel stil. dus we verwachten hier geen problemen op.
 23. Gisteren weer verder, airco pomp vd donor schoongemaakt en erin gezet, alle aandrijfriemen erop gezet, donderdag de laatste technische dingen: expansievat, koelfan, koelsysteem verder vullen, nog wat kabels isoleren en dan gaat ie mee naar huis:)
 24. de zuiger er niet uitgehaald toen?
×
×
 • Create New...