Jump to content

JagS3 4.2

Members
 • Content Count

  461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by JagS3 4.2

 1. die heb ik ook te koop zien staan idd, leek me zo op het oog nog een erg gave auto. ik zou m opknappen deze is nog echt te mooi om te slopen en de xjr's 6 worden echt zeldzaam en zijn flink aan het stijgen in waarde. dat harde stationair lopen is wsl een defecte of vastzittende stationair schakelaar bij t gasklephuis, die willen inderdaad wel eens haperen. (eigenlijk zijn ze standaard stuk) dat er 1 cilinder niet meedoet kan aan een penbobine liggen, die willen nog wel eens gaan. (scheurtje erin waardoor de vonk overslaat op t blok ipv de bougie.
 2. of geen vonk dus op een of andere manier, heb je je contactpunten en bobine gecontroleerd of deze het doen?
 3. als je zeker weet dat je accu/dynamo goed is, dan is het waarschijnlijk zo dat je startmotor "lui" is geworden, demonteren en schoonmaken, koolborstels gangbaar maken, dan moet het weer een stuk beter gaan.
 4. over een week of 7 a 8 wil ik ook zeker wel meerijden met de xj, mocht deze dan nog niet klaarzijn, mogen we dan ook de 96 meenemen?
 5. ik denk dat je moet beginnen met meten van de 12v naar de bobine toe, als je schrijft dat alles al vervangen is, dan moet het haast wel zitten in kabelbreuk oid. en heb je onderdelen vervangen door nieuw of gebruikt, en heb je ook al getest met een nieuwe bougie op de kabel en deze aan massa te leggen en kijken of deze vonkt?
 6. ik kon bij alle bouten er fatsoenlijk bij van onderuit met een paar verlengstukken en kniestuk, alles gewoon met de ratel kunnen losdraaien.
 7. JagS3 4.2

  probleem

  dynamo kapot, ik had exact hetzelfde bij mijn XJR. dynamo maakt naar alle waarschijnlijkheid intern sluiting.
 8. wat een forumwijsheden weer , maar het is wel waar
 9. ik meen dat een x300 al een kunststof tank heeft...?
 10. Wat is het toch ook een ellendige klimaatzooi, heeft niks met groen te maken dit, ik ben blij met de XJS in ieder geval, lekker n ouderwetse v12 stoken op fossiel.
 11. eens, in ieder geval filter wisselen en retourleiding even doorblazen als de tank leeg is, dan is meteen de meeste troep eruit. doet ie het dan, dan met versterkte injectiereiniger (flesje op 10 a 15 liter) rijden met afwisselende rijstijl. je startmotor is waarschijnlijk dat deze af en toe blijft "plakken" dat wil zeggen dat de bendix niet altijd naar buiten komt. dat is met koud weer ook wel eens aan de hand met mijn saabje (maar das al echt middeleeuwse techniek). zoals haddock aangeeft, een ferme tik met een hamer oid zal dit probleem (tijdelijk) oplossen. suc
 12. leuk ook dat ie stof heeft ipv leer. gaat goed zo, onze series 3 moeten we buiten aan werken, dus dat zal over een maandje ofzo weer opgepakt worden, gezien het nu echt geen weer is om buiten te lassen en te klooien.
 13. is je bougie niet gewoon stuk? probeer de bougie eens te wisselen van cil 3 en 1.
 14. met alle respect, de raamrubbers van Jaguar zijn nou niet echt heel geweldig. ik kit standaard bij al mijn oldtimers de ramen vast in de rubber, en tussen het rubber en de carrosserie ook, nooit lekke ramen met alle narigheid die daar bij hoort (roestige raamsponningen, bodemplaten etc)
 15. ziet er goed uit, lekker bezig zo!, ons project ligt nu even stil vanwege het weer, (moeten alles buiten doen), maar zo'n hal is ideaal.
 16. wat versta je onder gone forever? ,wat mankeert er dan precies aan? heb je m open gehaald?
 17. dat zou ik ook doen idd, gewoon de motor fixen.
 18. Die zwarte draad uiteraard opnieuw isoleren, dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn
 19. dit klinkt meer als een vacuumlek ergens, met name dat ver terugvallen in toeren als je gas loslaat.
 20. ja klopt, dat is inderdaad zo, als ie in een stalling gaat wordt het toch weer zo'n dingetje om te gaan rijden.
 21. en anders als laatste redmiddel metrische draad erin snijden.
 22. En de dorpel netjes dichtgelast en afgewerkt, Maandag de wielbak weer dichtmaken en de gordelbevestiging weer erin lassen, volgende week komt de binnenwielrand binnen, die moet echt vervangen worden want daar is in het verleden van deze jag flink aan geprutst
×
×
 • Create New...