Ga naar inhoud

lakeman

Members
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Arnhem

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben al vele jaren Jaguar liefhebber. Jaren geleden al rally's met E-type gereden. En sinds de XKR is gemaakt altijd 1 willen hebben. Inmiddels al jarenlang een XKR bezitter met een brede glimlach als ik er in rijd.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. lakeman

  Stuurverstelling XKR

  Enigszins. Dashbord hoeft er niet uit. En de stuurkolom moet je anders laten zakken omdat die anders bevestigd zit. Twee slotbouten via achterkant losdraaien en vervolgens kolom van bevestiging loswrikken. Verder hetzelfde principe en mechanisme.
 2. lakeman

  Stuurverstelling XKR

  Inmiddels gelukt met nieuw flexibel asje. 91mm.
 3. lakeman

  X308 Stuurverstelling reparatie

  Onlangs precies dit euvel gehad met de XKR. keesh heeft mij ook uit de brand geholpen met een nieuw asje. Die is in de XKR ook 91mm.
 4. lakeman

  Stuurverstelling XKR

  TX, dat had ik idd ook gezien. Alleen is het met XKR iets lastiger...
 5. lakeman

  Stuurverstelling XKR

  Sinds kort doet de stuurverstelling het niet meer goed. Nog wel omhoog en omlaag. Maar niet meer naar voren en naar achteren. Ik lees op het forum dat de mogelijke oorzaak een flexibel asje is. Is er iemand die ervaring heeft om deze te vervangen?
 6. lakeman

  piepende aandrijfriem XKR

  kettingmodi? ik vermoed ook dat het de multiriem is. het tikken als de motor warm is, lijkt ook buitenkant (riem) te zijn. maar een deskundig oor/oog zou zeer welkom zijn. het is niet Pieter Lakeman maar The Lakeman maar er wel van afgeleid
 7. lakeman

  piepende aandrijfriem XKR

  Dank je, Harro. Ik zal hem contacteren. en het is overigens Thé Maar wel van Pieter afgeleid
 8. lakeman

  piepende aandrijfriem XKR

  l.s. De aandrijfriem van mijn XKR uit 2001 piept als een kuiken als de motor koud is. En als de motor warm is, tikt het ergens. Lijkt bijna alsof je een klep hoort tikken. Ik wil dat graag eens goed na laten kijken en op laten lossen door iemand die er echt verstand van heeft. ( of weten hoe dit op te lossen en zelf doen). Maar niet het astronomische uurtarief vraagt van een dealergarage. Ik woon in regio Arnhem. Wie weet iemand?
 9. lakeman

  velgen / winterbanden

  Ik ben op zoek naar een set winterbanden en velgen voor mijn XKR. Het blijkt nog niet eenvoudig te zijn om aan de juiste maat te komen omdat de remklauwen zodanig groot zijn dat die snel tegen de velg komen. weet iemand of de maten 8Jx18CHx33 en 9Jx18CHx35 wel passen? deze velgen zijn geschikt voor bandenmaat 245*45*r18.
 10. lakeman

  Piepende multiriem XKR

  Iedereen heel erg bedankt voor de reacties. Ondanks het feit dat ik me nog niet zo netjes heb voorgesteld. Dit zal ik doen op het daartoe bestemde onderdeel. Voorlopig is het probleem verholpen met een beetje kruipolie. Maar vermoed ook dat het symptoombestrijding is. Misschien ook een Jag dealer eens naar laten kijken. Hoewel ik denk dat die snel over vervangen zullen spreken. En daar bewijst dit forum dan weer zijn waarde!!!
 11. lakeman

  Piepende multiriem XKR

  Sinds kort heb ik een XKR uit 2001 aangeschaft. Rijdt geweldig, alleen als de auto koud is, piept er volgens mij een multiriem storend hinderlijk. Heeft iemand een idee of dit is op te lossen. Of is dit een typisch geval van versleten en vervangen??
×