Jump to content

lakeman

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Arnhem

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben al vele jaren Jaguar liefhebber. Jaren geleden al rally's met E-type gereden. En sinds de XKR is gemaakt altijd 1 willen hebben. Inmiddels al jarenlang een XKR bezitter met een brede glimlach als ik er in rijd. Inmiddels is die vervangen door een XK uit 2008. Wederom een topper!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om muziek te kunnen streamen, heb ik bluetooth geinstalleerd op de aux port. Alleen moet de poort nog wel worden geactiveerd. Wie heeft daar ervaring mee? Waar kan ik terecht?
 2. Ik heb het idd eenvoudig kunnen oplossen. Het is een veelvoorkomend probleem lees ik dat de zogenaamde duckbill (eendebek) van de afvoer van de airco verstopt raakt. Daar kun je met je vingers bij via de motor. Heb ik zo gedaan en meteen een plas water op de grond. Gelukt dus. In 5 minuten gepiept.
 3. Ik kom er onlangs achter dat de vloermat van de bijrijder nat is na een ritje in de XK coupe uit 2008. Bij nader onderzoek blijkt het condenswater te zijn die van de fan afdrupt die boven de voeten van de bijrijder is geplaatst. heeft iemand al ervaring om dit probleem op te lossen?
 4. Enigszins. Dashbord hoeft er niet uit. En de stuurkolom moet je anders laten zakken omdat die anders bevestigd zit. Twee slotbouten via achterkant losdraaien en vervolgens kolom van bevestiging loswrikken. Verder hetzelfde principe en mechanisme.
 5. Inmiddels gelukt met nieuw flexibel asje. 91mm.
 6. Onlangs precies dit euvel gehad met de XKR. keesh heeft mij ook uit de brand geholpen met een nieuw asje. Die is in de XKR ook 91mm.
 7. TX, dat had ik idd ook gezien. Alleen is het met XKR iets lastiger...
 8. Sinds kort doet de stuurverstelling het niet meer goed. Nog wel omhoog en omlaag. Maar niet meer naar voren en naar achteren. Ik lees op het forum dat de mogelijke oorzaak een flexibel asje is. Is er iemand die ervaring heeft om deze te vervangen?
 9. kettingmodi? ik vermoed ook dat het de multiriem is. het tikken als de motor warm is, lijkt ook buitenkant (riem) te zijn. maar een deskundig oor/oog zou zeer welkom zijn. het is niet Pieter Lakeman maar The Lakeman maar er wel van afgeleid
 10. Dank je, Harro. Ik zal hem contacteren. en het is overigens Thé Maar wel van Pieter afgeleid
 11. l.s. De aandrijfriem van mijn XKR uit 2001 piept als een kuiken als de motor koud is. En als de motor warm is, tikt het ergens. Lijkt bijna alsof je een klep hoort tikken. Ik wil dat graag eens goed na laten kijken en op laten lossen door iemand die er echt verstand van heeft. ( of weten hoe dit op te lossen en zelf doen). Maar niet het astronomische uurtarief vraagt van een dealergarage. Ik woon in regio Arnhem. Wie weet iemand?
 12. Ik ben op zoek naar een set winterbanden en velgen voor mijn XKR. Het blijkt nog niet eenvoudig te zijn om aan de juiste maat te komen omdat de remklauwen zodanig groot zijn dat die snel tegen de velg komen. weet iemand of de maten 8Jx18CHx33 en 9Jx18CHx35 wel passen? deze velgen zijn geschikt voor bandenmaat 245*45*r18.
 13. Iedereen heel erg bedankt voor de reacties. Ondanks het feit dat ik me nog niet zo netjes heb voorgesteld. Dit zal ik doen op het daartoe bestemde onderdeel. Voorlopig is het probleem verholpen met een beetje kruipolie. Maar vermoed ook dat het symptoombestrijding is. Misschien ook een Jag dealer eens naar laten kijken. Hoewel ik denk dat die snel over vervangen zullen spreken. En daar bewijst dit forum dan weer zijn waarde!!!
 14. Sinds kort heb ik een XKR uit 2001 aangeschaft. Rijdt geweldig, alleen als de auto koud is, piept er volgens mij een multiriem storend hinderlijk. Heeft iemand een idee of dit is op te lossen. Of is dit een typisch geval van versleten en vervangen??
×
×
 • Create New...