Jump to content

john37

Members
 • Posts

  1,088
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by john37

 1. Eerst beroerd lopen maar na een bepaalde tijd normaal goed. Dan denk ik aan iets dat het wel goed doet als het warm is. Dat kanzo 'eenvoudig' zijn als een slechte verbinding of vocht. Vaak is het zo dat als iets richting einde levenduur gaat het juist andersom is. doet het eerst goed dan niet meer goed. Nu het vervelende: de software begint allerlei 'gekke' dingen te doen om ervoor to zorgen dat je in geval van nood nog steeds een garage kan bereiken zonder iets kapot te maken (dat is tenmniste het doel). Maar goede nieuws is dan wel dat dat er codes in de ECU moeten zitten. Pxxxx etc
 2. Weten doe ik het niet, maar denk dat het antwoord als zit opgesloten in de vraag. Binnenzijde banden kaal tot op canvas: Verkeerde uitlijning of 1 baksteen ONDER het gaspedaal leggen. Ik zou voor de PRE electronische uitlijning gaan (aanwijsstokken op de velgen en dan zien dat er 0 of een klein beetje toespoor is) en dat eventueel vergelijken met de Super V8 uitlijning
 3. Niet toevallig ergens nog lucht zitten zodat er geen flow komt (oftwel motor onvoldoende koeling heeft) In geval er nergens een lucht probleem is ff aan de motor en slangen voelen of deze warm is maar de meter om wat voor reden dan ook niet de juiste temperatuur aangeeft
 4. 1) NEE, bij normaal lopende motor moet alle stroom uit de dynamo komen, en nog een beetje extra om de accu weer op te laden, zo kiet zou je na een rit van 200km je auto niet meer kunnen starten , maar deze eerst aan een acculader moeten hangen 2) Iedere accu / batterij verliest van spanning bij ontladen, OOK een nieuwe Vermoed toch sterk dat je dynamo aan flarden is, of dat de + of massa verbinding niet goed is. Maar: meten is weten, maar dan wel met een en dezelfde multimeter, of 2 gecalibreerde meters
 5. Ze heeft gelopen, maar door afwezigheid van vonk nu ff niet. Het is vaak handig om niet aan alles tegelijk te klussen. (zeker als de delen een samenhang hebben). Knal is er alleen in geval van een juiste verhouding van lucht en brandstof en juiste timing van de vonk. Je (of in elk geval vergelijkbaar) vonk/ start/loop probleem is een paar weken/maanden geleden ook al eens voorbij gekomen: Als ik het me goed herinner was de boosdoener het relais dat zorgt voor 12V tijdens starten, 9V tijdens normaal bedrijf zoals Rob ook al aangaf.
 6. Idd, de zon gaat onder, maar komt ook weer op, en over niet al te lange tijd worden de donkere periodes weer korter. Met een lek vaccuum system is een goed regelsysteem ver te zoeken. Vacuum heeft invloed op onsteking (svervroeging), maar ook op de brandstofdruk. Over het koelsysteem lek zoeken: - Beetje overdruk erop zetten en dan is het meestal eenvoudig te vinden - Helaas wel beetje meer kattenbak lucht
 7. Lees het topic nu pas. (Sorry 😊 ) Ten eerste: gefeliciteerd. Nu even naar het quote gedeelte: Als de beschrijving de volgorde van rijden, meten (motor loopt), meten (motor uit) is, dan is het wel heel heel raar. Heb je wel direct op de accu polen gemeten (dus niet op de accu klemmen) of ergens op chassis of andere draden?
 8. Vraag 1 is: waar houden de leidingen van de voormalige schokbrekers nu op?
 9. Kunnen we nog inzetten of is de Rien ne va plus al gevallen? Als je de bougies al vervangen hebt gok ik op bobineprobleem (af en toe doorslag) en klein lek in het inlaat traject,
 10. Op welke CO waarde de uitlaatgas meting moet komen? Voor elke auto geld een maximale bovengrens (afhankelijk van model, inhoud ,techniek, bouwjaar) en de ene auto is de andere niet. Weet niet wat het boek precies zegt voor jou auto, maar zou me niet verbazen als het een getal tussen de 1 en 3 is. Lagere CO is in principe slechter starten (doel choke is extra rijk mengsel, dat gemakkelijker aan wil) Te hoge CO is benzine lucht en benzine in de olie (wordt de olie minder van, en kan je een motor kosten) Te lage CO (1st interne koeling is er niet, en kan je ook een motor kosten) SYNCHRONISATIE is belangrijk. Je wil niet dat het gemiddeld goed is maar dat ze allemaal goed lopen en niet: 1 t/m 3 VEEL TE MAGER lopen en 4 t/m 6 VEEL TE VET.
 11. Klinkt als mengel / valse lucht probleem. In begin van je post geef je aan dat je aan carbs gewerkt hebt. Dan moet je het daar gaan zoeken. Vlotter nivo correct ? Olie in de carb potten? Juiste sproeiers of te kleine ?
 12. Als het OPUS scheme 100% klopt: Is er dus iets met de AMP of de bedrading. Door leggen van de extra 12V draad (vanaf de accu) staat er in principe dus 0V over de balast weerstanden en daar gaan ze NIET van roken. Als er een kleine afwijking in het schema zit, kan het ook nog aan het startrelais liggen.
 13. Goede herbruikbare oplossing. Heb wel eens een fiets+ scooter binnenband en ty-wraps moeten gebruiken bij gebrek aan passend doppen/ hulpstukken, maar is uiteindelijk gelukt.
 14. YEP, Die ballast resistor zit tussen de 12V en de bobine, en die krijgt nu teveel voor z'n kiezen. MAAR dat wil ook zeggen dat er iets niet juist is met de draden naar de batellast en of relais dat zorgt voor de aansturing. Als ik het me goed herinner krijgt de bobine 12V bij het starten en tijdens normaal bedrijf moet het via de ballast. Wel al mooi dat ze loopt.
 15. NEE, Onjuiste naafdiameter geeft onbalans, is niet mee te rijden en ONVEILIG. OP een 2004 S-type zitten 63.4 mm naafgat velgen Maar belangrijk is ook dat je de afstand tot remklauwen, schokbrekers en binnenkant wielkast hebt. Dat laatste is een samenloop van velgbreedte, ET waarde en de banden zelf. Als dat allemaal past moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat het bouten patroon en de vorm van de gaten rondom de gaten aansluiten bij de bouten / moeren) Lijkt me handig dat je naar iemand gaat die verstand heeft van Jaguar (velgen)
 16. Als je de verkeerde pomp gemonteerd hebt kan de vlotter de toevoer niet kan blokkeren en loopt de vlotterkamer over en verzuipt hij (hetgeen ook aan de hand is als de AED niet correct werkt)
 17. Hoi, Euvel minder bij vervroegen onsteking lijkt een richting aan te geven. Heb je geen vacuum lek en vaccuum gemeten? Wat haalde je ? 15, 20, 25 ? Wisselen van spullen is 1 , maar weet je ook zeker dat de replacement 100% zeker goed is? Tijdje geleden nog een andere post voorbij zien komen in de trant van: deze 3de replacement was goed. Crossing fingers.
 18. FF terug gelezen naar het begin; Daarin las ik dat je een 3.4 S2 aan het opknappen bent. Heb je toevallig een nieuwe brandstofpomp geplaatst ?
 19. Denk dat een of meerde regelcircuits het niet juist doen. Check: - of de vervroeging wel werkt - de Koelvloeistof temperatuur sensor - LMM - ECU niet kapot is:
 20. Denk dat het bewezen is dat hij het kan houden. Lijkt me in elke garage te passen (op te bergen). Maar is hij ook op de oprit te gebruiken i.p.v. stevig fabriekshalvloer? Is zo'n oprit ondergrond wel stevig genoeg, Of onder de tegels toch maar 25 cm gewapende beton plaatsen? Wel eens eerder zo'n ding ergens in ruste gezien. Dacht toen bij mezelf dat het meer is iets voor korte, smalle 800 KG autos (zwaartepunt dichter bij het midden). (Denk dat de grijze massa nog moet wennen of het wel kan, en dat heeft tijd en ervaringen nodig. Nog maar 99 bewijzen te gaan ;-))
 21. Gaat in elk geval goed zijn voor de dorpeltjes, en zo op de foto valt het mee. Hoe is het zij-aanzicht. Overigens wel een prestatie van die verrijdbare brug om zo'n kollos te dragen.
 22. john37

  LPG

  Ik meen hier op het forum eens een post gezien te hebben van iemand met een XJR met tegen de 4 ton aan. Dat zegt me dat het mogelijk is. Of dat normaal of speciaal onderhoud vereist ????? Daarnaast geven verschillende inbouwers aan dat ze een oplossing hebben. Neem aan dat ze niet over 1 nacht ijs gaan. Verder staat er in Zeeland een XK met LPG-G3.
 23. Als ik het goed zie is het toch alleen maar kwestie van over een asje schuiven.
×
×
 • Create New...