Jump to content

john37

Members
 • Content Count

  1033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by john37

 1. 60 Ohm is alvast een getal. Als dat midden van de schaal was (40 psi, sensor dan ook 60 ohm) dan zou dat betekenen 100mA stroom voor de de halve schaal, 200mA voor de volle schaal. Met een transistor en wat weerstanden of "kant en klaar" versterkerbordje is er wel wat te bedenken om een andere willekeurige sensor passend te maken. Eenvoudigste is om een sensor te vinden met Negatieve Curve (hogere druk => lagere weerstand). Dan lukt het met alleen wat weerstanden. Anders moet je met een transistor of versterkerboard aan de slag en als je flexibiliteit wil hebbe
 2. Heb nog geen moderne analoge meters uit elkaar gehad. Oudere analoge meters meet uA stromen. In je schema: Lagere sensor weerstand => grotere stroom => grotere uitslag. Ik zou er gewoon een laten komen en erin zetten. Je kan er altijd nog een setje weerstanden en een torretje tussen solderen. Heb je ook de spanning over de sensor bij de diverse waarden ?
 3. Was laatst voor iemand naar een sensor voor een Japans merk aan het kijken en heb toen onderstaande foto opgeslagen met het idee, dit gaat nog eens van pas komen. Hoe het verloop precies is? ??
 4. Als het niet vanzelf dichttrek na een paar ritten, zou je alsnog kunnen proberen hem er een beetje verder in te tikken, en daarna weer paar ritjes aankijken Anders zit er denk ik maar 1 ding op. Een nieuwe erin (eventueel meet een beetje vloeibare pakking op het randje voor je hem erin tikt)
 5. Indrukwekkend lijstje van vervangingen, maar lijkt me dat er ook (veel) onzinnigen bij zitten (tenminste voor de arm mengsel melding) Weet de volgorde niet van een aantal vervangingen, maar na koppakking en kleppen werk zou compressie idd 100% moeten zijn (tenzij er iets met de zuigers is). Als compressie 100% was voor het kleppen en koppakking werk dan lijkt kopwerk me vrij onzinnig voor het arme mengsel probleem (sluit niet uit dat er dan een andere reden was dit aan te pakken........) Waterpomp ........ (gewoon meegenomen omdat ....... of was de motortemp ook veel te hoog,
 6. Gaaf zo'n zelfbouw klushuis. Liggen de planken op de stalen vloer en die dan weer op beton ? (Je wil niet dat de krik door de planken heen gaat als je onder de auto bezig bent) Denk dat zo'n lier zeker wel een Ampere of 100 nodig heeft. Dikke accu met korte dikke kabels is wel nodig. Mogelijk is het ook beter als je je auto (met draaiende motor) via startkabels dan weer met die Lier accu verbindt. De Lier Accu levert dan de korte piekstromen (in beweging krijgen, en over drempeltje heen etc) en de dynamo van de auto de wat lagere steady stromen, en vult de accu weer te
 7. Onlangs nieuwe Defender in levende lijve gezien. Niet mijn ding.
 8. Hiep hiep hoera. En nu extra lekkere peut?
 9. Klinkt als zijnde dat de AJ16 zeer betrouwbaar is. Beetje surfende zie ik ook nogal wat S-type's met flinke KM standen. (Denk dat het je niet lukt met onbetrouwbare auto). Regelmatig onderhoud / upgrading lijkt me wel een voorwaarde. (afhankelijk van type: spanners, versnellingbak en differentieel)
 10. Even de vraag vanuit de ander kant benaderende: Hoevelen van ons hebben het afgelopen jaar met pech langs de weg gestaan? (en telt pech in het eerste jaar wel / niet ?) Hoe minder handen, hoe betrouwbaarder. Right ?
 11. Verbinding goed warm stoken, daarna goed af laten koelen ! Paar dagen elke dag VOLDOENDE kruipolie en dan moet ie met wat HEEN EN WEER wrikken los komen. Vooral het HEEN en WEER is belangrijk, anders breekt het gewoon af.
 12. Kabel afstellen blijft de oplossing. Tip was bedoeld om de auto te kunnen starten en dan naar garage te rijden.
 13. Na een zo lange tijd niet gedraaid te hebben zit er nagenoeg nergens meer olie. Dus is het verstandig ervoor te zorgen dat er olie komt. Eerst handmatig op de nokken en stoters. Dan via de externe aansluiting. En met de hand de motor rond draaien. De externe aansluiting zou je daar kunnen plaatsen waar nu de oliedruk sensor zit.
 14. Tenzij je met de voor of achterkant tegen een deur muur of andere auto staat zou je het volgende kunnen proberen: - voet op de rem - sleutel op de stand - een helper de pook langzaam van P naar D bewegen. Je zou er ergens een stand tegen kunnen komen waarin hij start.
 15. Idd goed warm maken met fohn of verfbrander. De meeste lijmen en kitten worden zacht boven de 70 graden. Weet niet of de kentekenplaat tot aan de randen gekit is, anders zou je er wat planken omheen kunnen houden tijdens verwarmen de kentenplaat om de lak van de achterklep te beschermen.
 16. OK.... Hoe krijg je het vliegwiel krom?
 17. Ik dacht een 6 pitter Series 2
 18. Weet niet meer precies waar, maar heb dat olie er onder druk door duwen een tijdje geleden genoemd. paar bar is voldoende (niet de volle compressor druk erop zetten) Aansluiting kan je maken op plaats van de oliedruksensor (die zit na het filter, en als het goed is zit er in je filter een non-return valve) In het carter zit een zuigbuis met zeef, dan de pomp, dan het filter, daarna de sensor en uiteindelijk de delen die van olie voorzien moeten worden. Olie moet door de draaiende assen heen. Als er dus olie is gedruppeld via de diverse (uitlopen) moet je met een sleutel o
 19. Luchtkussens, dit model heeft toch geen luchtvering ?
 20. Soort van "rails" als ik het goed zie. (Spoorbiels)
 21. Dan nu de $$$$$$$$ vraag: Is origineel beter, of aftermarket ?
 22. john37

  probleem

  Exact wat Raymond al aangaf, LAAT er even naar kijken. Succes
 23. Heb je niet toevallig lucht in de hydraulische leiding van de Clutch Master naar Slave cylinder ?
×
×
 • Create New...