Jump to content

john37

Members
 • Posts

  1,076
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by john37

 1. Lees het topic nu pas. (Sorry ) Ten eerste: gefeliciteerd. Nu even naar het quote gedeelte: Als de beschrijving de volgorde van rijden, meten (motor loopt), meten (motor uit) is, dan is het wel heel heel raar. Heb je wel direct op de accu polen gemeten (dus niet op de accu klemmen) of ergens op chassis of andere draden?
 2. Vraag 1 is: waar houden de leidingen van de voormalige schokbrekers nu op?
 3. Op welke CO waarde de uitlaatgas meting moet komen? Voor elke auto geld een maximale bovengrens (afhankelijk van model, inhoud ,techniek, bouwjaar) en de ene auto is de andere niet. Weet niet wat het boek precies zegt voor jou auto, maar zou me niet verbazen als het een getal tussen de 1 en 3 is. Lagere CO is in principe slechter starten (doel choke is extra rijk mengsel, dat gemakkelijker aan wil) Te hoge CO is benzine lucht en benzine in de olie (wordt de olie minder van, en kan je een motor kosten) Te lage CO (1st interne koeling is er niet, en kan je ook een motor kosten) SYNCHRONISATIE is belangrijk. Je wil niet dat het gemiddeld goed is maar dat ze allemaal goed lopen en niet: 1 t/m 3 VEEL TE MAGER lopen en 4 t/m 6 VEEL TE VET.
 4. Klinkt als mengel / valse lucht probleem. In begin van je post geef je aan dat je aan carbs gewerkt hebt. Dan moet je het daar gaan zoeken. Vlotter nivo correct ? Olie in de carb potten? Juiste sproeiers of te kleine ?
 5. Als het OPUS scheme 100% klopt: Is er dus iets met de AMP of de bedrading. Door leggen van de extra 12V draad (vanaf de accu) staat er in principe dus 0V over de balast weerstanden en daar gaan ze NIET van roken. Als er een kleine afwijking in het schema zit, kan het ook nog aan het startrelais liggen.
 6. Goede herbruikbare oplossing. Heb wel eens een fiets+ scooter binnenband en ty-wraps moeten gebruiken bij gebrek aan passend doppen/ hulpstukken, maar is uiteindelijk gelukt.
 7. YEP, Die ballast resistor zit tussen de 12V en de bobine, en die krijgt nu teveel voor z'n kiezen. MAAR dat wil ook zeggen dat er iets niet juist is met de draden naar de batellast en of relais dat zorgt voor de aansturing. Als ik het me goed herinner krijgt de bobine 12V bij het starten en tijdens normaal bedrijf moet het via de ballast. Wel al mooi dat ze loopt.
 8. NEE, Onjuiste naafdiameter geeft onbalans, is niet mee te rijden en ONVEILIG. OP een 2004 S-type zitten 63.4 mm naafgat velgen Maar belangrijk is ook dat je de afstand tot remklauwen, schokbrekers en binnenkant wielkast hebt. Dat laatste is een samenloop van velgbreedte, ET waarde en de banden zelf. Als dat allemaal past moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat het bouten patroon en de vorm van de gaten rondom de gaten aansluiten bij de bouten / moeren) Lijkt me handig dat je naar iemand gaat die verstand heeft van Jaguar (velgen)
 9. Als je de verkeerde pomp gemonteerd hebt kan de vlotter de toevoer niet kan blokkeren en loopt de vlotterkamer over en verzuipt hij (hetgeen ook aan de hand is als de AED niet correct werkt)
 10. Hoi, Euvel minder bij vervroegen onsteking lijkt een richting aan te geven. Heb je geen vacuum lek en vaccuum gemeten? Wat haalde je ? 15, 20, 25 ? Wisselen van spullen is 1 , maar weet je ook zeker dat de replacement 100% zeker goed is? Tijdje geleden nog een andere post voorbij zien komen in de trant van: deze 3de replacement was goed. Crossing fingers.
 11. FF terug gelezen naar het begin; Daarin las ik dat je een 3.4 S2 aan het opknappen bent. Heb je toevallig een nieuwe brandstofpomp geplaatst ?
 12. Denk dat een of meerde regelcircuits het niet juist doen. Check: - of de vervroeging wel werkt - de Koelvloeistof temperatuur sensor - LMM - ECU niet kapot is:
 13. Denk dat het bewezen is dat hij het kan houden. Lijkt me in elke garage te passen (op te bergen). Maar is hij ook op de oprit te gebruiken i.p.v. stevig fabriekshalvloer? Is zo'n oprit ondergrond wel stevig genoeg, Of onder de tegels toch maar 25 cm gewapende beton plaatsen? Wel eens eerder zo'n ding ergens in ruste gezien. Dacht toen bij mezelf dat het meer is iets voor korte, smalle 800 KG autos (zwaartepunt dichter bij het midden). (Denk dat de grijze massa nog moet wennen of het wel kan, en dat heeft tijd en ervaringen nodig. Nog maar 99 bewijzen te gaan ;-))
 14. Gaat in elk geval goed zijn voor de dorpeltjes, en zo op de foto valt het mee. Hoe is het zij-aanzicht. Overigens wel een prestatie van die verrijdbare brug om zo'n kollos te dragen.
 15. john37

  LPG

  Ik meen hier op het forum eens een post gezien te hebben van iemand met een XJR met tegen de 4 ton aan. Dat zegt me dat het mogelijk is. Of dat normaal of speciaal onderhoud vereist ????? Daarnaast geven verschillende inbouwers aan dat ze een oplossing hebben. Neem aan dat ze niet over 1 nacht ijs gaan. Verder staat er in Zeeland een XK met LPG-G3.
 16. Als ik het goed zie is het toch alleen maar kwestie van over een asje schuiven.
 17. Dat printen is een mooie test.
 18. Geen ervaring mee, dus even een vraag. Zijn 3D geprinte tandwielen stevig en slijtvast genoeg ?
 19. Dat is balen, zeker met de regenbuien van de afgelopen dagen. Geen idee waar je een los tandwiel kunt halen, maar heb meen ik onlangs nog een complete motor gezien op de site van een van onze forum sponsoren.
 20. Tijd zal het leren, Over de wereld verspreid is er nog steeds een behoorlijk aantal mensen dat iets alleen koopt als het (zeer) exclusief is. Prijs, schaarste en ongeziene voorfinanciering zijn daarin belangrijke elementen.
 21. Balen zeg. Wel of geen water in de tank(s)? Een klein rekensommetje kan je een hint geven. Hoeveel liter benzine zit er in de carbs en leidingen.? (litertje of 2 ?) Hoeveel KM van huis stond het tankstation ? Minder dan 10-15, dan is water in de tank een mogelijkheid.
 22. Dit is idd een 4 cilinder geblazen versie met ongeveer evenveel PK's als een ongeblazen 3.0 V6 of inlijn 6 blok. Het gewicht van de auto is redelijk laag en daarom is hij in combinatie met 8-speed automaat rap te noemen. ( rapper dan de oudere ongeblazen 3.0 V6 en I6 modellen) Verder nooit in een 2.0T gezeten, denk zelfs nooit een 2.0T gezien in NL. Vind de moderne XJ en XF langzamerhand wel te pruimen (misschien door de indrukwekkende power van de grote broers), maar heb toch nog steeds behoorlijke voorkeur voor de pre-TATA en 6 pitter modellen.
 23. Lange leve de series 1 + 2. Geen complexe aan elkaar hangende electronica. Gaskleppen zorgen voor de lucht Carbs zorgen voor de benzine Ontstekingen voor de knal. Enige zorg is dan nog dat de boel op tijd staat en mechanisch in orde is.
 24. Als er geen 12V op je ECU staat komt er zeer geen brandstof omdat de injectoren nooit open gaan. Weet niet waar dat NS sterpunt zit, vraag is zelfs of het in de praktijk echt een sterpunt is maar zou beginnen de draden na te lopen vanaf het main relay of power resistor omdat je daar wel 12V hebt.
 25. Als ik het schema bekijk zou dit (op beide injector pinnen 12 V) normaal zijn als je met een digitale meter vanaf de accu massa meet en de motor niet rond gaat. Op het stervormige NS punt onder het main relay moet bij ingeschakeld contact 12V staan. De weerstanden in de PR zijn meen ik ca 6 Ohm. Een digitale meter is hoogohmig en dan is het net of je direct op de plus pool meet. Zoals Raymond al aan gaf. Niet zomaar draden erbij gaan leggen, want dat desastreuze gevolgen hebben (voor injectoren, power resistor, ECU), want in normaal bedrijf zijn de injectoren maar kort open. Wel zou je een klein lampje parallel aan de injector kunnen zetten. Als de motor nu rond gaat moet het lampje gaan knipperen. iedere keer dat lampje aan gaat zou de injector open moeten gaan.
×
×
 • Create New...