Jump to content

Laan

Moderators +
 • Content Count

  4062
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  140

Laan last won the day on February 20

Laan had the most liked content!

Community Reputation

840 Toppertje

3 Followers

About Laan

 • Rank
  JF-TEAM
 • Birthday 06/04/1965
 • Age 54

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.be-insured.info / www.youngtimerpolis.nl
 • Age 54

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  apeldoorn
 • Hobbies
  Jaguar en natuurlijk Jaguarforum. Verder muziek en audio apparatuur.
 • Age 54

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Sinds 2006 Jaguar eigenaar. Ik had eerder een XJ6 serie II. Zwart met veeel chroom en donker glas. Best wel fout maar ook erg leuk. Daarna een XJ serie 3 gehad. Eindeloos hobby project. Veel geleerd.. Nu sinds 2009 een XK8.
  Voor het werk en dagelijks gebruik een XF. Verder enige Jaguars voor het plezier.
  Ik woon en werk in Apeldoorn.
 • Age 54

Recent Profile Visitors

3501 profile views
 1. We moeten het maar op een andere manier leuk maken. Gelukkig hebben we een forum En deze crisis deelt een gevoelige klap uit aan het stikstof spook. Ben benieuwd welke stategie de processie rups gaat kiezen..
 2. Helaas voelen we ons genoodzaakt de geplande evenemten te annuleren. De goed gevulde kalender zal dus wat betreft door JF georganiseerde evenementen wat ingekort worden. Als andere organisatoren zoals o.a. JDCH hetzelfde besluiten zullen we de kalender ook daar op aanpassen. Zodra de corona crisis voorbij is gaan we een nieuwe planning maken.
 3. Laan

  info over XF

  Het is wel van belang te weten welke serie je hebt. Welk bouwjaar?
 4. Banden met tenminste een W codering. Y of ZR kan ook maar hoeft niet.
 5. Als het Stouten niet lukt, bel eens met Raymond van G&G (zie banner bovenaan homepage hier) Die is erg handig met dit soort euvels. Toen ik op zoek was naar een tweede sleutel voor mijn ex x305 hoorde ik van alle kanten dat die alleen nog via Jaguar te krijgen zijn. Waar heeft Stouten de sleutel vandaan gehaald?
 6. Lange reizen alleen nog met vliegtuig! Dat is pas goed voor het milieu. Van je klassieker kan je dan altijd nog een tuinornament maken.
 7. Laan

  import USA kenteken

  Al goed gekeken naar de technische staat? Standaard kettingspanners of de latere generaties? motorschade door zwavelhoudende benzine? Er zijn best wat punten die gedaan zouden moeten zijn de afgelopen 20 jaar. Is dat niet zo, of onduidelijk, calculeer dat dan wel in. En het valt me op dat us versies hier een hoger ledig gewicht krijgen toebedeeld dan eu versies. Ledig gewicht eu versie1680 kg. Us versie 1755. Of dat echt waar is of een andere inschatting van rdw weet ik niet, maar kost wel extra mrb. Bij verkoop levert een us versie vaak wat minder op dan een NL versie.
 8. De jbl speakers kan je gewoon bij mediamarkt kopen of een andere (web) winkel. Maar let wel: ze zijn niet in te bouwen. Dus opbouw vanaf de buitenkant. De originele speakers zitten in een kunststof ring bevestigd die precies in de uitsparing van de kaartenbak in de deur past. En die zit vast met 3 schroeven ipv de meer gebruikelijke 4. Iets dat past ter vervanging van de originele speakers heb ik niet gevonden. Mijn oplossing is dus zeer effectief en zeer lelijk. Het euvel bij de standaard speakers is dat de foamrand die verbinding is tussen de conus en het chasis is verteerd. Gevolg is een krakend geluid zonder lage tonen. Vervangen van de foamrand kan ook. Wel een priegelwerkje maar die foamranden zijn in allerlei maten verkrijgbaar. Ook zijn er lieden die dit tegen een vergoeding fixen.
 9. Gebeurt wel vaker hoor. Mijn xk8 staat al 10 jaar een half jaar stil en dit jaar al helemaal sinds 31-10 2018. Tank vol is beter. Bamden hard en liefst af en toe iets verplaatsen. Accu eruit of aan de druppelaar. En lekker binnen zetten. Verder niet te druk over maken.
 10. Laan

  Inbreker gezocht

  Net mijn held van de anwb op visite gehad. Via het stroompunt onder de motorkap bleek de accu nog 1,8 volt te doen. Dus een 12 volt eraan gezet en waarempel deed de remote het weer Toen de kofferbak geopend en de accu met kabels verbonden om te starten. Lopen als een malle natuurlijk. Ook heeft hij het slot ingespoten met kruipolie zodat die weer soepeltjes werkt. In de kofferbak trof ik ook mijn startkabels en ctek weer aan, dus even aan de lader gelegd. Goede leer voor de volgende keer om die hulpmiddelen niet in de kofferbak op te slaan. Hoe stom kan je zijn... Maar ben erg blij dat er geen ruiten zijn gesneuveld of andere inbraakschade is ontstaan. Even een nieuwe accu bestellen en dan apk. Kan hij mee einde van de maand naar classicNL in de wtc expo Leeuwarden. Niet voor verkoop, maar als reclamebord
 11. Laan

  Inbreker gezocht

  Dank voor het meedenken heren! Mezelf kennende (het zal niet de eerste keer zijn dat er na een interventie door mijzelf nog veel meer stuk is) denk ik dat ik eerst zo'n anwb inbreker laat komen. Sinds ik jaguar rijdt ben ik lid met alles erop en eraan, dus ook hulp voor de deur.
 12. Laan

  Inbreker gezocht

  Ja er zit een pluspunt, dus ga wat Nico ook zegt ook eerst even proberen. Ik vrees alleen dat ook met volle accu de remote niet herkend wordt. En anders de anwb, als die een beetje leuk kunnen inbreken
 13. Laan

  Inbreker gezocht

  Een remote heeft nieuwe ingewanden gekregen, dus die is wel goed. Maar met lege accu houdt het op. Ik kan nog een andere acculader regelen en via de motorruimte te laden (motorkap is open, dat dan weer wel..) en hopen dat de remote nog herkend wordt. Anders een tegel door de ruit of een handige inbreker dus..
 14. Laan

  Inbreker gezocht

  De remote van mijn XK8 werkt niet goed, zeker niet als de accuspanning laag is. De druppellader ligt veilig opgeborgen in de kofferbak, die door een defect slot niet te openen is met de sleutel. Vandaag ontdekt dat ook het slot in het linkerpotier defect is, dus niet te openen met sleutel. De rechterdeur heeft geen sleutelgat. Ik zou natuurlijk een zijruit kunnen inslaan, maar wellicht zijn er opties die minder rommel geven? Met een haakje tussen de ruit en raamlikker of zo. Suggesties, of mij in contact brengen met een welwillende autokraker zijn welkom.
 15. Alsnog de beker Guy! En complimenten voor je prachtige Jag. Ook de kleur staat er geweldig op
×
×
 • Create New...