Jump to content

Laan

Moderators +
 • Posts

  4,569
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  154

Laan last won the day on June 23

Laan had the most liked content!

Reputation

1,149 Toppertje

2 Followers

About Laan

 • Birthday 06/04/1965

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  apeldoorn
 • Hobbies
  Jaguar en natuurlijk Jaguarforum. Verder muziek en audio apparatuur.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Sinds 2006 Jaguar eigenaar. Ik had eerder een XJ6 serie II. Zwart met veeel chroom en donker glas. Best wel fout maar ook erg leuk. Daarna een XJ serie 3 gehad. Eindeloos hobby project. Veel geleerd.. Sinds 2009 een XK8 convertible. In 2019 kwam er een XK 4.2 coupe bij en in 2021 een XJ super V8. Allebei zwart/zwart.
  Ik woon en werk in Apeldoorn.

Recent Profile Visitors

5,890 profile views
 1. Vanaf heden maakt cage deel uit van het JFteam. Hij gaat zich bezig houden met vooral leuke dingen offline, zoals meetings, tourritten en verbanden met de JDCH. Fijn dat je ons wil helpen Carl en van harte welkom in JFteam!
 2. De enige echte originele Jaguar Forum kentekenplaat houder. Nu gratis voor forumleden. Past altijd, dus ook op die van jou. Opsturen is zoveel gedoe dat dit geen optie is. Afhalen in Apeldoorn.
 3. Time Left: 1 month and 4 days

  • WANTED
  • Nieuw

  De enige echte originele Jaguar Forum kentekenplaat houder. Nu gratis voor forumleden. Past altijd, dus ook op die van jou. Opsturen is zoveel gedoe dat dit geen optie is. Afhalen in Apeldoorn.

  NO VALUE SPECIFIED

 4. Laan

  XJR sputtert tegen

  Dat zelf lopen lukt nog net Daarom probeer ik thans alles voor de voordeur. Zou wel apart zijn als de benzine met die jlm er doorheen het verschil maakt. Direct. En niet na 1000 km of zo. Maar ja, verder blijft het gissen en als niks defect lijkt, wat moet je dan repareren?
 5. Laan

  XJR sputtert tegen

  Vandaag maar begonnen om naar de BP te rijden met een fles jlm. Fles erin, volgetankt met ultimate en stukje rijden. Thuis motor afgezet. Na 10 sec starten, lopen. Bakkie koffie genomen en na 20 minuten starten. Lopen. Hmm.. Na 40 minuten weer starten, lopen. Het is vandaag wel 10 graden kouder, meer kan ik niet bedenken, tenzij de brandstof zo’n grote rol lijkt te spelen. Besloten om het maar even aan te kijken en de jag veel ltd te geven. Kan ook een factor zijn natuurlijk..
 6. JF staat er vol mee, maar een aankoopprijs is maar een enkel aspect als een auto er optisch netjes uitziet en voordelig geprijsd. Wat moet nog gebeuren en wat er nu goed is maar volgende maand, jaar niet? Geluksfactor moet je ook niet onderschatten. 14 jaar geleden kocht ik een behoorlijk gaaf exemplaar. Naast normaal onderhoud is er gok ik, nogeens de helft van de aankoopprijs in vernieuwingen in verdwenen. Niet erg, maar zo gaat dat gewoon. Beter niet de goedkoopste van MP of gaspedaal kiezen maar een lekkere dure waar alles/veel aantoonbaar aan is gedaan
 7. Een xk8 rijdt als een luchtbed. Als je strak wilt kan je upgraden tot je een ons weegt, of gelijk een x150 nemen als het toch zo nodig Jaguar moet zijn.
 8. Laan

  XJR sputtert tegen

  Koud start hij probleemloos. Wel het bekende rookpluimpje. Woensdag gaat hij in een keer naar de monteur. ik heb er geen verstand van maar probeer logisch na te denken. Dat ik ook daar slecht in ben is te zien aan het feit dat ik Jaguar rijd. Niet eentje, maar drie. Dat terzijde.. lekkende injectors pissen de cilinders vol zolang er na uitschakelen druk op de brandstofrail staat. Start je gelijk weer, geen probleem. Wacht je een kwartier, verzopen. Best logisch. Of de ecu vindt het nodig om na een korte tijd de koudestart procedure uit voeren.
 9. Laan

  XJR sputtert tegen

  Dat zou mooi zijn! Woensdag gaat hij weer naar David. Hij gelooft niet dat het de evap is. Hij heeft een compleet xjr blok staan en wil een aantal verdachten gaan uitwisselen. Wellicht kunnen we dan de injectoren van dat blok nemen?
 10. Laan

  XJR sputtert tegen

  ja, de peilstok ruikt zonder twijfel naar benzine.
 11. Het is gebruikelijk dat aansprakelijkheid tijdens transport bij de transporteur ligt. Daarbij moet je dan onderscheid maken tussen schade aan derden of schade aan het casco. Waar het begint en eindigt is altijd een leuke. Voorkom discussie en vraag naar de voorwaarden van de transporteur is mijn idee. De gedachte dat het wel goed zal zitten is niet een erg goede..
 12. Das geen geld. Ik heb zoiets vaker laten doen door Kuzee. Die is ietsje duurder, iets van €100 ex.
 13. Laan

  XJR sputtert tegen

  Even diep gegraven in mijn geheugen archief. Na het tanken heb ik het ook. Al tijden. Altijd startte hij bij poging 2 of 3, dus verder is dat euvel niet blijven hangen. Ik rijdt weinig met de XJR en de ritten zullen in praktijk vooral lange tussenpauze hebben gehad, of hele korte zoals bij tanken. Wat me altijd opviel is dat bij koudestart er altijd een blauwe rookpluim werd uitgeblazen. Ik denk dus dat het een langer bestaand probleem is dat nu bij toeval is opgevallen. Wel een purgevalve besteld, hoewel uitlezen geen storing aangeeft. Als die wordt gemonteerd zal ik ook de druk laten testen. De JLM flessen zijn helaas vetraagd bij de pakketdienst en snuffelen moet ik ook nog doen. Was errug vies weer gisteren.
 14. Laan

  XJR sputtert tegen

  Ach ja, er zijn ergere dingen dan een weigerachtige JAG. Ergens tussen motor uitzetten en een minuut of 20 ontstaat er een opeenhoping van benzine die erna weer langzaam wegtrekt. Terugdenkend heb ik het weigeren na tanken ook weleens gehad. Niet heel heftig, maar toch. Straks ff ruiken, morgen Ultimate en JLM erin, mocht het vervuiling zijn, dan zou dit wat kunnen helpen. Anders de purgevalve vernieuwen. Trial&error, ik weet het. Maar uitlezen levert niks op.
 15. Laan

  XJR sputtert tegen

  Ik ga straks even snuffelen
×
×
 • Create New...