Jump to content

Leonneke

Members
 • Posts

  3,040
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Everything posted by Leonneke

 1. En, afhankelijk van het voortbestaan van de bakker, vlaaien !!!!!
 2. Nou, da's toch echt wel zo'n beetje wat die gasten doen. Dus jij gaat die work-shop alvast voor rekening nemen. Als leraar, opleider, entertainer en verkoper. Werk je met Sikkens ?
 3. Geen poetsfanaat blijkt uit vraag / stelling 3. Een detailer gaat niks camoufleren. Krassen verwijder je en steenslag behandelen is een techniek voor vergevorderden. En zelfs die hebben er moeite mee dus komen we op een workshop auto's spuiten. Toen ik begon met detailing stonden we met 40 auto's op een parkeerterrein van vliegveld Budel. Dibbuz, één van de eerste (en beste) medewerkers van Carclean kwam les geven. Zijn auto lag volgeladen met producten die Carclean in de begintijd voerde. Van elk merk had die iets bij zich en hij had 3 verschillende DAP machines en 2 rotary's bij zich. Dibbuz kreeg zijn benzine vergoed ( van de grote baas Tim van CarClean ) en de rest deed hij voor de lol en uit pure passie. Ik heb daar volgens mij het meeste geleerd. Voor detailing moet je een steekje los hebben, liefst over wat autistische trekjes beschikken en begrijpen dat het niet om het product en / of de machine gaat maar begrijpen dat je het product moet begrijpen en de machine moet leren bedienen. Dit soort 'vrije' meetings heb ik enkele malen aan mogen deelnemen. Altijd onder leiding van Dibbuz en soms was daar ook Stimpy bij. Die kon toveren met een rotary. Dat werd doorontwikkeld en het werd een product. Meguiar's en Carclean waren volgens mij de eersten die echte workshops gingen organiseren. Die zijn gewoon echt goed en die zijn hun geld dubbel en dwars waard. Tenminste, als je beginner of licht gevorderd bent. Wil je een rotary leren beheersen of wil je leren coaten dan zijn daar tegenwoordig ook workshops voor te vinden. Het lastige hier is denk ik dat sommige mensen in slaap vallen bij kleien en wassen en anderen zullen hier bizar veel van opsteken. Alles in één dag proppen is nagenoeg niet te doen. Animo / doelgroep / behoefte en verwachtingen liggen niet automatisch in elkaars verlengde. Ik vind het in de huidige tijd overigens volstrekt normaal dat er voor een workshop op enig professioneel niveau geld gevraagd wordt. Merk / leverancier gebonden ook helemaal prima maar dat kan dan ook weer een reden zijn om wel of niet enthousiast te worden. Wat wil je leren op het gebied van detailing? Genoeg mensen die hetzelfde willen leren? Passende workshop organiseren. Da's best lastig te realiseren denk ik. Kleine aanvulling. Heb een aantal pro detailers binnen mijn netwerk hangen die alle merken binnen hun bedrijf voeren ( producten en machines ) en die een work-shop kunnen leiden naar behoefte. Niet op eigen initiatief maar dan geheel in overleg met JF forum. De work-shop vooraf vorm geven aansluitend op de wensen van de deelnemers.
 4. Aad. Heb je ook al informatie ingewonnen bij forumlid @isabella ? Mogelijk zit je redelijk dicht in de buurt van Zeeland / Heinkenszand. Ik bedoel voor wat betreft reparatie van de X260 danwel vervanging motor.
 5. Excuus. Heel slecht gelezen (voorbarige conclusie) van mij.
 6. Hoe kom je bij 30 jaar Aad? In Nederland wordt een auto belastingvrij bij 40 jaren. Mocht je de overgangsregeling bedoelen dan geldt als voorwaarde dat je in december, januari en februari niet met de auto rijdt. Bouwjaar vanaf 01-01-1988 als ik het correct heb. ( 26 tot 40 jaar ).
 7. Zeker interesse in maar de uiteindelijke variant sluit niet aan bij de behoeften en heb ik al ooit gevolgd.
 8. Als ik zo deze twee zinnen uit je tekst knip dan staat er toch wel iets heel raars ( lijkt me ). 85 Euro per maand ietwat teveel van het goede maar wat dat manneke in Engeland doet is een stuk goedkoper ? Racen is een redelijk prijzige hobby toch?
 9. Informeer eens bij Rubber Magazijn of check de site. Zij hebben granulaat op rol vanaf een paar millimeter. Denk dat je zoiets prima zelf kunt doen met de juiste lijm. Check de link: TECHNISCH-RUBBER
 10. Pepperpots zijn natuurlijk wel errug mooi. Kun je die niet laten afdraaien / richten ?
 11. Oei. Dat is niet okay. Dan rest mij niets anders dan je het advies van Kees te geven. Heinkenszand gaat het op zeker goed komen. Stukje rijden maar beter zul je niet vinden. Eventueel transport regelen via G&G. (begrijp dat de auto niet goed rijdt) Check de link hieronder: Transportdienst
 12. Oei. Da's wat lastig naar Zeeland. Werkman in Kolham is ook niet echt in de buurt voor je. Classic & Ko in Vorden zit voor jou het dichtste in de buurt. Die zit hier in de sponsorbalk en durf die wel aan te raden.
 13. Leonneke

  Beste accu?

  Ja dat. Hoe dat werkt kan Ray beter uitleggen. 5 x zelfde storing. Dan weer 5 x. En dat proces resulteert in een 'lock' omdat de storing een X aantal malen achtereen is voorgekomen. Dan verdwijnt die niet meer.
 14. Leonneke

  Beste accu?

  Dat is afhankelijk van de foutmeldingen. Als je bijvoorbeeld meer dan 5 keer je airbaglampje gezien hebt dan 'lockt' deze melding. Als een foutmelding een oorzaak heeft en de oorzaak is niet weg dan krijg je de foutmelding ook weer terug. Ben bang dat je airbag lampje blijft branden ..... ( hier idem dito )
 15. Eerste keer of wordt dit al de tweede keer Keesh ?
 16. Vijfduizend Euro voor het inleren van een sleutel ?
 17. Een 'officiële' verkoper dit ?
 18. Ik ga je nu toch echt eventjes aanspreken op je zinsopbouw. Het geluid zou gedempt kunnen worden door een stuk verband. Maar dat kun je dan gewoon weghalen. Hoor je dan nog steeds niks dan is het verband in ieder geval niet de oorzaak. Verder zoeken lijkt me dan een logisch gevolg. Correctie: vervolg. Heb niks beters meer te doen dus kom hier effe trollen.
 19. Heerlijk dat gedrag van een Jaguar.
 20. Krijg je die originele telefoon nog aan de praat ? Begreep ooit dat die alleen met KPN werken. Wel gaaf als zo'n set helemaal werkt. Een telefoon met snoer ! Echt decadent !
×
×
 • Create New...