Jump to content

Mauritswoudenberg

Members
  • Content Count

    149
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Mauritswoudenberg

  1. Ik heb even wat liefde en aandacht besteed aan de jaguar en hij loopt weer fantastisch! Eerst de tank leeggepompt inclusief retourleidingen, toen brandstoffilter vervangen en injectiereiniger toegevoegd. Hij liep bijna direct op alle 6 pootjes! Zelfs de keuringsmeester was tevreden met de uitstoot wat duidt op tamelijk volledige verbranding en dus geen vervuilde injectors. Dank allen!
  2. Ik heb de leidingen al flink doorgepompt. Ook de retourleiding. Het filter is besteld en zal ik ook nog even vervangen voor mn poging. Als 'ie dan nog niet wil starten breng ik de injectors weg voor ultrasoon reiniging. Ik laat t weten zodra ik meer weet!
  3. Vanavond nog maar eens proberen, als het goed is heb ik dan weer een volle accu. Als ie wil starten zal ik m eens flink op zn donder geven. De startmotor plakte inderdaad een beetje, maar ook die wilde met wat overtuigingskracht wel weer. Klopt Wouter, ik heb er een stuk of 5 uit Engeland gehaald toen ik daar nog veel optrad met de band. Het liefst zou ik weer een SIII hebben (voor mij de allermooiste auto ooit gebouwd), maar die mag ik van Femke Halsema niet meer parkeren...
  4. Dank allen! Update: Vandaag heb ik de zekeringen en de pomp gecheckt, allebei in orde. Toen heb ik de aanvoer op de brandstofrail losgekoppeld en heb een paar keer het contact aan en uit gezet om wat brandstof op te pompen. Dit was volledig troebel. Ik heb de tank toen helemaal leeggepompt en weer gevuld met een liter of 10 aan schone brandstof met injectiecleaner toegevoegd. Ik had nog maar een beetje acculading, maar daar wilde de motor niet op starten. Nu een nachtje aan de acculader en morgen maar weer verder. Goed om te weten: met remmenreiniger op de luchtin
  5. Goedenavond! Mijn laatste post hier op het forum is alweer meer dan 8 jaar terug. De goeie oude tijd dat ik nog met mijn Serie III Amsterdam in mocht... Inmiddels ben ik weer netjes terug bij jaguar na wat dwalingen in het hybride domein. In maart 2020 heb ik mijn x300 met LPG G3 installatie weggezet omdat ik voor langere tijd naar het buitenland ging. Bij terugkomst in het najaar heb ik geprobeerd te starten. De startmotor draaide, de motor deed ook mee (activiteit op de toerenteller) maar aanslaan ging niet. Naar mijn idee kreeg de motor geen brandstof. Er waren
  6. Zodra de sneeuw weg is en ik tijd heb ga ik er mee aan de slag. Dat zou nog wel even kunnen duren. Maar ik zal mijn bevindingen zeker delen! Bedankt in ieder geval!
  7. Hans, hartelijk dank! Die manual is goud! Wel van het systeem zonder airco, maar de werking is hetzelfde neem ik aan. Ik moet hier een keer op een vrije dag op mn gemak mee aan de slag.
  8. volgens mij is de linker draaiknop gewoon een potmeter die in serie staat met de temperatuur sensor. Ik heb om te testen eens een een extra potmeter bij de temperatuursensor gezet om zo de regelknop te 'finetunen'. Maar ook met de potmeter op zijn hoogste stand (ik geloof 100K, terwijl de temp sensor tot 10K gaat) veranderd de situatie niet. In dat gedeelte zit dus het probleem niet.... Ik ga me maar eens verdiepen in die manual. Bedankt!!
  9. Of zal ik even een nieuw topic starten?
  10. Excuses voor mijn late reactie, ik was in het buitenland. In ieder geval: Ik heb de koelvloeistof tot de rand bijgevuld op een moment waarop de verwarming het deed en met draaiende motor. Ik weet dus zeker dat het water ook de verwarmings radiateur bereikt. Ik heb met een slang de kachelklep open en dicht gezogen, dat werkt soepel, alleen geen reactie in de kabine. De kachelklep reageerd ook goed op het vacuum dat wordt aangestuurd door de temperatuur voeler in de auto. Ik heb aan de bestuurderskant (dat is bij mij rechts) het paneeltje weggehaald waar het kachelmechanisme achter zit en i
  11. Ik heb precies het omgekeerde probleem. Mijn verwarming doet het juist meestal niet. Soms gaat ie ineens aan, maar meestal blaast ie alleen koude lucht. Mijn kachelklep werkt. Ik heb m getest door er een andere slang op te zetten en die zelf aan te zuigen. De klep opent en sluit soepel alleen voel ik de temperatuur niet veranderen. Iemand een idee?
  12. Ha Wilfred, Hartelijk dank! Ik heb zo'n 15.000 km terug de klepspeling al eens gemeten en deze was netjes. Maar ik rijd op gas, dus is het wel van belang deze zaken goed in de gaten te houden. Weliswaar gebruik ik flash-loop klepsmering wat de negatieve effecten van het rijden op gas voor een groot deel tegengaat, maar ik wil toch geen risico nemen. Ik kom graag eens langs! Ik woon in Rotterdam maar ben zeer regelmatig in Breda! Kunnen we elkaars wagens eens bekijken en wellicht dat je iets kan horen aan de motor. Misschien is er inderdaad niets aan de hand. Groet, Maurits
  13. Dank voor de tip! Zij hebben ook kleppendeksel pakking op voorraad e.d.? Dit is iets wat ze regelmatig doen? Ik bel ze anders wel ff. Nog meer tips, omg. Rotterdam?
  14. Hallo, Ik hoor een spannend getik bij draaiende motor. Ik zou graag de kleppen eens laten stellen door een specialist. Wie weet er eentje omgeving rotterdam? En wat zijn zo'n beetje de kosten? Bedankt!
  15. Balen man! Klootzakken! En dat in de provincie! Ik kom je graag helpen! Jouw kat is van '85 toch? (Je andere in ieder geval van oktober 2011) Waar heb je het ruitje besteld? Je kan ook even hendrikus alkema of ad verhagen checken. Die hebben altijd wel wat slopers of losse onderdelen staan. Of Fransen in Breda. Groet en succes!
  16. Helemaal klaar en als nieuw!! Hij is echt prachtig geworden! En hij rijdt ook weer fantastisch, ookal blijven er natuurlijk altijd dingen om te verbeteren. Dat houdt het leuk toch!?
  17. Bedankt allemaal, het is opgelost. De kleppen zaten er toch alleen zaten ze ergens anders dan ik dacht en was er eentje niet aangesloten. Ik ben eens goed gaan kijken onder de auto en zag nu goed hoe de leidingen lopen. Ik heb de hele rechter kant gebypassed. Er zat een lek bij het T-stuk in de return leiding. Ik heb de leiding daar doorgezaagd en er een slang opgezet. Nu is er geen lek meer en werkt alles zoals ik het wil!
  18. 2B en 2C in het schema zijn toch ook kleppen die ervoor zorgen dat de benzine in de juiste tank terugstroomt? Of heb ik het misschien toch niet helemaal begrepen...?
  19. Tja wellicht. Maar het hele systeem werkte goed toen ik m kocht. Lijkt me dus toch dat er ergens non-return valves moeten zitten toch?
  20. Hallo, Als ik zonder gereden te hebben de olie van de bak peil geeft deze netjes tussen de twee streepjes aan. Ga ik rijden, lang genoeg totdat de olie is opgewarmd (nee, niet alleen het koelwater) en ik zet m in stilstand even in alle versnellingen en ga dan peilen, dan geeft ie een veel te laag peil aan. Welke peiling moet ik geloven? Verde is de olie in de bak nog mooi helder rood.
  21. Ik dacht dat ik het hele systeem doorgrond had, maar de praktijk blijkt anders dan de theorie! Ik had mijn hele plan klaar om de lekkage aan te pakken en de rechter tank te bypassen. Met goede moed aan stap 1 begonnen: de return leiding van de rechter tank vlak voor de non-return valve afdichten. Maar na het eraf schroeven van het ronde plaatje in de wielkas waar de klep achter zou moeten zitten trof ik niets aan! Alleen maar een draad inclusief twee connectors die daar een beetje bungelden. Kan het zijn dat de non-return valve bij sommige uitvoeringen ergens anders zitten? Op zich hoef ik de
×
×
  • Create New...