Jump to content

isabella

Sponsor
 • Posts

  3,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  159

Everything posted by isabella

 1. Even laten kijken, kan zeker de convertor zijn, maar ook wat anders, een proefrit is voldoende om antwoord te krijgen. EN EEN ECHT DEFECTE CONVERTOR IS EEN SCHRAPPEND GELUID INDERDAAD. Niet TE lang mee doorrijden, je automaat vervuild..
 2. Even goed naar laten kijken, vaak een probleem wat verder gaat,..
 3. Het is niet echt een stroring, X types hebben er vaker wat mee, ik zie het probleem vaker. Soms is het de auto zelf die de storing veroorzaakt, in een ,kater type van de X is het zelfs standaard. Het is de wegrijbeveiliging die de "pook" va de J-gate vasthoud om ongecontroleerd (per ongeluk) inschakelen voorkomt. Er zit een palletje achter de versnellingspook die deze vasthoud totdat het rempedaal bedient word en het palletje loslaat waardoor er geschakeld kan worden. Geen probleem dus. Uitleesappartuur voorzichtig mee zijn, er zijn 10 tallen verhalen bekend van zeer grote problemen veroorzaakt door troep van uitleesapparatuur. Verder is het ook nog zo dat de uitleesapparatuur de storing goed moet beoordelen en benoemen, daarna is het aan de monteur de storing die benoemd is te kunne interpreteren. Goede uitleesaparatuur is diegene die geen storing veroorzaakt en waarmee NIET iets geprogrammeerd kan worden, al het andere geeft grote problemen. De prijs van een echt apparaat is al snel 7000 euro of een WDS voor 10.000, de betere gewone" zijn ronds de 500.
 4. Als je dat uitgesloten hebt kun je verder zoeken door middel van met lopende motor grootlicht in te schakelen, word het geluid erger dan is het de dynamo (want die word dan extra belast) Niet? dan is inderdaad de waterpomp de eerste verdachte,
 5. Spuit even met een plantenspuit water op de multiriem , neemt het geluid af of veranderd het dan is het de riem of een rol, Water kan geen kwaad voor een klein moment..
 6. Oh ja ,zoorry.... hihi
 7. Ik heb ze liggen, stuur mar even een adres dan stuur ik hem op voor je.
 8. Is niet zo'n moeilijk probleem, is bekend. De raildruksensor slaat door en geeft EN de LPG opdracht EN er stroomt benzine.. Raildruksensor slaat vaker door, zeker als er LPG in de auto zit vanwege het feit dat de brandstofpomp niet uitgeschakeld word, Raildruksensor vervangen is dan de oplossing en de LPG aanpassen dat de pomp uitgeschakeld word bij LPG bedrijf. Er bestaat een kastje waar je de LPG mee kan omzeilen en de pomp uitgeschakeld word.
 9. Het klinkt alsof het diff revisie al voorbij is. Echt goed reviseren is een vak, en niet perse duur of goedkoop, het is net hoe je het benaderd. Wij reviseren de diff. maar eerst nadat er een controle is op mogelijkheid voor reviseren.
 10. Slot is defect, gebeurd regelmatig... Alleen een andere of nieuwe is de oplossing. Het palletje is afgebroken , of de buitenkabel los/defect. Zit allemaal bij een ander slot.
 11. Stadhouder is een goede partij, komt wel goed !
 12. Bij en klein dik mannetje wat op een dorp woont wat lijkt op bier, maar dan 2 straten verder
 13. Beperkte trekkracht is en melding die staat voor verschillende storingen, alleen met uitlezen word je wijzer.
 14. Ik houd alles nauwlettend in de gaten voor wanneer het echt ongestoord mogelijk is, de reisplannen zijn er al en de locaties ook. Maar er is nog steeds onduidelijkheid over het werkelijk kunnen gaan en voltooien van de rit.
 15. Tuurlijk maar die veroorzaken het niet... Bij een type 308 is het een kort lijstje die je moet controleren, het word een stuk erger om een xj 350 stil te krijgen, En daar is de theorie zelfs omgedraaid. Meerdere malen draagarmen voorzien van nieuwe rubbers en trillen die auto! Dat komt dus niet door de nieuwe rubbers maar door het feit dat de nieuwe rubbers de trillingen die al eerder in de auto zaten enorm doorgeven aan de auto en de oude gaven meer ruimte voor het trillen weg te werken. Dus nieuwe stilstaande rubbers vernieuwd en de auto trilt erger, daarom een gedegen onderzoek WAT de trilling veroorzaakt en dat is bij een 308 niet heel veel... Dus moet niet heel moeilijk zijn om te vinden..
 16. Je bent welkom hoor... 70 km rijden.
 17. GG Autoservice heinkenszand
 18. Ah... dat had ik verkeerd begrepen, Dan gelden er en aantal andere zaken, maar kijk echt even kritisch naar de Injectoren... Stuur ze anders vene op, dan doe ik ze even voor je. Gratis tegen de verzendkosten bij wijze van meedenken.
 19. Dat kan van alles zijn, maar klinkt als een uitlaatdeel..
 20. Het is een veel voorkomend probleem, ik heb er altijd 3 liggen, de ECU's ook 4 Maar even meten, kijken dan oplossen.
 21. Begin bij het begin.,.. Meten, kijken en computer er op..
 22. Ik zou beginnen bij de basis en niet meteen gaan meten,,, Meten is erg lastig als er ergens een lekspanning zit en ik ken geen 12 cilinder die dat niet heeft. De basis is simpel, niet lullig bedoelt. Lucht, brandstof en vonk, dit allemaal in de juiste hoeveelheid en volgorde en ook elke keer opnieuw. Ik heb nu net mijn 12 uit de stalling gehaald en die loopt keurig en mooi klote.. elke keer als ik opnieuw start is het anders, ik verdenk de TPS maar die heb ik al 4 keer vervangen voor een andere. Wat ik NIET heb gedaan en wat ik WEL tientallen keren doe per jaar voor anderen is het reinigen van de injectoren en het contoleren er van. Dit valt bij mij dan in de categorie van... oh, moest ook nog.. Dus, ik pak snel naar de 6 cilinder want die doet het. Maart ik kan je aangeven dat als wij een 12 cilinder op orde brengen er echt altijd iets in de basis niet klopt, de klant inmiddels de weg kwijt is en wij er mee verder gaan. Het injectorsignaal zorgt ook voor het vonksignaal en andersom.. dar heb je al een grote ontwerpfout... en er zijn er nog vele... Maar als er peut in zit een vonk is en een beetje lucht doet het iets,,, en vanuit daar gaan we door. Maar als ik BEGIN met meten komt er niets uit (bij mij dan) Het zijn gecompliceerde machines.. Voorbeeld, En klant, een maand of 4 terug.. Overal geweest, alles aan gedaan, kleppen gesteld (?) Nieuwe Cats, Nieuwe filters, Nieuwe dynamo, Nieuwe relais, Paar duizend verder, weer naar een ander.... Uiteindelijk bij ons.. Ik start de auto, loopt.... maar slecht, uitlaat word erg warm, duidelijk misfire.. Injectoren hoor ik iet echt goed, even voelen op de Injectoren... niet goe. Alles er uit, Op de testbank, niet goe.. Reinigen, schoon, alles testen, goe.. Er in... Als een zonnetje.... 200 euro, klaar. Soms... soms..is het makkelijk. Ik ga proberen, binnenkort die van mij ook maar te doen,... de rest is het niet. Dus.. basis..
 23. Deze modules gaan zeer vaak defect evenals de ECU's Is niet heel moeilijk om te controleren met de computer..
 24. Klep en ECU zijn bekend, maar dan heb je op 1 van de ventilatieroosters een warme lucht uitstroom, klep gaat heel zelden defect. Aansturing naar de kachelklep is ok heel bekend. Je kan net bij de klep met een lange schroevendraaier, als je die op de klep zet en Linda even alles naar hoog en helemaal laag laat stellen dan "voel " je de klep schakelen,
×
×
 • Create New...