Jump to content

isabella

Sponsor
 • Content Count

  2881
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  116

Everything posted by isabella

 1. De subframes zijn gelijk, de wiellagers niet en de aandrijfassen ook niet. Bak is anders en de motor is anders, En de differentieels tussen beide modellen zijn compleet verschillend in de overbrenging, Asen e.d. zijn gereviseerd op voorraad, de rest is het het beste vragen aan Hendrikus Alkema in Groningen.
 2. Wauw!! Wat een mooie foto's en wat een mooie reacties Het was echt geweldig... ik ga nog even proberen of ik de filmpjes kan downloaden. Maar wat een dag!
 3. Weer thuis na een geslaagde dag, heel veel dank van ons naar iedereen die vandaag wilde komen om deel te nemen! Wat een geweldige opkomst, heel veel dank daarvoor!! Keesh bedankt voor al je inzet via het forum! Mark en Simone bedankt voor het forum als platform. Alleen met een rondrit als deze kunnen weer helemaal op en top genieten, en genieten was het!! Wat een weertje... Uiteraard ook onze dank voor het navolgen van de regels, geen enkel moment was er een probleem... oprechte dank! Iedereen is er voor elkaar, en met deze rit blijkt weer dat samenzijn toch echt een kostbaar goed is.. Wij hebben echt heel erg genoten en heel veel gelachen. Heel, heel veel dank! We moesten vaste briefschrijver Leon dit jaar missen, hij was echt verplicht aanwezig te zijn in zijn bedrijf, zeker in deze tijd is het (Helaas) ook aan de orde dat mensen niet aanwezig kunnen zijn bij datgene wat ze graag willen/ Leon, ik hoop dat we je een beetje beleving kunnen geven langs deze weg, dikke knuffel van mij.. DJI_0017.MOV
 4. Klopt, het houd het deel met het opbervakje aan de rest van de stoel vast, deze clips zitten aan de binnenzijde van de stoel.
 5. Dit is een clip waar de leuning mee vastzit van de stoel aan de binnenzijde van de stoel.
 6. Wij maken het zeer regelmatig mee, ik zeg vaak... als je wat uitgelezen hebt en stel dat dat het juiste was, wat kan en ga je er dan mee doen?? Ik krijg regelmatig telefoon met vragen over uitlezen, en zelfs Mail. Bijv. "ik wil mijn adaptive cruise uitzetten ik zet het uit maar er gebeurd niets", klopt, dat zit noet op een XJ 308. Ik zie een lambdafout volgens internet, welke is dat? Wij lezen de auto soms daarna uit en zie allerlei aanpassingen in de software. Er zijn eerdere apparaten wel geschikt voor uit te lezen en relatief goedkoop.
 7. Dit is wat je hoort.... nu nog wat je ziet.. Altijd een aankoopkeuring doen, altijd.
 8. Max en ik zijn ook herkenbaar, wij gaan jaren "80 in de komkommer en in vol ornaat! So… veel zin in mensen, Het word prachtig weer!!! Lekker onbezorgde dag. Ik ben er vanaf 09,00 uur, parkeren bij de buurman op het terrein, plek voor 50 auto's. In de garage koffie en thee en toilet.. 1.5 meter in de garage in respect nemen, Buiten staan de beschermingsmiddelen op en tafel voor ieder die er gebruik van wilt maken, Eveneens liggen hier de papieren met gezondheidsvragen (dit zijn we verplicht vanwege een evenement) Geen alcohol, Wij verzorgen voor een ieder in de 2e stop een blikje drinken, We starten tussen half 11 en 11 uur, Geen intreekosten, De rit is ongeveer (als ik weer eens niet verkeerd rijd tenminste) ongeveer 80 km (ofzo), Er zijn op de route geen verkeerslichten en geen echte opstopdingussen, Volg de geur van de komkommer...ouderwets RON 98 met een vleugje olie en koelvloeistof, Joke sluit de rij, Belangrijke telefoonnummers zijn, 0066-44578834 (President van Zimbabwe) 0113-769033, garage 06-46027208, Joke Het eerste deel van de rit is ongeveer 1 uur, daarna stoppen we aan het Veersemeer voor eten en drinken bij de friettent, Eten en drinken op eigen kosten en er kan aldaar alleen contant betaald worden, Er is ruim tijd en plaats aan het Veersemeer voor parkeren en verblijven, 2e deel van de rit duurt afhankelijk van de windrichting ongeveer 1.5 uur, De route volgt langs prachtige dorpen en langs prachtige vergezichten en diverse plaatsen waar we eerder al stilgevallen zijn met de auto. Juist op deze plekken weten we erg goed de weg vanwege de eerdere wandelingen. Dus..... En door. Tot zondag!!
 9. Nou... auto haalt het wel hoor (haha) En!! We hebben een ondernemer bereid gevonden SPECIAAL voor ons open te gaan! Er is aan het Veerse Meer een locatie waar we mogen eten, het betreft een friettent die friet , hamburgers en broodjes verkoopt. Hoer kunnen de bezoekers op eigen kosten naar eigen smaak eten. Op de locatie zelf is er ruim plek voor de auto's en is er voor 200 mensen plek. We kunnen lekker in het gras eten nuttigen. Deze stop duurt zo lang als gewenst en de friettent blijft open totdat wij voorzien zijn. Al met al een beetje anders dan anders maar we doen ons uiterste best de rit goed te laten verlopen en ook nog aan de regels te voldoen. Voorop gesteld heerlijke ontspanning en lekker samenzijn en genieten.
 10. Bij aankomst worden de vragen gesteld en ingevuld op een formulier wat wij moeten overleggen bij een evt. controlle/ Op de dag zelf doen we hetzelfde als we al doen vanaf Maart dit jaar, gepaste afstand alsof iedereen net en bord snert (oud Hollandse Erwtensoep) heeft genuttigd, ongeveer 1.5 meter. Verder word het gewoon ene leuke dag en hopen we op net zo mooi weer als vandaag! Ik ga vandaag met Max de mede Jaguarverslaafde de rit rijden om te kijken of mijn auto het haalt en of er geen rare dingen onderweg zijn, denk daarbij aan ufo's en nieuw gegraven watergangen op ons pad. Foto's volgen!
 11. Goed daar gaan we... Reden voor het late antwoord inzake de organisatie is de constante verandering in regels mbt Corona, De verordening in Zeeland laat de rit toe in de volgende vorm, - 1.5 meter als we uit de auto zijn tussen de mensen onderling, - Als groep rekening houden met elkaar bij stops met eten in een wachtrij voor de eetgelegenheid, - Gezondsheidsinformatie vooraf voor elke deelnemer, - G&G draagt zorg voor het volgende, - Morgen staat er een te downloaden formulier op de site inzake vragen over de gezondheid van de deelnemers, - De formulieren worden beheerd tijdens de rit door Joke, - Het ter beschikking stellen van desinfectiemiddelen, vrij te gebruiken door deelnemers, - Voldoende mondkapjes voor degene die er gebruik van willen maken, Starttijd van de rondrit is 10.30 uur, De garage is open vanaf 09.30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van Cannuck ( de buurman) Gelieve alleen auto's te parkeren bij de garage van organisatieleden. In acht nemen van de regels mbt Corona. Nu het leuke gedeelte!! De rit is 75 km langs het moois van onze provincie, Er is ruim plaats voor alle auto's onderweg en voldoende ruimte voor heel veel plezier!! We hebben een rit met ruim 30 auto's! Deze week zijn we bezig met locatie af te wegen waar we gaan eten, er zijn 3 locaties beschikbaar maar we moeten met het weer rekening houden. We hebben geprobeerd binnen te reserveren maar nergens kon dat... Dus de firma crea en bea hebben het volgende bedacht, Er zijn 2 locaties met een friet en of andere goodies met ruim parkeerplaats, 1 locatie waar we evt. broodjes kunnen nuttigen mar dat heeft de laatste voorkeur. We gaan er voor!! Heel veel zin in!!!
 12. Dat is hem inderdaad!
 13. isabella

  XJS koppakingen

  Ik heb een DAC nummer nodig, heb je een afbeelding van de sticker op de ECU? Ik kan ze altijd laten repareren in nieuwstaat als ik hem niet heb liggen.
 14. Inderdaad 10.00 uur bij de garage, eindtijd is niet echt vastgelegd maar inderdaad rond 17.00 uur.
 15. Ik heb in ieder geval geen hars in de maag zitten.... haha.
 16. isabella

  XK8 ff sjekke

  Er is eigenlijk maar 1 goede manier, een aankoopkeuring op de auto doen..
 17. Aan beide zijden, boven de cats, dit is gedaan zodat het water direct verdampt kan worden,.
 18. Er zijn 2 verschillende voor de S, ik heb ze volop liggen allebei. Gebruikt kan ook als je het risico wilt nemen, het werk blijft hetzelfde, as moet los..
 19. Haha, ja das ook wel waar... Maar het werkt echt!
 20. Geen topic kapen hoor... Net als Keesh zegt, hoe meer beleving in ene topic hoe beter, word het alleen maar completer van!! Ik heb een radio gevonden voor de XJS in Engeland, maar 1.5 jaar geleverd in deze auto's 140 pond...(moet kunnen) Verder wil ik de verlichting achter de kachelbediening nog repareren, loopt via een glasvezelkabel naar de bediening, als de radio er is dan de boel open en even diepspitten naar het lamp[je wat achter de glasvezel zit. Wel cool dat ze toen al glasvezel hadden toch? Dan de clima nog verder repareren en gaan! 2 dagen terug nog eens met de 12 cilinder gaan rijden.. Alles goed tot na 3 kwartier rijden, horten en stoten en uitvallen....hihi ik had lekker nog een ECU mee om het verder uit te zoeken. Vaste weerstand van 1 KoHM op de plek van de ECT sensor om de ECU te bedonderen want die is van een 10.5 compressiemotor en deze is een 12.5 Gewoon weer horten en stoten op dezelfde manier... Dus... het is iets wat vervelend doet las het warm word, aangezien het effect heeft als ik met het gas speel verdenkt ik ook hier de gaskleppotentiometer. Zucht.. nu nog een andere vinden. Probleem bij de komkommer is echt helemaal weg, dus dat was echt de potmeter.
 21. Deze was ook leuk.... de 3.6 reed voor geen meter meer deze vakantie, dus wat doe je dan? Geen uitleesbare computer, geen echte makkelijke diagnose. Als hij koud was pendelde het gas, na warm rijden deed hij random schokken en stoten, maar toch kon de motor ook rustig en mooi lopen, zeker bij een constant toerental op de snelweg. Eenmaal gas los begon de ellende.. Maar niet altijd. Ik verdacht niet echt iets groots, maar wel iets vervelends. Dus eerst een rooktest gedaan met de rookmachine om vacuum problemen uit te sluiten, zeker naar de MAP sensor op de ECU, een bekende oorzaak. Hier was niks mis, Nieuwe ECU er in (tegen beter weten want deze was al rebuild) Geen effect. Maar het reed echt heel vervelend!! Ontsteking gecontroleerd en evt. op vastzitten vacuum vervroeging, niets.... Stationair ook vaak rot lopen en pendelend op toerental, tijdens rijden een paar dagen later niet meer te doen dus tijd voor verdere actie. Ik had de airco inmiddels ook gerepareerd en na aanzetten van de airco viel de motor netjes in toeren, maar begon daardoor wel stabiler te lopen. Ik verdacht daarop direct de gaskleppotentiometer. (zeker vanwege beter lopen in belasting zoals met aircovraag) Gasklephuis gedemonteerd en uit elkaar gehaald. Schoongemaakt en afgesteld volgens spec. De potmeter is een "non servible part" ….tuurlijk? Niet bij mij. Ze hebben ooit de potmeter in elkaar gezet dus kan hij ook uit elkaar, ik had dit al eerder gedaan bij de 12 cilinder en die potmeter gerepareerd (kon nog) Deze onderdelen zijn zeer zeldzaam en niet meer nieuw verkrijgbaar. Hoe controleer je of hij werkt? Haal de stekker los en de motor gaat in toeren omhoog, je kunt zo rijden maar niet heel goed natuurlijk. Ik had de stekker loshalen over geslagen omdat ik de potmeter toch echt verdacht. Aan de achterzijde zitten er 3 verborgen schroeven, die boor je voorzichtig uit op het plastic laagje en draai daarna de verschenen 3 schroeven los/ Er zit een runner in over 2 weerstandsbanen die de ECU voorziet van een theoretisch gasklepstandsignaal, dit icm met de ouderwetse IAT en nog wat temp. sensoren vormen samen een ECU signaal voor de werking van de motor, ik wijd er nu even verder niet over uit, want het is toch wat gecompliceerd en niet aan de orde voor dit probleem. Eenmaal de potmeter open zat deze duidelijk vol met slijpsel en helaas.... olie... Dit verwoest de weerstandsbanen, deze zijn heel lastig te repareren, ook een bekend probleem bij de XJ 308 serie, dit resulteert in een nieuwe gasklep van serieus geld bij dit type.. Uiteraard ook wel andere mogelijkheden met een gebruikte gasklep, maar waar sommige zeggen dat deze potmeters gewoon te koop zijn maar ik heb ze nooit gevonden, Jaguar heeft er een beperkte oplage van laten maken en daarna opperdepop.. Net als deze voor de 3.6 helaas op is op. deze was voorbij reparatie, gelukkig heb ik "ene lade" met onderdelen voor de auto's die we zelf hebben vol met bijzondere onderdelen waaronder nog (1) potentiometer voor de V12. Gelukkig is dit een vroege 3.6 waar veel onderdelen op zitten van de V12, dus dit past ook. Afstellen zonder de juiste apparatuur is vrij lastig, maar ik weet niemand anders dan het museum die deze apparatuur heeft. Dus, alles schoon, nieuwe pakkingen, alles er op en gulden middenweg op afstellen en GAAN! Problem solved. Auto rijd weer superlekker en samen met de medeverslaafde aan Jaguar maat Max... lekker waar en wanneer het kan een rondje ouwehoeren en Targa rijden, echt heel erg leuk!!
 22. Olijfje is inderdaad verkocht vorig jaar.. DE huidige eigenaar was er zo verliefd op dat Joke de auto verkocht aan hem, (beetje vroeg naar mijn idee, ik wilde er nog mee rijden) Maar … nu dus deze … erg leuk om mee te rijden. Rijd 1 op 12 en is gewoon een en al beleving! 120 belasting per jaar en 60 verzekering. En erg leuk om stap voor stap goed te maken. Grappig toch!
 23. Lachen toch! Kijk dit, even naar de hobbywinkel voor een metertje velours met zelfklevende achterzijde... Beetje losrukken, beetje schoon, beetje plakken, beetje boetseren, beetje geluk en???? Klaar, kijk nou... leuk toch? Opnieuw bekleed, nu dit gelukt is binnenkort ook bij de 12 cilinder doen.
 24. Geen grapje... Met Heineken pils vliegt boomhars er zo af.. Andere merken gaat ook maar met Heineken halen we nog altijd met succes de hars uit de kleding van de kinderen en van de autolak.
×
×
 • Create New...