Jump to content

sjoerdk

Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

sjoerdk last won the day on November 23 2020

sjoerdk had the most liked content!

Reputation

8 Goed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goed punt, Marco! En vergeten... Het bijzondere is dat de cilinders 1, 4, 7 en 8 steeds de cilinders zijn die een foutcode aangeven. Afgelopen maandag kwam daar een foutcode bij die rechtstreeks verwees naar de ECU, maar helaas heeft het vervangen hiervan - en uiteraard opnieuw programmeren - ook geen soelaas geboden. In de tussentijd is met ruim 246.000 km ook de automaat stukgegaan maar deze is inmiddels net gereviseerd door een vakman.
 2. Dag medeforumleden, Sedert enkele weken heeft mijn zo geliefde X308 4.0 V8 Sovereign van 2001 wat lijkt last van een onoplosbaar en buitengewoon hardnekkig probleem. Dit probleem heeft betrekking op de welbekende 'beperkte trekkracht' melding en het hierdoor beroerd lopen van de motor. Alle potentiële boosdoeners zijn al vervangen danwel onderzocht, waaronder de bougies, bobines, injectoren, bekabeling van de ontsteking, de accu en als laatste zelfs het vervangen van de ECU. Het probleem wat zich nu blijft openbaren is dat, meestal met koude motor, de motor beroerd loopt en pas na +/- 20 minuten rijden ineens in diens normale modus schiet. Ook komt het voor dat ik 's ochtends start, probleemloos wegrij en pas na +/- 20 minuten last krijg van de 'beperkte trekkracht' melding. Helaas komt het ook wel voor dat bij warme motor en na een stuk gereden te hebben opeens de melding weer in het dashboard verschijnt en is het zelfs zo idioot dat deze soms aan/uit gaat en de motor de ene seconde goed loopt en daarna niet meer. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Ik ben voornemens om afstand van deze Jag te doen omdat ik er geen vertrouwen meer in heb dat dit nog goedkomt... PS: de auto heeft op dit moment 246.500 km gereden, dateert van april 2001 (MY2001) en is Jaguarspecialist onderhouden.
 3. sjoerdk

  Binnenverlichting

  De knopjes op het stuur zijn niet verlicht. Voor wat betreft de J-Gate, daar is uitgebreid over geschreven. Bijvoorbeeld hieronder. https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj8-xjr-x308-27/how-repair-j-gate-shifter-assembly-backlight-75330/
 4. sjoerdk

  Gaspedaal

  Ik denk uit ervaring te kunnen zeggen dat dit een karaktertrek is van een atmosferische V8, en dat dit volstrekt normaal is voor een niet-Supercharged X308. Ik heb dit weekeinde +/- 500 km met een X308 4.0 V8 gereden daar mijn eigen XJR bij de spuiter staat en merkte direct met wegrijden het meer springerige karakter.
 5. Dag forumleden, Van ons tweetal X308's (XJR van 2000 en Sovereign van 2001) zou ik graag alle interieurlampjes (klokkenpaneel, klokje, schakelaars in de portieren, radio, aircobediening, J-Gate en dakconsole) willen vervangen. Heeft iemand toevallig een overzichtje hoeveel lampjes ik hiervoor nodig heb? Als originaliteitsfreak geef ik er de voorkeur aan er weer originele Jaguarlampjes in te zetten. Alvast dank!
 6. Na heel veel doormeten, nakijken en uitlezen is de storing verholpen. Het bleek de accu te zijn! Deze was sterk achteruitgegaan en na het vervangen kon de storing gewist worden. De auto rijdt, na al het andere werk en met de nu werkende CATS-vering weer fantastisch!
 7. Overigens geeft de auto in het dashboard de melding 'vering storing' aan.
 8. Dag Rob en Jeroen, Hartelijk dank voor jullie input, super! Ik heb de documenten uitgedraaid en geef deze aanstaande woensdag ook aan mijn Jaguarspecialist, Kooij Cars te Den Haag. Zij maken gebruik van een officieel Jaguaruitleesapparaat, waardoor ik er vanuit ga dat de code toch juist moet zijn. Na het lassen is overigens de accu losgeweest en zou alles gereset moeten zijn. Tezamen met het uitvoeren van een grote onderhoudsbeurt, vervangen van de remmerij rondom, stabilisatorstangstokjes, stabilisatorstangrubbers en schokdemperrubbers hoop ik dat ook deze storing verholpen zal kunnen worden! Nogmaals dank, en ik houd jullie op de hoogte.
 9. Dag forumleden, Voor het benodigde laswerk aan de voorzijde van mijn X308 XJR zijn de twee schokbrekers voor los geweest. Nadat alles weer teruggemonteerd is heb ik een veringstoring en geeft de auto foutcode C1516 met als opmerking; '5 Volt voeding circuit kortgesloten aan accu'. Het CATS-systeem is nu in defaultmodus gegaan waardoor de auto spijkerhard afgeveerd is. Voor het laswerk veerde de auto zoals het hoorde en heb ik geen enkele keer een veringstoring gezien. Het lijkt me dan ook dat het ergens verband houd met het demontagewerk, maar hoe dit weer op te lossen? Alvast dank voor jullie input! (als bijlage een screenshot van de uitleesapparatuur)
 10. sjoerdk

  X308 XJR

  Inmiddels ben ik tot overeenstemming gekomen met de eigenaar van de prachtige, in Anthracite met Oatmeal uitgevoerde XJR van 2000. Voor mij helemaal de juiste uitvoering met 18" Asteroid velgen, een origineel schuif-/kanteldak, elektrisch inklapbare buitenspiegels, verwarmde voorruit, zonnerollo achter, volwaardig reservewiel, navigatiesysteem i.c.m. CD-wisselaar, Classic Interior Package met contrasterend dashboard, deurpanelen en tapijten, wortelnoothoutfineer en alles wat een XJR destijds al standaard had. De auto zal eerdaags eerst nog APK-gekeurd worden alvorens ik 'm in ontvangst kan nemen maar ik kan niet wachten! Hieronder een opsomming wat er de laatste jaren aan onderhoud gedaan is. Maart 2016 / km-stand 134.033: Differentieelkering achter vervangen Juni 2016 / km-stand 146.894: Grote onderhoudsbeurt uitgevoerd inclusief motorreiniging Remblokken rondom vervangen 2 nieuwe Pirelli banden Januari 2017 / km-stand 164.090: Kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd 2 Pirelli banden vervangen Koelvloeistoflekkage verholpen Februari 2017 / km-stand 167.859: Draagarmbussen vervangen Uitlijnen Mei 2017 / km-stand 175.000 +/- Kettingspanners vervangen Koppakkingen vervangen Cilinderkoppen vlakken Uitlaatspruitstuk vervangen Waterpomp vervangen Oktober 2017 / km-stand 185.817: Airco condensor slang vervangen I.v.m. lekkage vloerbedekking verwijderd en uitgebreid laten drogen November 2017 / km-stand 189.000: 8x nieuwe bougies (Titanium V8 EVX) Lambdasensoren vervangen Februari 2018 / km-stand 195.000: Nog twee lambdasensoren vervangen 2 Pirelli banden vervangen Nieuwe schokdempers achter (CATS) Binnenste stuurkogels vervangen Onderhoudsbeurt uitgevoerd Uitgelijnd Juni 2018 / km-stand 204.325: 8x nieuwe bobines Detonatiesensor vervangen November 2018 / km-stand 215.500 +/- Mistlamp vervangen Vloeistof niveau sensor vervangen Koelvloeistof ververst Airco compressor vervangen Aircoservice uitgevoerd Maart 2019 / km-stand 219.463: Fuseekogel links + rechts vervangen Remschijven voor vervangen Vierkantuitlijnen De huidige km-stand bedraagt 227.600. Een totaaloptelling van bovengenoemde werkzaamheden komt uit op EUR 20.928,37 over een totaal gereden aantal kilometers van 85.430. ????
 11. sjoerdk

  X308 XJR

  Waarde forumleden, Vanavond is mijn X308 4.0 V8 Sovereign verkocht en meegenomen naar Duitsland. Daar er nog een andere en soortgelijke auto in de familie is, heb ik mij voorgenomen een XJR te gaan kopen. Bij voorkeur vanaf 2000 daar de 18" Asteroid velgen zo ontzettend goed staan. Ik heb wat exemplaren op het oog welke ik graag met jullie wil delen. Stouten heb ik al gevraagd wanneer ik kan komen kijken, maar wat vinden jullie van de andere exemplaren? http://www.garagestouten.nl/Jaguar/XJR/4.0-V8-3813815/5130/1/5/details.aspx?zoek=&so=gallerij#specifics https://www.autoscout24.nl/aanbod/-cc79699b-ed5e-a230-e053-e250040a0b32 https://www.autowereld.nl/jaguar/xjr/4-0-v8-youngtimer-supercharged-31118654/details.html Met de laatste aanbieder heb ik al contact gehad. Sympathieke verkoper, enkel de al herstelde roest en 270.000+ km's houden mij tegen... Recent ook voorzien van een nieuwe aircopomp.
 12. Ik kan er toch wel vanuit gaan dat wanneer een Jaguarspecialist met een uitstekende reputatie de volledige distributie voor het laatste type vervangt, dit 30.000 km en 4 jaar later niet alweer hoeft te gebeuren? Wat is immers dan het voordeel van de modificatie?
 13. Als ik het vergelijk met het broertje van mijn auto, in de familie, dan merk ik wel verschil en lijken de prestaties verschillend te zijn. Mijn auto heeft wel vermogen en is ook vlot, maar anders. Het vergelijkingsmateriaal, exact dezelfde auto, rijdt absoluut soepeler, loopt soepeler en is over het gehele toerenbereik heen boterzacht. Dat is die van mij helaas nog niet...
 14. Rijden doet de auto uitstekend! Ik heb alleen de indruk dat de motor ergens door geremd lijkt te worden en dan zou de nokkenas en inderdaad ook de VVT - heeft ‘ie dat als MY01 nog wel? - ook een oorzaak kunnen zijn...
×
×
 • Create New...