Jump to content

wilfredfoto

Members
 • Content Count

  1781
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

wilfredfoto last won the day on June 11

wilfredfoto had the most liked content!

Community Reputation

99 Toppertje

About wilfredfoto

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.infojaguar.nl
 • Age 57

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Breda
 • Hobbies
  Fotografie, sterrenkunde en natuurlijk Jaguars.
 • Age 57

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Wilfred en woon in Breda samen met Brigitte en onze 2 kinderen.

  Ik werk bij Siemens in Breda op de afdeling Customer Service en reis voor mijn werk regelmatig over onze mooie aardbol. Hierbij pleeg ik calibraties en onderhoud aan meetapparatuur bij onder andere autofabrikanten.

  Mijn Jaguar XJ6 SIII uit 1979 heb ik sinds februari 2010 in mijn bezit. In de eerste jaren heb ik veel aan onderhoud en reparaties gedaan, wat zeker zijn vruchten heeft afgeworpen en er zodoende veel rijplezier aan beleef.
 • Age 57

Recent Profile Visitors

1427 profile views
 1. Hallo, Ik ben er ook weer bij hoor, goed idee om weer te verzamelen. Met een andere motor en een rit naar de UK achter de rug gaat dit zeker lukken. Groeten weer, Wilfred
 2. Wat, wat... Die watten zijn altijd erg overtrokken, met 1 Watt muziekvermogen kun je je huiskamer eigenlijk al behoorlijk vullen. Maar het gaat om de pieken en die kunnen wel eens hoog oplopen inderdaad. Ik heb stiekem al wel gekeken naar een woofer voor onder de voorstoel, dus wie weet. Pink Floyd ? Zeker, daar luister ik vaak naar in mijn gewone auto, hoe mooi zal het dan in de Jaguar zijn ðŸĪŠ Overigens een passend plaatje van mijn Jaguar, afgelopen weekend in de UK, facing The Wall.. Triest nieuws ook van Norman Dewis, toevallig in het weekend dat ik met de Jaguar in de UK ben. Groeten weer, Wilfred
 3. Iiiuueewwwww, die subwoofer komt er niet hoor 🙃ðŸ“Ē
 4. Niet verkeerd inderdaad. Ik ontdekte tevens dat er voor een redelijke prijs zelfs radio's als deze zijn met wel een oude pasvorm. Toch iets te vroeg de Dremel gebruikt 😖 Nu nog een 500 Watt subwoofer in de auto bouwen ðŸĪŠ
 5. Na de stoute schoenen ook een radio gebruikt om het gat weer op te vullen. Het is een moderne radio met oude look, blue tooth, SD slot en USB slot. Ik kan nu zelfs hands free bellen, het microfoontje zit in de radio en als ik met Google Maps navigeer dan hoor ik de stem door de auto luidsprekers. Ik heb de verlichting achter de draai knopjes wat aangepast, dat was net iets te fel blauw. Anyway, ik vind het niet misstaan en voor drie tientjes het proberen waard.
 6. Hallo Hans, Ik heb vandaag toch maar zelf de stoute schoenen aangetrokken en met Dremel en vijl de slede passend kunnen maken. De radio past er netjes in en het geluid is nu een stuk beter. Toch bedankt voor de snelle reactie en nog een fijne zondag ! Groeten, Wilfred
 7. Hallo, Ik heb in mijn Series 3 een jaren tachtig radio die op zich goed werkt maar ik wil er eigenlijk een andere met slede in zetten. Geen modern ogende radio, maar een met wat meer mogelijkheden en een beter geluid. De oude radio past er netjes in, maar als ik er een met een slede in wil zetten dan moet ik het paneel en wat er achter zit gaan verbouwen, verzagen enz. Dus ben ik eigenlijk op zoek naar een zelfde paneel die ik daar voor kan gebruiken zonder mijn huidige te hoeven opofferen. Heeft iemand dit misschien nog liggen ? Ik heb een Series 3, maar omdat het een van de eerste is, is deze wellicht gelijk aan een van een Series 2. Alvast bedankt !
 8. Hallo, Het lijkt me een verkeerde mix van brandstof en zuurstof, deze mix wordt bepaald door de zg ECU, een elektronische unit die de benzine injectoren aanstuurt. Eigenlijk "kijkt" deze unit alleen naar drie variabelen, het toerental van de motor, de lucht massa meter (LMM) en de coolant sensor. Kijk eens naar deze link: http://www.jagweb.com/aj6eng/42efi/index.php , daar staat e.e.a. duidelijk uitgelegd en kom je misschien tot een oplossing. Wellicht een draadbreuk bij de sensor of bij de connector van de Lucht Massa Meter, wie weet. Succes !
 9. Beter eerst de oorzaak vinden, anders blijf je bezig..
 10. Hoi, De knipperlampjes zijn steeklampjes, de rest is E10 schroefdraad. Je kunt er van boven niet bij hoor, ik heb beide grote meters er uit gehaald, met wat geduld kun je zo bij de lampjes voor de kleine meters. Die kun je dus gewoon laten zitten. De grote steeklampjes heb ik bij dezelfde leverancier als de kleinere besteld. De schroefdraad E10 lampjes ergens anders, zie screenshot. Maar er zullen vast meer bronnen zijn. De grote steeklampjes zijn dus T10 LED ! Succes !
 11. De andere lampjes ook maar vervangen... Dit zijn LED schroefdraad lampjes met een E10 fitting, deze zijn in diverse uitvoeringen te vinden. Ik heb gekozen voor een wat warmere kleur om dicht bij een "normaal" lampje te blijven. De lichtopbrengst is in ieder geval veel beter nu.
 12. Hoi, nee dat gaat niet lukken.. Een luchtmassa meter meet de massa van de lucht welke aangezogen wordt voor de verbranding (daarom heet tie ook zo !) Dus zonder deze luchtmassa meter "denkt" de auto dat er geen lucht aangezogen wordt en zal de aansturing van de injectoren enz niet kloppen en de motor niet gaan lopen. Er kan van alles aan de hand zijn hier, ik zou eerst uitzoeken wat er in ieder geval goed is, zo kom je dichter bij de oplossing. Succes, Wilfred
 13. ABC-led.nl Het gaat hier om de T5 LED. Ze zijn polariteits gevoelig, dus even kijken wanneer in welke stand ze het doen ..
 14. Hallo, Een leuk onderwerp, LED verlichting. Maar nooit in mijn oude antieke Series 3, dacht ik.. Althans, niet aan de buitenkant. Ik heb het wel toegepast voor de signaal verlichting, met name het blauwe groot licht lampje zag ik overdag nooit. En ik maar denken dat de tegenliggers mij zo aardig vonden. Ik moet zeggen dat het resultaat heel fraai is, en voor 89 cent per lampje kun je niet sukkelen toch ?
×
×
 • Create New...