Jump to content

EriXJR

Club Donateur
 • Posts

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

EriXJR last won the day on January 24

EriXJR had the most liked content!

Reputation

300 Toppertje

1 Follower

About EriXJR

 • Birthday 07/24/1960

Contact Methods

 • Website URL
  www.timetochange.me

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Holland
 • Hobbies
  need I say more…
  En daarnaast; Jaguar glimmend poetsen, koken, Omega en mountainbiken in de polder ;-)

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Toen ik in 2002 voor mezelf begon en mijn babyJag (een Wedgewood blauwe Rover 75V6) moest inleveren, besloot ik om een jongensdroom aan te schaffen ipv te gaan voor een verstandig Duits alternatief (VW Passat) . Voor €6000 kocht ik een blauwe XJ40 Sovereign uit '92, in 2004 gevolgd door ook een (Pim Fortuin) blauwe '98 X308 LWB Daimler SuperV8. In 2006 heb ik zelf een X350 4.2 V8 geïmporteerd uit Duitsland en daar 13 jaar 194.000 km bijgereden tot 246.000 km. Na een 'vergissinkje' met een X351 5.0 Portfolio (import uit ItaIië) die ik in '20 weer heb verkocht omdat ik de echte klassieke jaguar lijnen miste. Na een jaar heimwee en een verdraaide nek van het omkijken naar X350's op de snelweg heb ik na een maand intensief zoeken in NL en D sinds okt'21 weer een X350 (XJR) gevonden uit 2004.
  Op de foto's een paar kiekjes van alle modellen incl. drie van de directe voorgangers (X351, X350, X300, ) gemoedelijk naast elkaar op een rij.

Recent Profile Visitors

1,403 profile views
 1. Thx…maaruh….zelf plaatsen…hmmmmm 🤪 ik kom wel keertje langs voor een afspraak. wanneer zou dat kunnen? en dan liefst rond 11:00 bij jullie en om 14:30 weer terug (ik stuur ook wel ff een mail) Groetjes Erik PS gefeliciteerd met je 50e (ik zie net die mooie opblaas motorrijder op jullie site 😄)
 2. Thanks, ga ik ff checken bij Ray of dat bij mij ook zin heeft.
 3. beste allemaal, ik heb een vraag waar ik niet uitkom. wat mij al een tijd opvalt (XJR 2004) is dat, als ik gewoon normaal rem, het net voelt alsof de remmen minder-meer-minder-meer pakken, alsof het een stippellijn is - - - - - Maar niet zoals bij ABS of zo, dat is een veel hogere frequentie. Ook voel ik geen trillingen in het stuur of zo. Iemand enig idee of al eens meegemaakt? Volgens Ray @isabella waren mijn remmen prima in orde (november) en ik heb ze toen op aanraden van Ray ook even schoongeremd , door even reversed te remmen...dus achteruit rijden en gas en remmen tegelijk intrappen (met mate en niet gierende rokende motor natuurlijk) any ideas? thx Erik
 4. weet het niet zeker, maar bij mij was de veer een keer kapot en toen bleef dat ding ook zo staan. Veertje vervangen en toen werkte het weer...maar ik weet niet zeker of dat bij jou ook het geval is
 5. oef.....paar weken niet op het forum...zit ff bij te lezen en nu dit..... was pas een jaar lid van het forum, maar veel 1-2tjes met Leonneke over zijn zoektocht naar de perfecte XJR (met ivory bekleding) ....en tijdens de laatste technische dag gezellig staan kletsen over de XJR die Raymond te koop had staan.... volop in het leven....en volop genieten van zijn Cat.... en andere mensen van zijn passie (en vlaaien) laten meegenieten we gaan je missen..... condoleances aan iedereen die hem lief was
 6. Je kunt ben@jagdroid.org een mailtje sturen, dan weet je het het snelst denk ik. in mijn auto zat’ie al toen ik m kocht, is ingebouwd door Armando’s garage in Kerkrade, maar dat was wel een klus heb ik begrepen, met name voor de achteruitrijcamera want daarvoor moet de hele middenconsole open om de draden naar achteren te brengen. ik heb Raymond ook wel eens horen zeggen dat de inbouw meer kost dan de JagDroid zelf. good luck!
 7. Gefeliciteerd & welkom met een 'echte R'...ik zag dat je al sinds 2015 op zoek was...
 8. Update: het lijkt er tot nu toe op dat dit heeft gewerkt. door het loskoppelen van de accupolen (10 sec.) zorg je volgens Ben van JagDroid ervoor dat de JagDroid zich ‘reset’ en niet in een power modus toch steeds een beetje stroom blijft trekken. tot nu toe het langst 10 dagen achter elkaar stilgestaan, maar geen startprobleem meer voortgekomen. Fingers crossed 🤞 voor de zekerheid wel een Nobo GB50 1500 Ah gekocht in de eventualiteit van toch moeten opstarten, dat bespaart het gedoe met startkabels. Is trouwens wel een gaaf ding, lekker krachtig, start binnen 30 seconden en rijden….. Ook erg handige krachtige lamp, stroboscoop en s.o.s. morse seinlamp……hoop die nooit nodig te hebben trouwens.
 9. een update & vraag voor Jaguar rijders met JagDroid; herkennen jullie dit? sinds enige tijd kamp(te? ..dat is nog niet helemaal uitgevogeld) met het probleem van een regelmatig lege accu. Ik rijd niet zo vaak dat mijn auto iedere week lange stukken rijd. Soms staat'ie een paar dagen stil in de parkeergarage en dan bleek de accu helemaal leeg. In sept. nieuwe 100 ah Varta accu erin gezet. Probleem bleef echter gewoon bestaan. Zelfs zo erg dat'ie soms na 2,5 dag al leeg is. Het gekke is echter dat er niet echt een patroon in valt te ontdekken. Bij neef van Ray (Postema) op lekstroom gecontroleerd, niets aan de hand. Toch bleek enige tijd daarna de accu weer leeg. Totdat ik Ben (van JagDroid) heb gemaild met de vraag of een JagDroid zoveel stroom kan trekken? JagDroid gaat nl. iedere keer als je de deur open doet 'aan' en blijft dan 10 min. 'aan'. Als je dus bijv. de auto aan het poetsen, schoonmaken bent (en niet rijdt) staat de JagDroid de hele tijd energie te 'slurpen'. Zou dit de achterliggende reden kunnen zijn van mijn 'zieltogende' batterij? Nu blijkt dat de JagDroid een reset procedure heeft om ervoor te zorgen dat'ie inderdaad na 10 min. auto. weer 'uit' gaat; beide accukabels 10 sec. losmaken en dan er weer op Ik heb op 22 dec mijn accu aan een MTEK 5.0 gehangen en volledig geregenereerd & opgeladen. Vervolgens pas op 28 dec gereden en hij startte meteen. Nu kijken wat er gebeurt als ik een week niet rijd. Fingers crossed 🤞🤞🤞 Als het weer misgaat zal ik mijn XJR een tijdje op winterkamp moeten sturen naar Zeeland. Ben wel benieuwd of er iemand is met soortgelijke ervaringen met een regelmatig lege batterij.
 10. knap hoor allemaal...chapeau als je dit allemaal zelf kunt ik heb helaas geen eigen garage en twee linkerhanden....wat ik wel goed kan is af en toe naar Zeeland rijden 😉
 11. EriXJR

  2thdr

  mooi plaatje 🤩
 12. of ze zijn in de stapels foto's aan het zoeken welke ze moeten hebben....🤣
 13. apart....net geprobeerd, maar ik krijg dit.....wordt opgestuurd binnen 10 dagen... vreemd
 14. Daarom rijd ik ook altijd met Waze of Flitsmeister aan, die geven de actuele snelheid obv GPS en je kunt een signaal instellen bijv. bij 5 km boven de aangegeven snelheidslimiet.
×
×
 • Create New...