Jump to content

Paris

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Paris

 1. Die heb ik inmiddels gedownload en is van 2008, dus voor de XK(R) met 4.2L motor. Kan nog steeds handig zijn voor niet motor gerelateerde zaken. Thanks… Inmiddels ook andere versies gevonden, maar de downloads zitten allemaal achter een betaalmuur. De 2013 versie kost bijv. $ 40,- Niet wereld schokkend, maar ik ben een beetje bang dat als ik betaal er geen download achter zit
 2. Dank! Allemaal zeer bruikbare tips. Net even op SNG Barratt gekeken. Ik zoek bijv. de 4 schroeven die de Accu cover (item no. 5) vast houden. Helaas zijn deze nou net niet getekend op die site
 3. Kijk! Daar heb ik wat aan Die PET is volgens mij ook niet bedoeld voor de consument, maar was wel erg handig. Ik ga eens op zoek.
 4. Omdat ik, voordat ik in een Jaguar gestapt ben, Porsche reed, ben ik nogal verwend met hoe makkelijk vervangings/reserve onderdelen op te zoeken zijn. Ik ben dan ook op zoek naar een bestand dat ieder schroefje/moertje/slang oid beschrijft van mij Jaguar XKR. Porsche doet dit via een PDF bestand, de PET. Echt ieder onderdeel in de auto staat hierin beschreven, met onderdeel nummers! Een voorbeeld van een willekeurige pagina zie je hieronder. Weten jullie of dit voor Jaguar bestaat? En zo ja, waar ik dat kan vinden?
 5. Prima beslissing! Ik heb geen moeite met de maatregelen, maar als de maatregelen een meeting (vrijwel) onmogelijk maken, is het enige goede besluit: uitstel!
 6. Het is inderdaad een dilemma. Wat mij betreft kan het door gaan met de huidige regels. Ik neem aan dat de QR code gechecked wordt, en een mondkapje is wat mij betreft ook geen probleem.
 7. Is er nog plek voor een relatief nieuw forum member? Ik heb de dag ervoor al een afspraak bij G&G staan, misschien maar een hotelletje boeken…
 8. Even een handleiding voor het verwijderen en uit elkaar halen van de XK(R) koplamp unit. Om te beginnen, zet de stuurstand helemaal naar links voor de rechter koplamp en helemaal rechts voor… precies dat dus… De koplamp zelf zit vast met drie bouten (sleutelmaat 10). Twee zijn benaderbaar via de motorruimte, de derde via de wielkast. Daarnaast moet je de connector los maken en het slangetje van de koplamp sproei installatie (pas op voor het clipje, die springt makkelijk weg). Nu kan, met een beetje maneuvreren, de koplamp uit genomen worden. Als de AFS stuureenheid vervangen niet het gewenste resultaat geeft, zal de koplamp verder uit elkaar gehaald moeten worden. Ik heb het op met de volgende procedure voor elkaar gekregen: - Neem het knipperlicht en het zijlichtje uit de behuizing (de andere lampen kunnen blijven zitten) - Verwijder de schroef in de holte boven de stekker - Verwijder de sproei installatie (twee schroeven). Trek de behuizing met de aansluiting van de slang iets naar achteren, zodat palletje vrij komt. Nu is deze uit te nemen. - Verwijder nu de clips rondom het “glas” - Doe de hele lamp in een oven (bij mij paste het net) en laat de oven opwarmen tot 60°C - Na verloop van tijd wordt de kit zacht en kan je voorzichtig met een schroevendraaier tussen het “glas” en de behuizing het “glas” los krijgen. Neem hiervoor de tijd! Als het moeilijk gaat, dan moet de lamp nog even terug de oven in… - Nu de lamp eruit is kan je de bedrading controleren en eventueel vervangen.
×
×
 • Create New...