Jump to content

Avos

Members
 • Posts

  418
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Avos last won the day on March 27 2020

Avos had the most liked content!

Reputation

27 Beter

Wie ben ik

 • Voorstellen
  XKR met 700pk (Twin-Screw kit, LSD etc)

Recent Profile Visitors

2,528 profile views
 1. Ik vermoed dat vele codes wel gelijk kunnen zijn tussen verschillende modellen (en merken, want bv mijn xkr heeft een Ford airbag module). Dit is wat ik bij Jaguar heb gevonden (ben net zels met een 33 code bezig, iemand suggesties?) http://jagrepair.com/images/Training Guides/620 3_04.pdf Hier pagina 72 waar code 32 bij staat: Misschien best om met een proffesionele tool de meer gedetailleerdere code uitlezen, dat kan meer info geven. Helaas met mijn VCM zag ik voor mijn 33 code geen extra Airbog code.
 2. Het gaat hier alleen om de 4.2 motoren vanaf 2006 (welke de variabele cams hebben), deze hebben ook al wat grotere injectoren dan de vorige generatie. Dus hier zie ik niet direct probleem, maar een waarschuwing is altijd wel op zijn plaats als je gaat tunen, gezien je dichter bij grenzen aan kunt komen. PS De tunes zijn gewoon overal te koop voor deze ECU, het feit dat je iets aanbied will niet zeggen dat je er ook wat vanaf weet.
 3. Avos

  motornummer

  "Cylinder Grade", Je hebt 3 verschillende cylinder diameters. Zo heb je er ook 3 voor de zuigers, welke gelijk moeten zijn.
 4. Ik hoor niet direct tot "de anderen", als MB 60K adviseert (denk ook aan de vele taxi’s die vele kms mee moeten), dan ga ik daar wel in mee. Natuurlijk hangt het ervan af hoe lang je de bak goed wil houden, 300K, 400K of 500K, voordat het een revisie nodig heeft. Hoe minder olie wissels (en hoe later) hoe korter zijn leven, maar hoeveel exact?
 5. PS Mercedes is zelf vrij snel op het "sealed for life" terug gekomen met de 5G die je hebt, maw het was een goede actie geweest van de ex MB Garage monteur imo.
 6. Avos

  Sepang 20"

  Hier is alvast een voorbeeld voor een 20": https://www.ebay.co.uk/itm/20-BBS-WHEEL-TRIM-ST-ST-JAGUAR-SEPANG-DETROIT-MONTREAL-PARIS-PERSEUS/153959555795?hash=item23d8b462d3:g:H3AAAOSwb5lehvKN
 7. Geweldig, goed dat je zoveel gevonden hebt en hebt kunnen corrigeren! Wel grappig dat het filter ook als #1 stond op de lijst van mogelijke problemen
 8. Graag gedaan, en Ik hoop dat dit ook het P0101 issue oplost natuurlijk, maar kans is groot. Ik weet niet welk type pijp je nu hebt, er is een betere versie AJ87734 (de onderste) is veel dikker in dia en veel sterker. Als je de oude dunne versie hebt, dan kun je eventueel overwegen om de nieuwere versie gebruikt te kopen. Daar heb ik nog niet van lekkages gehoord, maar dat is geen garantie. Succes verder, en wees voorzichtig met de 2 bouten die de EGR op de intake vast houden, zorg dat je voldoende druk oefent op de dop zodat hij niet kan doordraaien en de kop van de bout beschadigd!
 9. Zeker! Ik gebruik meestal water om te checken of er daar een lek zit, giet er voorzichtig wat overheen, en je hoort direct al of er een lek zit. Wat gevaarlijker is het spuiten van ontvlambaar gas/vloeistof, werkt wat beter voor onbereikbare plekken (zoals EGR), als er een lek zit merk je hat aan het terental en de fuel trimsomdat het direct rijker wordt. Maar is wel wat gevaarlijker,,,
 10. Niet direct, maar het bewijst dat de ECU meer doet met de downstream waardes dan alleen checken of the upstream werken. Ik weet alleen niet hoe precies en of het gelijk is an de AJ34 gedrag.
 11. Voor mij ook! Ik wist van iemand de de AJ34 ECU pogramma's kende al dat daar de downstream O2 sensoren ook gebruikt worden voor het bepalen van trims in onder bepaalde engine loads. Maar, toen ik een testje deed op mijn wagen (4.0 AJ27), om de druk te meten in de uitlaat op de plaats van de downstream O2 sensor, welke ik uit de pijp haalde en geconnecteerd liet, waren mij fuel trims compleet van slag.
 12. Ze worden wel degelijk gebruikt daaar is geen twijfel aan, al vanaf de AJ27 motoren, hoe em onder welke omstandigheden weet ik zo niet. De EGR zit verbonden aan Bank1, dus als er zuurstof meekomt, registreren de O2 sensoren dit. Persoonlijk had ik ook alle 2 direct vervangen, maar denk niet direct dat daar je probleem zit. Nee, zeker niet op deze manier. Er is wel een kleine vertraging tussen wat een MAF meet na een throttle aanpassing en wat er op dat moment in een cilinder ontbrand. Doordat de intake lang is duurt het even voor de transfer ook in de cilinders arriveert. De ECU zal er wel iets rekening mee houden denk ik maar weet niet hoe. Op jongere wagens wordt wel de MAP hiervoor gebruikt, die reageert sneller. Ik ben geen expert verder, en over tijd veranderen de de ECUs zelf en natuurlijk ook de software.
 13. Klopt (het is altijd stft+ltft), maar er zijn nog andere condities waarbij de stft op 0 gaan, bv als er een andere storing is waarbij de ECU de controle stopt. Je ziet het direct of het systeem aan staat als je een beetje met de throttle speelt. Het is mogelijk dat er een lek zit in de EGR (/pijp) waardoor er extra lucht gezogen wordt in de uitlaat van de rechter bank, dat lijkt mij het meest waarschijnlijke. Natuurlijk als de O2 meeting niet juist is kloppen de fuel trims niet meer. Klopt ook, het is stft+ltft, dus 16+0 extra brandstof dat de ECU zal inspuiten. Eerst de fuel trims in orde krijgen, er zitten veel veiligheid controes op de throttle, dus denk niet dat je daar je aandacht op moet richten.
 14. Dat is jammer te horen natuurlijk. Volgens de documenten is het alleen de throttle opening en de lucht stroom die gecheckt worden, maar een MAP wisselen is nog altijd makkelijker dan de EGR eruit te halen. De MAP wordt bv gebruikt of de EGR goed functioneert, dat doet de ECU door bij afremmen (in bepaalde condities) de MAP volledig open te zetten, en dan te sluiten. Het drukverschil moet binnen bepaalde grenzen zitten, anders wordt er direct een P0400 geregistreerd. Misschien dat G&G nog mogelijkheden ziet voordat er aan de EGR gewerkt moet worden. Ik heb je ook nog wat extra info via PM gestuurd, hopelijk kom je daarmee verder.
×
×
 • Create New...