Jump to content

Avos

Members
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Avos last won the day on October 29 2017

Avos had the most liked content!

Community Reputation

6 Goed

Wie ben ik

 • Voorstellen
  XKR met 700pk (Twin-Screw kit, LSD etc)

Recent Profile Visitors

670 profile views
 1. Beste is om de computers uit te lezen met Jaguar tools, dan krijg je de fout codes en mogelijkerwijs kan je dan direct concluderen wat er eventueel niet in orde is. Ik zie zo 2 type radars (de unit die het vaakst de oorzaak is), een met een stekker naar achteren en een naar opzij welke je ziet op de wat latere modellen (vanaf 2005 of zoiets). Die laatste wordt ook gebruikt bij de Range Rover modellen, en kan je nog redelijk goedkoop krijgen, zoek maar op : NNW502350 Succes!
 2. Avos

  Mooie bumper

  Weet niet of het er goed uitziet als je alleen de bumper neemt, omdat het een onderdeel is van een full body kit. https://www.grantleydesign.com/97-to-2006-xk-video.html Paragon Design heeft er ook nog welke, en zij kunnen eventueel ook iets custom maken. http://www.paragondesignuk.com/
 3. Heb die jaguar tool al eens gebruikt, maar is erg onhandig omdat deze relatief slap is waardoor je hem moeilijk volledig kan invoeren. Do originele Mercedes versie is veel makkelijker in gebruik doordat deze sterker is, en ook vele malen goedkoper: https://www.ebay.com/itm/1200mm-Transmission-Fluid-Dipstick-Oil-Measure-For-Mercedes-Benz-722-6-JEEP/122464734012?fits=Make%3AMercedes-Benz&epid=934751900&hash=item1c83778b3c%3Ag%3A7fQAAOSweM1aBAon&_sacat=0&_nkw=mercedes+transmission+dipstick&_from=R40&rt=nc&_trksid=p2380057.m570.l1311.R2.TR4.TRC0.A0.H0.Xmercedes+dipstick+.TRS0.TSS0 Belangrijk is dat je de olie temperatuur moet kunnen meten. Je kunt een Infro rood meter nemen, maar let wel dat die altijd wat graden lager aangeeft als je van buiten meet dan de olie zelf binnen. Je ziet al aan het plaatje van Hans, dat het een aardig verschil is in niveau van 25 tot 80 graden. Ik weet zo niet wat de precise oorzaak is, maar het kan zeker de moeite lonen om het olie pijl te meten!
 4. Je kunt de laatst alarm trigger(s) uit laten lezen met de Jaguar Diagnostic tools (IDS/SDD), dat maakt het zoeken wat eenvoudiger.
 5. Met de Bosch 0 392 022 010 kan je niet fout gaan, goede keuze.
 6. Deze slangen staan er bekend om dat ze kunnen open barsten, dit heb ik zelf al eens mogen ervaren, op de snelweg, maar zag gelukkig snel de rook ontwikkeling achter de wagen en kon op tijd stoppen. Persoonlijk zou ik ze vervangen.
 7. Er zit een gehele wereld achter rem blokken, en heb verscheidene types doorheen gejaagd. Belangrijk is zeker te kiezen voor remblokken die het nog altijd goed doen bij koude temperaturen. Ik merkte duidelijk het verschil met bv ceramische blokken (zoals redstuff), waar bij de initiële grip laag kan zijn als de remmen koud zijn (bv op de snelweg, en zeker als het wat natter is). Vanzodra ze warmer worden krijg je een betere initiële grip. Hier een mooi voorbeeld van temperatuur en frictie van Hawk blokken: Yellowstuff heb ik nooit geprobeerd, de redstuff kan ik zeker afraden, deze heb ik voortijdig al vervangen gezien de minder goede initiële grip, ze gaven wel de minste stof af. Ik heb veel gereden (460.000km nu), ook sportief en koos uiteindelijk de Pagid RST-2 (voorheen RS-15), waar ik nu al enkele sets van versleten heb. Erg sterke initiële koude grip, monsterlijk goed als ze warmer worden. Maar, en dat is het nadeel van hoge grip blokken, ze piepen als je heel langzaam remmen bv bij stoplicht. Ze lusten ook graag de remschijven en vervang blokken tegelijk met de schijven, maar dat neem ik allemaal voor lief gezien ze zo goed zijn. Ze zijn ook niet EU gecertificeerd (ECE R90), check dat zeker als dat belangrijk is voor je is. Als je nu geen Brembo set hebt, dan is dat zeker eentje om serieus te overwegen, alleen dat gaf al een groot verschil op mijn wagen (zat er standaard nml niet op). Het belangrijkste is dat je altijd voor en achter gelijk houd om de juiste balans te houden en de procedure te volgen voor het in-remmen.
 8. Avos

  valve cover XKR

  Wat nog kan is dat het ronde rubber rond bouten versleten is, want die zorgt voor de juiste spanning op het deksel als de bout juist is aangedraaid. Dit heb ik al eens gehad voor de 4 bouten van de V8 supercharger outlet (zelfde principe) waardoor druk kon ontsnappen, met nieuwe rubbers was dat weer opgelost.
 9. J&F Ken ik, dat zit wel goed! Echter zijn onze ecu's wel degelijk zelflerend. Op basis van de standaard waardes in de software, zal de ECU de actuele a/f ratio checken tijdens closed loop rijden via de o2 sensors, en toont de afwijkingen/corrects via de fuel trims. De latere wagens doen dit alleen wat geavanceerder. Deze fuel trims worden gewist als er geen spanning meer op de ECU staat, dus die zijn zeker na een week gewist. Een goede test of dit mechanisme goed werkt is om de fuel trims van de wagen te checken, en direct ook een uitlaat gas meeting te doen. Als dit overeen komt werkt alles in de wagen goed, dus dat is een belangrijke check. Komt het niet overeen, dan is er ergens iets niet juist, bv de o2 sensors/bekabeling/ecu...
 10. Zo nu en dan zie je ECUs waar bv capacitors kapot gaan waardoor er onverklaarbare fouten optreden. Dit is makkelijk te zien als je hem open maakt wat ik ook van een specialist zou verwachten. Een ECU gaat niet zomaar een rijk mengsel geven hardware matig. Software matig is een ander verhaal, dat zal na het afhalen van de battery alweer gereset zijn. Maar je hebt zoveel meer codes die absoluut niets met een zgn rijk mengsel te maken hebben (bv de P1121 welke de noodloop zal activeren), dat sterke twijfels heb over wat je is gezegd.
 11. Ik zou hier niet mee spelen, er zijn wat te veel serieuze codes die je elk moet kunnen verklaren. Ik neem aan dat de lijst meet codes niet vanuit een Jaguar tool komt, dat maakt het iets verwarrend omdat je zo niet precies weet welke nu wat betekenen, en of ze correct weergegeven worden. Last but not least, een block gaat nooit zomaar kapot, en zolang je de originele oorzaak niet weet, riskeer je het nieuwe block opnieuw. Daarom zou ik er niet meer zo mee rijden en de wagen naar iemand te brengen die verstand van zaken heeft. Dit niet alleen om de codes correct te onderzoeken maar ook op basis daarvan eventueel de oorzaak van jou origineel probleem.
 12. Kan je je nog herinneren of de water pomp metalen schoepen had of plastic, anders zou ik het ook nog even navragen bij SNG. As het metalen zijn, dan beter de pomp omruilen, want deze zijn niet voor onze wagens maar die van de Lincoln LS (daarnaast is de kwaliteit ook nog eens minder). Bij de jaguars is het probleem (op lange termijn) voor deze pomp dat er geen "cavitation inhibitors" in het koelwater zitten, waardoor de metalen schoepen zullen degraderen. Ford gebruikt bij de Lincoln LS een ander koelwater dat wel cavitation inhibitors heeft (meestal in de vorm van silica), dus daar zijn ze in orde.
 13. Avos

  Lekke Bougie?

  Bijgevoegd info van Jaguar over deze verkleuring. 303-44 Corona Stain.pdf
 14. 17 of 18" maakt hier eigenlijk niet uit de breedte en diameter is gelijk, wat dan meer uitmaakt is of je oude of nieuwe banden hebt (dus 8 of 3 mm profiel bv). Wat ook nog kan is dat sommige wagens verlaagd zijn met andere veren dan standaard, deze zijn vaak wat stugger waardoor ze misschien minder ver indrukken als de standaard veren. Schokbrekers kunnen ook nog een rol spelen, versleten zullen ze minder weerstand bieden natuurlijk.. Zelf heb ik deze veren, maar heb met shims onder de schokbrekers de rij hoogte weer wat verhoogd, en zit nu op 37.5mm (heb iets grotere banden, dus was ook nodig). 34cm lijkt mij erg laag (maar heb geen ervaring cijfers van anderen), je zult dan ook vermoedelijk een behoorlijk negatieve camber hebben. Ben het zeker eens om de oorzaak na te gaan natuurlijk.
 15. Bijgaande de details, en ik zou ook de hoogte verdenken aangezien na verloop van tijd de veren en zeker het schuimrubber boven op de schokbreker inzakken. Dat betekend ook dat je geometrie niet meer in orde is, dus als de hoogte weer ongeveer correct is zeker ook de geometrie weer in orde brengen.
×
×
 • Create New...