Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/20/2021 in all areas

 1. Tot noch toe geen oordeel over een evenement. Laten we gewoon zien hoe alles vordert, maar voor nu ziet het er goed uit toch? We zijn geen restaurant, geen sexwerker, geen club van jut (daar komen meestal honderden mensen), en we zijn allemaal vrolijk, alleen extreem lachen in een vaatdoek (als ik eenmaal begin met lachen is een zakdoek te klein) Maar goed, word leuk, we hebben wat nieuws onder de zon... Ik zeg nog niet wat, want het zou de eerste machine in Nederland zijn voor Jaguar en Daimler, maar toch... Iets nieuws...
  6 points
 2. Mogen toch wel zeggen dat ik verslaafd ben. Ik zag 'm voorbij komen op Marktplaats voor een klein prijsje, deze Jaguar XJ40 Sport. Hij stond te koop bij het bekende adres in Baflo. Toen we gingen kijken (of beter gezegd 'm gewoon op gingen halen) stond hij in Baflo buiten zoals je een auto graag aantreft. Niet gepoetst, gestart of opgelapt... gewoon "as is". Door het vuil, de met tie wraps behangen kentekenplaten, de oerlelijke door een vorige eigenaar aangebrachte rode AliXpress striping en "Limited Edition" emblemen heen zag ik wel dat het best een goed exemplaar was. Geen roest op de bekende plaatsen, hemel nog tegen het dak, interieur niet versleten, koets in goede staat. Kortom, weinig te klagen dacht ik zo. Her en der een kleine cosmetische verbetering zou 'm goed doen, evenals een grote beurt wellicht, hoewel een beurt nog niet lang geleden in Duitsland was uitgevoerd. Ik vroeg, rijdt hij wel oke, want ik moet er een uur mee naar huis rijden. Ja hoor, rijdt goed, en APK is geldig t/m 30-10-2022 was het antwoord. Overgeschreven en meegenomen, zonder proefrit. De rit naar huis was boven verwachting. Hij rijdt, remt, schakelt en veert prima. Zo'n 4 liter is lekker gretig en ik zat zo op 170 km/h. Hij heeft ruim 138000 km gereden. Maarja, weer een XJ40 erbij dus... wat moet ik ermee De XJ40 Gold rij ik nu voor woon werk verkeer, bevalt prima. Had niet echt nog een Jag nodig, maar kon 'm ook niet laten staan. Ik ga de komende tijd gewoon weer lekker de puntjes op de i zetten. Vertroetelen en ervan genieten, zoals ik met alle andere Jags ook doe. Inmiddels heb ik 'm ontdaan van de Ali striping en emblemen en heb ik 'm goed gewassen. Echt een leuke auto onder vandaan gekomen. Kijk maar:
  6 points
 3. Hij is terug! Zeer tevreden over het spuitwerk, al helemaal voor de prijs. Geen enkel teken dat er ooit een schuifdak in gezeten heeft. Nu nog even afbouwen
  5 points
 4. Dacht precies hetzelfde maar ga zowieso wel ongeacht recensies. Lekker avondje ouderwets "ti.ten, schieten & helicopters"
  4 points
 5. Ik zou het wel fijn vinden als mensen niet knoeien tijdens het vlaai eten en als ze dat toch doen de vloer meteen schoon poetsen !!!
  4 points
 6. Ik zou het ook wel fijn vinden als iedereen zich heeft gewassen en tanden gepoetst
  4 points
 7. Jezelf vooral NIET af laten schepen. Het is NIET normaal dat die schokt en een automaatbak heeft geen 10.000 kilometer nodig om in te leren. Er is in den beginne iets NIET goed met de automaatbak. Dat weet die monteur ook en daarom schuift hij het probleem 10.000 kilometer op. Maak een afspraak in Heinkenszand, geef een paar centen uit aan een goed en gedegen onderzoek. Dan weet je wat er werkelijk aan de hand is en heb je wat extra stokken om mee te slaan. Of ga per direct op je strepen staan. Je wordt genaaid om het maar eventjes plat te stellen !
  4 points
 8. Ik heb op Marktplaats deze achteruitrijdt/kentekenverlichting gescoord van een Daimler 420 voor 2 tientjes. Ik ga er een bureaulamp van maken. Het is tenslotte een kunstwerk op zich! Zwaar chrome met nog echt glazen kapjes, prachtig. Welke Jaguar of Daimler memorabilia bezitten jullie?
  4 points
 9. Ik wil her en der weer wat oppakken, alles in overleg met de staf... Een eerste bijdrage.. Vorige week was er en klant met een S type, specilaist onderhouden met een probleem. Auto had de man en aantal weken, net aangekocht voor een net bedrag.. Geen aankoopkeuring gedaan, voor dat bedrag, en de km stand 3 ton plus was dat niet echt aan de orde.. Uiteindelijk een afspraak bij os voor en raar probleem.. De auto wilde niet echt harder dan 140 km / uur en wilde niet echt optrekken (al was het en 2.5) Eenmala bij ons binne eerst een preofrit met de auto en inderdaad geen fatsoenlijk optrekken en geen goed rijgevoel. Maarrrr...... ook het (al eerder meegemaakte) diepe geluid uit het luchtfilter... oei.. En "oei" is nie goe nie... In de werkplaats eerste auto geheel nazien, afgezien van her en der een rubber voor de APK (al was de auto net gekeurd), en een doorgeroeste dorpel en wat kleinigheden was het best goed te doen.. Geen onveiligheden in ieder geval. Luchtfilter open..... Woooowwww..., net bij diverse garages geweest voor diagnose, de APK en onderhoud... dat luchtfilter zat er zeker al JAREN in! En.... het vuil was zoooo nat en omvangrijk dat de motor echt gen lucht kreeg... maar erger nog... Het filter was al zover vergaan dat het vuil DOOR het filter gedrongen was en (helaas) de mot intern al had bereikt... klep defect en de compressie weg op 1 cilinder. Jammer... op de bon(en) klopte alles aansluitend... Heel vervelend, we hebben nog de LMM even gewisseld om te zie of dat nog wat uit maakte, maar helaas. Ik heb meneer aangegeven dat een andere motor de enige optie was en het beste nu gewoon zolang het niet erger werd en er rekening mee houden de auto maar door te rijden. Iets ander zinnigs was er niet over te melden.
  3 points
 10. Woensdag, (Auto van een collega-bedrijf,) XK 8, Klacht, - Koelvloeistoflekkage.... Eerst eens zien wat er scheelt,........... - Druktest op het koelsysteem, lek in de uitloop van de cooling outlet, - Meteen in opdracht de dienst "geheel nazien" verzorgen. Deze auto is al jaren in onderhoud bij het collega-bedrijf en komt nu voor wat speciale dingen naar ons. Oeh.. wel wat achterstallig onderhoud.. Fusekogel links voor/onder defect, Polybus modi op de voorste draagarmen zou een goed idee zijn, Kettingmodificatie niet verzorgt (!) C.V defect (alle 2) Axiaal gewricht links voor speling, incl. taats lager stuurtraverse (weer 1) Allemaal slangenklemmen her en der die er niet horen, maar dat is een beetje zeuren... Uitlijning niet geheel goed (banden gecupt voorzijde) Verder vocht in koplamp... Eerst de modi op water en lucht uitvoeren de CV repareren, Meneer belde nog om de antenne te repareren, maar de gehele unit was uitgebrand en iet alleen de spriet, gelukkig hebben we die gerepareerd op voorraad, - Als er TE lang met een defect antenne word doorgereden dan brand vaak de electronica uit... (Steeds zeldzamer aan het worden.,) Verder waterpomp controleren, - Coolingtower wisselen, - Kachelslangen in en uit vervangen, - Thermostaat, - Pakkingset, - Gaskleppakking, - 8 stuks inlaatpakking, - Vacuumslangen divers, - Alles schoon en verder na-controle.. SP 12 vullen (vacumeren) Proefrit en gaan.... Volgende..
  3 points
 11. VID_20211008_152435090.mp4 Afgelopen week voor de eerste gestart na de revisie, was wel de 2e poging, de eerste lukte niet omdat de carburateurs te arm stonden. Toen meteen starten Iets rijker gezet, en meteen starten.
  3 points
 12. De derde en voorlopig laatste post, de voorbereiding voor het herstellen van de voorkant. Wat moet er gebeuren: - draagarmen en subframe motor lakken en voorzien van nieuwe rubbers/fusees; - schokdempers voorzien van nieuwe aanbouwdelen; - remklauwen reviseren en voorzien van een nieuwe zuiger + afdichtingen; - ketting motor met spanners (preventief); - revisie en verbetering automaat (preventief); Zie hieronder de foto's van de gelakte delen. Deze komen uit een demontage auto. Alle delen zijn gestraald, 2x gegrond met epoxy en nu 2x gelakt. Ze zijn niet "STRAK" geverfd / gelakt. Gewoon DIK met een kwast. De auto hoeft aan de onderkant niet zo mooi te zijn als een auto van Stip PP. De auto moet overleven / geen compromis. Met betrekking tot de automaat ben ik nog aan het bepalen op welke wijze ik te werk ga. De factoren zijn: - 5HP24 automaat in zwakste uitvoering; - heeft ooit een uitgebreide ZF beurt aan het brein gehad maar onbekend of dit is gemodificeerd; - sowieso een sterkere A-koppelingsdrum m.b.t. "het A drum probleem" van de 5HP24; Als het technisch en qua aansturing mogelijk is, overweeg ik de inhoud van een 5HP24 uit een BMW X5 4.6 te monteren. Deze heeft op alle koppelingssets 1 plaat frictie en staal meer (de X308 4.0 heeft dit ook) maar ook de sterkste "D" drum, niet te verwarren met de bekende "A" drum. Voor de A drum monteer ik een aftermarket exemplaar, deze: De ring die de koppelingset in de trommel houdt is bij dit aftermarket exemplaar anders ontworpen. Hierdoor blijft er meer "vlees" over om de ring en koppeling vast te houden. Dat maakt deze trommel sterker dan een originele. Het brein laat ik door een specialist doormeten. De apparatuur om dat goed te doen heb je niet als doorsnee zelf-sleutelaar of garage. Het brein wordt getest op scheuren en op ovaliteit in verschillende boringen. Een ovale boring moet worden geruimd zodat een overmaatse zuiger weer past. Ovale boringen leiden tot verkeerde drukken en allerlei vage schakelklachten of juist harde klappen. De "D" drum is een remkoppeling die in de 3e en 5e versnelling nodig is. Bij de 4.0 en BMW 4.4 versies van deze automaat zit de groef van de ring hoger waardoor er 1 plaat staal en 1 plaat frictie meer in het pakket kan. Het koppelingspakket kan dan ook meer koppel aan. Bij de BMW X5 4.6 is een trommel gemonteerd waarbij de ring nog hoger zit om t.o.v. een Jaguar 3.2 of BMW 3.5, 2 platen staal en 2 platen frictie extra aan te kunnen. Heb je dat nodig? Nee. Maar als het kan, waarom niet :-). De vraag nu is of dit met de automaat computer goed gaat. Een dikker koppelingspakket heeft een grotere eindspeling nodig dan een dunner koppelingspakket. Het kan zo zijn dat de automaatcomputer hierop geprogrammeerd is en dat de grotere eindspeling die ik zal moeten aanhouden leidt tot rare schakelklachten. Om daar achter te komen moet ik de software van een 3.2 en 4.0 vergelijken. Blijkt dat hetzelfde te zijn, wordt daar GEEN rekening mee gehouden en kan men zonder gevolg een 4.0 / BMW binnenwerk op een 3.2 zetten. De revisie t.z.t. zet ik uitgebreid op het forum dus wordt vervolgd .
  3 points
 13. Ik zal die Zeeuwen wel nooit helemaal begrijpen met hun welkomsrituelen...
  3 points
 14. Unbeschreiblich jaglich
  3 points
 15. Of is het niet de bak maar de motor die schokt
  3 points
 16. Zeeland is wel echt getroffen door dat vulkaanas uit La Palma zeg, je jag ziet er niet uit!
  3 points
 17. pimgmx bedankt voor de info ik ga hier mee aan de gang als alles weer goed werkt laat ik het je weten gr: Wilfried van Galen.
  3 points
 18. 3 points
 19. Niet helemaal mijn model en veeeeeeeelste duur . Dit filmpje is wel echt enorm genieten: https://youtu.be/2oPVnfpL6BE
  3 points
 20. Zal het verhaal zo smeuïg mogelijk vertellen. Ik kocht de XJ40 voor relatief weinig geld destijds ( meen 3.000 Euro ). Liep best okay. Zelf pakte ik inwendige roest aan, bekleding, defecte blowers, wat relais perikelen, zekeringen enzovoorts. Maar hij liep nog niet supermooi vond ik zelf. Via via kwam ik destijds op dit forum terecht. En via dit forum leerde ik Raymond kennen. Ik kreeg hem aan de telefoon en hij bleek net zijn baan als automonteur opgezegd te hebben. Hij had ontslag genomen bij zijn baas. En was voor zichzelf begonnen. Of ik eventjes naar Heinkenszand wilde komen, want hij wist wel raad met de XJ40. Dus ik 165 kilometertjes rijden naar Heinkenszand. G&G Autoservice. Het klinkt wat vreemd misschien maar wij raakten binnen 5 minuten bevriend. Zeg maar een soort van 'klik' die je 1 of 2 keer in je leven met iemand hebt. G&G was in die tijd nog letterlijk 1 brug. Een uurtje of 10 later reed ik huiswaarts met een XJ40 die echt compleet anders reed. Zelf ging ik, telkens in stapjes, verder met het mooier maken van de XJ40. Maar mijn eigen bedrijf slokte nogal wat energie op en er bleef steeds minder ruimte over om de XJ40 te verfraaien. Bovendien had ik mijn zinnen verzet naar een XKR. Ik besloot de XJ40 in de stille verkoop te zetten. Uitsluitend naar een volgende liefhebber en iemand die ik het zou gunnen. De XJ40 was toen al behoorlijk richting concoursstaat. Raymond vertelde me, dat hij bevriend was met een jonge student, ook een echt Jaguar liefhebber. Een jongen met een nog niet al te grote portemonnee. Max Traas was zijn naam. Ik kwam met Max in contact en die had wel oren naar deze prachtige XJ. Ik verkocht de auto aan Max, voor serieus weinig geld, met de volgende voorwaarden. 1) Max mocht de auto niet doorverkopen 2) Hij moest me beloven dat hij de auto verder zou afmaken tot die helemaal 100 % zou zijn. Max werd dus trotste eigenaar van de auto ........................ En Max mag het verhaal hieronder afmaken ..... MAX !!! @M.Traas Go Ahead
  3 points
 21. Kwam nog een fotooke tegen van mijn eerste Jaguar liefje. Kan er zo weer verliefd op worden. Helaas is deze letterlijk vergaan tot as.
  3 points
 22. 2750 In deze staat scherpe prijs.
  3 points
 23. aha..dat wist ik (nog) niet ik heb daar op 4 november ook al een afspraak om mijn nieuwe aanwinst even te laten 'doorlichten' en voor een diagnostisch proefritje met Raymond en wat leuke TLC puntjes op de 'i' en ....hopelijk geen onverwachte verrassingen Trouwens op 6 november is er ook iets leuks (maar niet specifiek Jaguar), een zakelijke relatie van mij, (voormalig directeur bij PSA en Peugeot-Citroen verzamelaar) geeft een oldtimer classic car taxatie all-you-ever-wanted-to-know dag. Dus mss iets voor leden die het leuk vinden om met hun limo's voor te rijden bij een Frans mobiel erfgoed museumpje... https://www.linkedin.com/posts/bas-van-genderen-9713b0a_nationale-dag-van-waarde-altijd-al-willen-activity-6855935663775207426-A60j
  2 points
 24. 2 points
 25. 2 points
 26. Zo, de recente aankoop heeft wat liefde gekregen. -Olie en filter -Koelvloeistof ververst -Luchtfilter -Stuurkogel links -Continental banden voor -Remblokken achter -Waterpomp (maakte lawaai) -Remvloeistof Verder heb ik op de sloop in Soest (Schut) wat ditjes en datjes gescoord om de XJ40 weer compleet te maken. Leuke sloop trouwens, veel oude Jags staan er. Series 1,2,3 XJ40, X300 X308 etc. Aardige eigenaar ook. Zit nog wel met het uitlijnen. De auto trekt met name op de snelweg behoorlijk naar rechts. Dit deed hij ook al met de oude banden en voor het vervangen van de stuurkogel. De sporing is uitgelijnd maar dat had weinig tot geen resultaat. Hij trekt nog steeds naar rechts. Wat zouden we nog meer kunnen uitlijnen? Tweede punt is dat het rubber van de schokbreker rechts compleet vergaan is en er tussen vandaan is. Dit geeft een hinderlijk geklapper dus deze gaan we nog vervangen. Ik ga er vanuit dat dit missende rubber er niet de oorzaak van is dat de XJ40 naar rechts trekt. SLS systeem is bij een vorige eigenaar al buiten werking gesteld en deze heeft achter 2 gloednieuwe speciaal voor dit type Jaguar schokbrekers geplaatst.
  2 points
 27. Ik durf het zeker niet aan. Niet zozeer vanwege allemaal mafketels. Ik heb in de loop der jaren toch wel enige zelfkennis op mogen doen. En ik weet compleet zeker dat ik 'm niet heel ga houden. Eerste rondje braaf. Tweede rondje lekker doorrijden. Derde rondje kijken of die net ietsje harder door een bochtje kan. Vierde rondje weet ik ineens zeker dat die veel harder door een bochtje kan. Vijfde rondje bleek toch nog wat harder te kunnen als vierde rondje en dan ineens sta ik achtersteboven ..............
  2 points
 28. Ik denk dat het één van die twee is De mening van anderen is voor mij geen reden om een film (niet) te gaan zien. Sterker nog, met slechte recensies vind ik het vaak een goede film. Zal wel aan mijn smaak liggen
  2 points
 29. Vandaag, dinsdag2 klanten, - XJ 308 met niet werkende Cruisecontrol, en een schuddend gevoel in de voortrein. - X 300 die bij ons overnacht voor bijzindere en grotere zaken. De 308 was ruim op tijd en de vrag was of hij snel weg kon nar ene andere afspraak. Geen probleem, cruise doet het niet en schudden toch? Yes! Oki, proefrit.. cruise doet het niet, knopje aan op J-Gate, doet het nu wel... ok(?) Voelbaar af en toe "schudden" in de linker voorrem, ik denk gevalletje speling taats lager van de stuurtraverse.. Op de brug en klant er bij, gezellig met zijn allen onder de Jag..... - Axiaal gewricht hadden we al een vervangen en aangegeven dat er wat speling merkbaar as op het taats en we gingen het in de gaten houden. Wel.... een beetje meer speling inderdaad maar nog net echt overdreven, wel genoeg voor de trilling (schudden) af en toe bij remmen... - Klant verwittigd van de schakelaar die uit stond van de cruise en meneer kon vrijnsle naar de andere safspraak. Hop, volgende... X300, Klacht, - Af en toe niet starten, soms beroerd lopen van de motor, - Klokje defect, - Badge van de koffer lelijk, - Uitlijnen, - Balanceren, - Water bij de voeten na een wasstraat bezoek, - En nog veel meer.... - Uitlaat was defect, vervangen door een andere, - De Cats waren een keer verwijderd bij een garage en nu was de CO niet goed en de motorloop werd er negatief door beïnvloed, dus andere (imitatie) Cats er onder (Origineel was erg duur) - Badge van de 1 wiel was weg, dus andere, - Balanceren, - Lampjes dasch vervangen (leuk klusje) klokje moet helaas of een nieuwe of een gerepareerde (Keesh)? - Olie en filters (ja, bij ons wel) - 2 gasveren voor de koffer vervangen, - Water in de wasstraat komt door een gat onder de parafaan vandaan, eerst overleg met de klant hoe en of we dat gaan repareren. Verder al weer een heel eind met de auto!
  2 points
 30. Dat is niet belangrijk, als Leon er maar is met de vlaaien
  2 points
 31. Ik weet niet precies hoe het bij een S-TYPE werkt maar bij mijn X bleef de recirculatieklep dicht staan. Kwam door een versleten asje van een stappenmotor. Daardoor had ik ook last van beslagen ramen. Hier de oplossing voor mijn X.
  2 points
 32. Vandaar ook t solderen i.p.v. die knijpconnectortjes.
  2 points
 33. Misschien kan je HIER wat info vinden?
  2 points
 34. Tja @Leonneke, waar zal ik eens beginnen ik liep toentertijd stage bij Raymond en hij kwam met een mooie auto met de vraag of dit wat voor mij zou zijn? Het was een prachtige rode XJ40! Een aantal keer met Leon gebeld en afgesproken dat ik de auto kwam ophalen zodra ik zelf m’n rijbewijs had gehaald. Eindelijk was het zover met 17 jaar en een paar maanden ging ik met m’n ouders samen om de XJ40 op te halen en mee terug te nemen naar Heinkenszand. Wat was dat GAAF! De auto toen nog een paar maanden in de schuur laten staan tot ik 18 was. Daarna de 40 tot ik 22 (2017) was bijna dagelijks gereden en circa zo’n 60k aan kilometers later deze auto zou nooit meer weg gaan en moest in perfecte staat blijven. Rond die tijd kocht ik ook een Daimler Super v8 (X308) toen heb ik besloten de XJ40 minder te gaan rijden en stuk voor stuk alles uit elkaar te halen om hem als nieuw te maken. In de zomer maanden nog geregeld een stuk gaan rijden om de auto toch in beweging te houden. Helaas is in de nacht van 1 Juni 2020 de loods waar de XJ40 en een Daimler Eight in stonden tot de grond toe afgebrand…. Er was niks meer over van de auto’s en onderdelen… Nu iets meer dan een jaar later zijn er weer andere Jaguars aangeschaft (XK8 Cabriolet en een X350) maar stiekem blijft er een groot verlangen naar een XJ40..
  2 points
 35. Hier nog een laatste. Ik heb 3 sets klauwen extra liggen: - 2x klauwen achter 3.2 gereviseerd; - 2x klauwen voor 3.2 gereviseerd; - 2x klauwen voor van de 4.0 / XJR gereviseerd; Bij het monteren van de gereviseerde delen op de vooras zal ik de 4.0 klauwen monteren. Zie afbeelding. Procedure hiervoor is simpel: - zuiger met lucht er uit persen; - rubber manchet er uit trekken; - rubberen geleidebussen er uit halen; - cilinder afdichten met papier of een doek; - klauw stralen - klauw 3x in de hittebestendige DTM verf zetten (650 graden bestendigheid); Daarna de klauw weer opbouwen met een nieuwe zuiger en nieuwe rubbers. De oude zuiger is vaak opnieuw te gebruiken maar een revisieset met alles NIEUW kost niet veel. Van de 6 zuigers was er EEN zuiger met duidelijk krassen. Die klauw moet hebben geblokkeerd op de demontageauto. De andere 5 zuigers vet ik in en leg ik op voorraad voor "je weet nooit". Zie afbeelding. Vers en klaar voor gebruik. De dragers zijn ook gestraald en geverfd. De geleidebouten zijn goed opgezuiverd met scotchbrite.
  2 points
 36. Ook professionals hebben daar steeds mee te maken
  2 points
 37. Maar niet tongen. Afgesproken? Om aan te geven hoe graag we elkaar in deze setting weer hopen te ontmoeten...()
  2 points
 38. Klinkt als een plan Kees
  2 points
 39. Dat plaatwerk heb je best fraai gekregen. Ik heb dit jaar zelf gezien hoe gaar / rot een jaguar uit die tijd KAN zijn. Zwart / donker is ook een kleur waar je veel mee maskeert. Ook al zou het op de mm niet kloppen, met wit of knalrood zou je dat beter zien.
  2 points
 40. Waarschijnlijk een slechte bobine op cilinder 5. Wissel de bobine met een van een andere cilinder en kijk of de code veranderd. Kan ook zijn dat hij slecht contact heeft gemaakt en dan komt er waarschijnlijk geen code meer terug.
  2 points
 41. Ik vind het prachtig! Als zo'n auto dan op de brug staat denkt iedereen : "Wóóóóóówwww". Trouwens, als die ondersteboven ligt op Zolder is ook gaaf om te zien.
  2 points
 42. Vraag 1 is: waar houden de leidingen van de voormalige schokbrekers nu op?
  2 points
 43. Wij hebben er al zin in!!!
  2 points
 44. Toevallig net op verzenden geklikt naar Naki
  2 points
 45. Mijn eerste Jaguar was een XJ40. Heb ik enorm veel plezier van gehad. Wat roestproblemen die ik grondig heb laten aanpakken. Regelmatig wat storingen maar allemaal prima op te lossen en dat maakte de hobby leuk. Auto verkocht aan formumlid Max Traas en die heeft er ook nog jaren plezier van gehad. Heerlijke auto. Goed zoeken en je tijd nemen tot je het geschikte exemplaar gevonden hebt. Een 'goede' XJ 40 is tegenwoordig niet echt goedkoop meer. Ze zijn dus wel degelijk iets waard. Fantastische auto !!!
  2 points
 46. Ik heb het zelf strakzetten van plaatwerk altijd als onmogelijk gezien. Ik ga proberen mijn eigen ongelijk aan te tonen, maar eigenlijk weet ik het antwoord al.. Toch nu eerst maar veeeel terugschuren.. dedeschaamtevoorbijzijnde
  2 points
 47. Tank vulhals aan maar een kant klinkt wel een beetje als een roofkat met maar 1 testikel... beetje zielig. Een echte jaguar heeft een tank vulhals aan beide zijde.
  2 points
 48. Inmiddels is alles goedgekomen. Toen het water eenmaal uit de leidingen gepompt was, had ik moeite met de boel draaiende te houden. Nieuwe filters geplaatst. vlotterkamers diverse keren schoon gemaakt. Nu loopt ze weer en kan het genieten voorgezet worden. Voor de zekerheid nog Liqui Moly brandstof stabilisator in de tanks gegoten. Alles loopt weer zoals het hoort. Ik was alleen zo "slim" om de afgetapte benzine in de XKR te gieten. Dat was niet handig. Deze dames vond dat niet lekker. Na ook een scheut Liqui Moly stabilisator in de tank, proestte ze nog wat maar dat is gelukkig ook weg. Zat er toch meer water in de benzine dan goed is voor auto's. De andere jerrycan met afgetapte benzine maar niet gebruiken dus.
  2 points
×
×
 • Create New...