Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/20/2022 in Posts

 1. Absoluut, de Convertor is onderhevig aan slijtage, maar deze word aangestuurd door de Megatronic, ook deze is onderhevig aan slijtage. Maar ook de transmissie zelf, die gaan ook gewoon eens defect. Alles hangt met elkaar samen en met een juiste diagnose is het goed uit te sluiten. Het is zeker niet gezegd dat door het wisselen van de convertor alleen het probleem meteen helemaal weg is, er zijn meerdere factoren aanwezig. Ik ga er volgende week een diagnose doen op een ZF 6HP en zal de volgorde beschrijven van de diagnose en de oplossing.
  4 points
 2. De stoelen zijn versleten. Het leer is lelijk en de vulling, welke vulling. Opknappen kost een vermogen. Wat doe je dan als je een set uit een XJS tegen komt voor niet te veel geld, De runners zetten er niet bij dus kocht ik een universeel set bij een raceautoonderdelenboer. De breedte van de stoelen is gelijk aan die van de XJC. Alleen de bevestiging van de runners moest iets worden aangepast omdat deze te kort zijn. Een strip staal van 35cm was voldoende om de bevestiginggaten in de XJS stoel te overbruggen. Ik ben tevreden met het resultaat. De originele stoelen blijven bij de auto voor het geval deze ooit van eigenaar gaat wisselen.
  4 points
 3. We hebben de testen gedaan op 2 X types die last hadden van detonatie, na een mengverhouding van meer dan 1 op 33 was er duidelijk merkbaar dat de motor ging detoneren, hetgeen inhoud dat de knocksensoren en het management het niet meer aankunnen om de motor af te stellen binnen het klopbereik. De test was toen bedoelt om het lampje va het motormanagement uit te krijgen, er was sprake vn een melding "Catalyst below effenciency" en niet terug te relateren naar defecte lambda sondes of een andere storing. Na toevoegen ASPEN in 2 tanken bleef het lampje uit gedurende een half jaar zonde verder ASPEN toe te voegen, na een half jaar ging het weer aan zonder aantoonbare reden. Bij de test met de 308 was er een geval waar de auto bij detoneerde bij ferm optrekken, dit was na 1 tank over na toevoegen ASPEN, maar dat was meer omdat de ASPEN de Injectoren had gereinigd. Bij de test met Joke haar 358 was er niet echt een verschil in rijden, het lampje was wel vrij snel uit. Ook weer een niet definieerbare storing in de Cats. Bij bijv. mijn XJS, na tanken van Euro 95 begint de auto vrijwel meteen te detoneren, dus eigenlijk andersom zou het resultaat moeten zijn met een betere brandstof, later of geen detonatie. Na toevoegen ASPEN was het detonatiegedrag weg. Het ging hier om kleine hoeveelheden. Ik heb vorige week een 3.6 XJS aangekocht die nog helemaal in orde gemaakt moet worden. maar deze motoren geven en juist beeld van de toegevoegde brandstof omdat deze in het geheel geen controle en geen aanpassing van de motorloop kunnen geven omdat er domweg geen systeem aanwezig is wat dat kan regelen. Dan merk je meteen het verschil na toevoegen ASPEN wat er werkelijk gebeurd. Ik ga proberen binnenkort de auto rijdbaar te maken en testen wat er gebeurd met toevoeging van ASPEN. Het staat nog allemaal een beetje in de kinderschoenen, maar ik denk dat het zeker bijdraagt aan oudere auto's en auto's die een winterslaap hebben. Ik heb nu al 3 maal een brandstofpomp defect gehad met ene (stilstaande) verkoopauto en 2 klanten die er ook 1 defect hadden. Alle pompen na demontage waren beschadigd door oxidatie. Natuurlijk zijn ze al 2 ton oud, maar het gaat wel degelijk om water bij de brandstof ma stilstand. Forte heeft zelfs een waterverbinder bedacht voor de winterslaap van motorfietsen. De week ga ik er een foto van maken hoe 2 van die pompen er uit zien na demontage.
  4 points
 4. Als voorproefje eens een kijkje in de keuken bij ons.... Een paar maanden terug verkochten we een auto met iets meer dan een ton op de teller aan km's. Na een week belde de eigenaar dat de auto niet meer schakelde.. Onder deze auto is een 5HP24 gemonteerd en die gaan wel eens defect op de A-koppeling, maar ook de rest moet tijdens de reparatie goed nagezien worden, en let er op ORIGINELE delen te gebruiken! Goed, automaat er onderuit en open, A-drum vervangen, brein gerepareerd, automaat weer terug en olie en filters nieuw. Rijden... doet het. Auto afgeleverd en man belt dat na 80 km een schurend geluid waarneembaar is. Ok, terug en kijken... bij mij geen probleem, 50 km rijden, toen af en toe het geluid, klinkt als een convertor die in en uitschakelt. Raar.... bij deze automaat gaat de convertor om en nabij de 3 ton defect en niet bij deze km stand. Maar goed, automaat er weer onderuit, convertor nieuw, alles weer terug en olie er in, rijden... Probleem hetzelfde.... (!@#$%^&) Dan is de automaat uitgesloten.... Dan kijken naar wat de signalen zijn die de automaat ontvangt en interpreteert en verwerkt in uitvoering. LMM, Gaskleppotentiometer, sportstand, rijsnelheid en kickdown. Allemaal goed en geen afwijking.... Jammer... automaat er af en een andere gereviseerde monteren, alles weer terug en afvullen, rijden... Probleem hetzelfde..... (!@#$%^&) Gelukkig had de klant gen haast, Even ruggespraak met de knappe koppen van ZF en collega's... Ook niet echt een idee. Hmmmm..... Andere TCM er op ( ik heb 20 op voorraad) 2 van de 20 kunnen communiceren met de ECM, de andere 18 niet... met de 2 die het doen en de OEM van e auto is het met die andere 2 erger en met de OEM het minst maar niet weg. Ok, ander brein er in, een geheel nieuwe.... 0 km! Probleem hetzelfde... Val dood. (!@#$%^) Grrrr..... 4300 euro schade en geen oplossing. Wat nu? Ikke denken.... Wacht eens... er is ooit een recall geweest op de stallspeed van de convertor in Amerika.. DAT ZOU HET WEL EENS KUNNEN ZIJN! TCM uit Amerika er in, met een andere snelheid van inschakelen van de convertor en probleem opgelost! In het Nederlands... De convertor heeft ene vaste slip om het schakelen soepel te laten verlopen, na een voorwaarde van de TCM (transmission Control Modul) bijv. bij 80 km/u in de hoogste versnelling.. gaat de zgn. convertorclutch in werking, deze zet de convertor vast en de slip is weg. Dit word niet gecontroleerd door de TCM of dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Maar het toerenbereik ligt rond de 1200 bij inschakelen, in de sportstand is dit 1500 toeren. Sommige landen wilde een lager toerental en deze werd ingeleerd in de TCM. In Europa gaf dit problemen... Dus een andere TCM geeft de oplossing, inleren kan niemand naar mijn weten in Europa. Leuk beroep he?
  3 points
 5. Volgende week gaan we er aan beginnen, de diagnose zal ik hier plaatsen na het onderzoek.
  3 points
 6. Bedankt. Hoewel ik een 420G prachtig vind, is het om praktische redenen toch het kleinere model geworden. Deze past namelijk dwars achterin de garage en de grote niet Er bestaat vaak verwarring tussen beide modellen bij mensen die niet zo thuis zijn in de Jaguar geschiedenis. Als ze de modellen al wat kennen houdt het meestal op bij een MKII en soms nog de S-type. De Jaguar 420 is ook maar 2 jaar geproduceerd dus dat is ook niet zo verwonderlijk. Guus
  3 points
 7. Verbruik na 112 km.
  3 points
 8. 600 of 6000 rpm, bij stilstand is het verbruik oneindig groot! dezuunige
  3 points
 9. Als ‘t maar ‘n goeie Islay is stuur ik het adres waar het heen kan. thepeteyone shouldbepeatyoffcourse
  3 points
 10. Ik vermoed dat die over de nokkenas positie sensor gaat.
  2 points
 11. Ja, minder geworden maar niet weg. Vervangen brein heeft ook andere voordelen dus het is uiteraard geen weggegooid geld. Maar het blijven uiteraard complexe auto’s. En dat is maar goed ook want dat stookt de kachel bij Raymond.
  2 points
 12. Wat mij is verteld is dat het niets uitmaakt, althans niet voor de versnellingsbak én koppelomvormer.
  2 points
 13. Best netjes voor een 28 jaar oude 4 liter 6 in lijn.
  2 points
 14. Goed bezig! AJ6 erin, volgende week rijden!
  2 points
 15. Dan zullen ze de rentetoeslag nog aan het berekenen zijn denk ik.
  2 points
 16. Jahaa Leon, je doet er wel lacherig over, maar ik denk dat ze pas beboeten bij 8 km of meer te hard. dan gaat er 4 km meet correctie vanaf. Dus 108+4=112 km/uur. je snelheidsmeter wijkt 10% af, dus op de klok reed je 123 km/uur!! Ik weet het niet, maar crimineel is het wel.
  2 points
 17. Topman verliesgevend Jaguar Land Rover stapt al na twee jaar op. Thierry Bollore trad twee jaar geleden aan als topman van Jaguar Land Rover en stapt nu alweer op. De Fransman werd in 2020 aangesteld om orde op zaken te stellen en de verliezen om te buigen naar winst. Dat is hem helaas niet gelukt. Bollore vertrekt per 31 december om persoonlijke redenen, zo maakte JLR bekend. De Britse autofabrikant schrijft al zeven kwartalen rode cijfers. Over de maanden juli, augustus en september draaide het bedrijf een verlies van 200 miljoen euro. Jaguar Land Rover veel last van chiptekort Net als andere merken hebben Jaguar en Land Rover last van het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Sommige modelvarianten worden tijdelijk niet verkocht. In september werden 17 procent minder auto’s aan de dealers geleverd dan zou moeten. JLR voorspelt dat de productie en de verkopen in het komende half jaar zullen verbeteren. Over het hele fiscale jaar verwacht de onderneming net niet break-even te kunnen spelen. Wordt Jaguar nog steeds volledig elektrisch in 2025? Hoe het zit met het Reimagine-plan van JLR is niet bekend. Jaguar wil vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen, maar het lijkt erop dat dat niet gaat gebeuren, mede door het huidige chiptekort. Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault, maar moest na het Carlos Ghosn-schandaal plaatsmaken voor een ander. Hij werd ingehuurd om JLR na de grote coronaklap weer op de rit te krijgen.
  2 points
 18. Tja, dat geldt voor mij voor Us Heit in Bolsward Dat is voor jou niet ver weg, maar daar hebben ze helaas geen peated Frysk Hynder voor je.
  2 points
 19. Zekers. In bijgaande PDF staan niet alleen een paar tekeningen maar wordt het hele systeem ook uitgebreid beschreven. X350 Technical Guide UK 2004.pdf
  2 points
 20. Vorige week de fles Millstone Peated PX open gemaakt Een aanrader van NL bodem! Bezoek aan Millstone overigens ook als je echte informatie over whisky wilt horen en het ontkrachten van mythes
  2 points
 21. Ik kan er niets over vermelden..... De BD leest mee.
  2 points
 22. Als de auto in zijn geheel in een nacht zakt is dat meestal een luchtlek in slangen of koppelingen van het systeem. Als een van de elektrische connectoren van uw demper is losgekoppeld of als de dunne draden beschadigd zijn, werkt het systeem mogelijk niet correct en krijgt u mogelijk de CATS-storingswaarschuwing op het instrumentenpaneel. Vocht in connectors kan ook een probleem zijn.
  2 points
 23. Zit nu naar een fles te kijken met 12 jar oude ethanol.
  2 points
 24. Ethanol is gelijk aan wat men in de volksmond Alcohol noemen. Ethanol is dan ook de drinkbare variant van de alcoholen.
  2 points
 25. Eén kat teveel op de foto wat mij betreft, maar gelukkig wel in de juiste verhouding
  2 points
 26. Oké top , daar moet ik zeker voor langs komen ?
  1 point
 27. Goedendag, Een bekend euvel, zoals ook elders al vaker besproken: bij koude motor een fluctuerend toerental. Ik merk het vooral onder de 2000 toeren. Is de motor warm, dan is het weg. ‘200% zeker dat het de koppelomvormer is’, hoor ik nu denken. Maar die is 2 à 3 jaar al om precies deze reden vervangen! Dus mijn vraag is: kan het ook iets anders zijn? (Ik heb overigens nog niet de test uitgevoerd zoals in een post in 2020 door Isabella beschreven: koude motor, 80 km/h liefst in cruise control, pook in ‘handmatig’ waarbij de omvormer buiten spel wordt gezet, hopend op strak toerental.) De reparatie was destijds kostbaar genoeg (…) dus ik hoop dat iemand goed nieuws voor me heeft! Nog wat info: betreft S-type R, 2006, sinds vervanging misschien 10k gereden. Km-stand ca. 247.000. Dank, groet, Bram
  1 point
 28. Ik weet het niet zeker maar ga af op onze goeroe
  1 point
 29. Mooi Bert, nog ongeveer 2 weken en dan gaat het feest bij mij ook beginnen.
  1 point
 30. Deze keer koop ik de oude motor niet hoor Bert, ik heb de vorige nog staan.
  1 point
 31. Dit zal wel betekenen dat we ook gaan betalen voor de vlaaien volgend jaar
  1 point
 32. ben toch niet zo dol op auto's die een eigen 'brein' hebben! Gaat mijn eigen brein te boven. En 1300 euro in Heinkenszand is meestal nog wat meer in de regio waar ik woon Vraag me af of het dan wel zin heeft om de diagnose nog te laten stellen bij de garage; heb ik zelf immers al gedaan. Afijn, nog wel even 'de test' doen, misschien. Kan het kwaad om er voorlopig mee door te rijden, dat je weet?
  1 point
 33. Wees welkom in het "afhankelijk zijnde van een ander" ondernemerschap.
  1 point
 34. of ze zijn in de stapels foto's aan het zoeken welke ze moeten hebben....
  1 point
 35. 1 point
 36. hahaha.......werkelijk waar...NOG NOOIT GEZIEN ...ben niet zo bezig met Big Brother is watching you... ga meteen even kijken
  1 point
 37. 1 point
 38. Hi, Ik zie net pas dat je om aanvulling vraagt, maar volgens mij is je verhaal compleet en duidelijk (en leuk om te lezen). Greetz, Peter
  1 point
 39. Leuk! Maar veel verder weg van Friesland kun je het nauwelijks vinden.
  1 point
 40. Daar loopt een Jaguar niet op... Zit te veel water in.
  1 point
 41. Klopt, het ging mij ook niet zozeer om meer vermogen, maar omdat mijn motor af en toe pingelde, wilde ik eens wat anders proberen
  1 point
 42. Zou jij het aandurven om deze alleen op Aspen4 te laten lopen? Wat zal het resultaat zijn met viergasmeting? Toevoegen van Aspen4 misschien betere viergasmeting om door de APK te komen? Zomaar enkele vragen. Ik hoor in de wandelgangen dat ze alkylaatbenzine willen produceren in grotere hoeveelheden en het zo goedkoper word. Maar de politiek zal dit wel weer tegenwerken.
  1 point
 43. Hallo allemaal... Na een te lange afwezigheid hier voel ik mij toch wat schuldig. Dus hoogtijd om terug actiever te worden op dit forum. Afgelopen week de XJ40 terug van stal gehaald. Ik rij er nog steeds zeer graag mee. De 2.9 liter is geen raket en zeker niet met de dikke airco pomp in werking . Maar dat moet ook niet, hé. Problemen zijn er niet echt aan deze wagen. Met 202000 km doet hij het nog steeds goed. De waterpomp is afgelopen zomer vervangen. De cruise control doet het niet meer. Tja, de oorzaak hiervan moet ik nog onderzoeken.
  1 point
 44. nieuwe accu komt deze week binnen, ik houd jullie op de hoogte. Raymond van GG geeft trouwens top advies (met humor!)
  1 point
 45. Wat mij betreft meer moeite dan gewoon de veiligheidsgordel om doen, wat bovendien verstandiger is.
  1 point
×
×
 • Create New...