Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/24/2022 in all areas

 1. De stoelen zijn versleten. Het leer is lelijk en de vulling, welke vulling. Opknappen kost een vermogen. Wat doe je dan als je een set uit een XJS tegen komt voor niet te veel geld, De runners zetten er niet bij dus kocht ik een universeel set bij een raceautoonderdelenboer. De breedte van de stoelen is gelijk aan die van de XJC. Alleen de bevestiging van de runners moest iets worden aangepast omdat deze te kort zijn. Een strip staal van 35cm was voldoende om de bevestiginggaten in de XJS stoel te overbruggen. Ik ben tevreden met het resultaat. De originele stoelen blijven bij de auto voor het geval deze ooit van eigenaar gaat wisselen.
  3 points
 2. Bedankt. Hoewel ik een 420G prachtig vind, is het om praktische redenen toch het kleinere model geworden. Deze past namelijk dwars achterin de garage en de grote niet Er bestaat vaak verwarring tussen beide modellen bij mensen die niet zo thuis zijn in de Jaguar geschiedenis. Als ze de modellen al wat kennen houdt het meestal op bij een MKII en soms nog de S-type. De Jaguar 420 is ook maar 2 jaar geproduceerd dus dat is ook niet zo verwonderlijk. Guus
  3 points
 3. Wat mij is verteld is dat het niets uitmaakt, althans niet voor de versnellingsbak én koppelomvormer.
  2 points
 4. Verbruik na 112 km. 😎
  2 points
 5. Goed bezig! AJ6 erin, volgende week rijden!
  2 points
 6. Heeft iemand enig idee waar ik een reserve sleutel met losse ab kan bestellen ?
  1 point
 7. Er zijn behoorlijk wat slotenmakers die een Tibbe-sleutel voor je kunnen kopiëren. Toen ik in de regio Haarlem woonde heb ik er nogal wat bij Swier in IJmuiden laten maken... Als origineel een must is: Jaguar kan je nog steeds een 'blanco' sleutel (zonder startonderbrekingschip) leveren. De A/B is een ander verhaal, iemand met meer X308-kennis dan ik kan daar vast iets zinnigs over zeggen.
  1 point
 8. Dit zal wel betekenen dat we ook gaan betalen voor de vlaaien volgend jaar 🤔
  1 point
 9. Ik heb mijn wisselaar vaker open gehad en die hangt met veren in de behuizing. Vooralsnog heb ik nooit last gehad van overslaan. Het wisselmechanisme wil nog wel een weigeren doordat het niet vet gehouden wordt. Als je de behuizing dan los maakt, dan zie je hoe het spul in de behuizing hangt. De behuizing zit overigens aan de beide zijkanten vast met 4 parkertjes aan het rek. Ik haal de bevestiging van het rek los van de wagen vloer en schuif het hele rek een stukje naar voren. Dan kun je de schroeven aan de zijkanten los halen.
  1 point
 10. ben toch niet zo dol op auto's die een eigen 'brein' hebben! Gaat mijn eigen brein te boven. En 1300 euro in Heinkenszand is meestal nog wat meer in de regio waar ik woon Vraag me af of het dan wel zin heeft om de diagnose nog te laten stellen bij de garage; heb ik zelf immers al gedaan. Afijn, nog wel even 'de test' doen, misschien. Kan het kwaad om er voorlopig mee door te rijden, dat je weet?
  1 point
 11. Ik ga niet kijken uit zelfbescherming
  1 point
 12. Leuk, erg mooie vondst en een lust voor het oog. Ik ben destijds ook beetje verliefd geworden op de 420(g) na het zien van dit filmpje.
  1 point
 13. Dat is wel erg optimistisch , maar dat tot nu toe gaat het best lekker, maar ben alleen nog maar bezig geweest met slopen ( demonteren netjes gezegd) wil eerst de motorruimte netjes maken . Dan komt het opbouwen weer wil de AJ6 motor er netjes in hebben, komt nog heel wat bij kijken, heb mezelf geen datum gesteld wanneer alles klaar moet zijn . Gisteren kenteken binnen gekregen lekker vlot gegaan
  1 point
 14. Gebaseerd op het feit dat ik hetzelfde aan de hand heb as we speak. Koppelomvormer een jaar geleden vervangen en volgens Heinkenszand is dat het enige wat het nu nog kan zijn. Men wisselt daar het brein van mijn auto volgende week.
  1 point
 15. Wees welkom in het "afhankelijk zijnde van een ander" ondernemerschap. 😔
  1 point
 16. 600 of 6000 rpm, bij stilstand is het verbruik oneindig groot! dezuunige
  1 point
 17. nieuwe accu komt deze week binnen, ik houd jullie op de hoogte. Raymond van GG geeft trouwens top advies (met humor!)
  1 point
×
×
 • Create New...