Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/03/2022 in all areas

 1. Vervolg op dit verhaal. De tellerkabel was gebroken. De kachel/blower werkte niet en de LPG was niet aangesloten. Allemaal APK punten. In september,na het seizoen besloot ik een afspraak bij Ben Kolvenbach te maken. Ben had goed werk geleverd met de revisie van de carburateurs dus leek het mij wel een goed plan ook hiervoor de auto bij hem te brengen. Dat werd wel een langdurig verhaal. De LPG was snel aangesloten. De kabel was een ander verhaal. Blijkbaar was de kachel er ooit uit geweest en bij het terug bouwen was de kabel tussen het tussenschot en de kachel klem komen te zitten, waardoor de kabel brak. Die kachel/blower werkte niet. De weerstanden begaven het keer op keer. Logisch dat de auto langere tijd in de hoek werd gezet omdat andere klussen meer haast hadden. Totaal geen punt. Uiteindelijk bleek de kabelboom zo'n gedrocht te zijn geworden dat niemand er meer uit kwam wat nu waar aangesloten zat en wat het deed. Een aantal jaren terug was het drievoudige in serie geplaatste alarm er al eens uitgehaald wat een doos vol dragen en kastje opleverde. Niet vreemd dus dat de kabelboom vernacheld was. Gelukkig stond er nog een S2 slopen die z'n kabelboom doneerde en alles weer conform fabrieksopgave terug geplaatst is. Vorige week was de reparatie klaar en kon ik de auto met een verse APK weer ophalen. De terugweg uit de Betuwe naar Rotterdam verliep probleemloos en ook daarna verliep alles naar tevredenheid. Ik hoop dat nu alle gremlin van de vorige "beheerder" opgelost zijn. Toch wel apart dat ik nu in eens wel binnenverlichting heb. Het kaartleeslampje werkt zelfs en ook de klok loopt op tijd en met verlichting. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
  4 points
 2. is dat niet gewoon een standaard 7 inch unit? In de USA is het tot in de jaren 90 (dacht ik) de norm geweest dat auto's standaard maat koplampunits hebben die gemakkelijk uit te wisselen zijn.
  2 points
 3. Mijn XJS komt uit Amerika en heeft de Quads. Die worden nu wat slechter ( 1 zit vocht in en de ander wordt de reflector slecht) Ik ben op zoek naar de binnenste koplampen, het grootlicht. Heeft iemand een idee waar ik die kan vinden, wat eventueel een vervanger zou kunnen zijn of wat het onderdeelnummer is?
  1 point
 4. Oke dat is het onderzoeken waard als dat standaard is. Dat maakt vervanging een stuk makkelijker. Dank je.
  1 point
 5. Anderhalf jaar geleden had ik deze auto nog niet. En ik kijk veel voorkomende problemen er op na. Ik denk inderdaad ook dat Lakeman de paravaan bedoelt. Die van de airco is echt drama.
  1 point
 6. Best slim om heel je huidige klantenkring zo neer te zetten 🤣 (not). degezapige
  1 point
 7. Haha nou het is zeker niet de mooiste uit de collectie maar technisch wel erg goed en rijdt heerlijk. Eigenlijk is deze van de sloop gered en kachelt nu weer wekelijks rond, dat is toch goud? Iedere XJ40 op de weg is er eentje.
  1 point
 8. Ik kan twee dingen verzinnen: veranderde wielgeometrie leidt vaak ook tot een veranderd, dus meestal extremer slijtagepatroon op banden de wielharten die verder naar buiten staan creëren een hefboomeffect, waarmee de wiellagers zwaarder belast worden dan waar ze voor waren ontworpen Waarbij de daadwerkelijke impact natuurlijk afhangt van hoe bescheiden of uitbundig je spacers zijn...
  1 point
 9. Vandaag even bij m'n maat op bezoek geweest. Na het stellen van het caster reed de 4 liter S al veel beter en we hebben vandaag nog een gemodificeerde fuseekogel geplaatst. Ik vind 'm nu prima sturen. Eerst moest ik continu aan het stuur hangen om 'm recht te houden / te sturen en nu kan het weer met een paar vingers zoals ik bij m'n andere XJ40 ook doe, top. Even beetje gepoetst, ditjes en datjes... heerlijk weer voor vandaag! Reed verder echt weer subliem, leuk hoor.
  1 point
 10. Hoi Hans, dank je. IK zal eens met hen contact opnemen.
  1 point
 11. Ze zijn bij SNG Barratt op bestelling leverbaar. Kan dan helaas wel even duren voordat je ze daadwerkelijk in bezit hebt....
  1 point
×
×
 • Create New...