Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/06/2021 in all areas

 1. Jezelf vooral NIET af laten schepen. Het is NIET normaal dat die schokt en een automaatbak heeft geen 10.000 kilometer nodig om in te leren. Er is in den beginne iets NIET goed met de automaatbak. Dat weet die monteur ook en daarom schuift hij het probleem 10.000 kilometer op. Maak een afspraak in Heinkenszand, geef een paar centen uit aan een goed en gedegen onderzoek. Dan weet je wat er werkelijk aan de hand is en heb je wat extra stokken om mee te slaan. Of ga per direct op je strepen staan. Je wordt genaaid om het maar eventjes plat te stellen !
  4 points
 2. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen hier. De auto doet wat ie moet doen, is waarschijnlijk de beredenering van meneer de rechter.. Ik heb ooit een nieuwe (een Frans apparaat) auto gekocht die hikte continu. Hoorde zo, was een product eigenschap was het devies. Was overigens toevallig in Nov 2015...toen VW met software door de mand viel en alle fabrikanten ineens de motorsoftware waarmee men bij EU test de uitstoot belasting € berekende, daadwerkelijk in af te leveren auto's installeerde om miljarden aan boetes te ontlopen. Succes met de oplossing. Beste is om de vrede bewaren met de verkoper anders sta je waarschijnlijk met lege handen..
  1 point
 3. Ik zou niet eens de moeite nemen naar een specialist te gaan: gezien de eerdere reactie bij de verkoper wordt de diagnose van de specialist waarschijnlijk afgewimpeld als 'ook maar een mening'. Voor de zekerheid je rechtsbijstandverzekering en de kleine lettertjes van je koopcontract checken, daarna terug naar de verkoper en uitleggen dat je geen genoegen neemt met de conditie van de automaat zoals die nu is...
  1 point
 4. reden dat ik de boel uit elkaar haalde was overigens twijfel aan shims tussen linker wielophanging (terecht, miste 3.2mm) en de staat van de isolators, en mijn doel om zelf polybussen te gieten voor de onderkant schokbrekers en bovenste draagarmen. Maar dat leek me bij nader inzien geen verbetering dus maar zo gelaten. Nu weer moed verzamelen om achterscherm af te maken en te spuiten.
  1 point
 5. Helemaal mee eens Met het oordeel van deze specialist kun je de garage (dealer?!) confronteren en daarmee sta je sterker dan de mening van een koper. Doen!
  1 point
 6. Kletskoek, dat zelflerende betekent dat de schakelmomenten wat worden aangepast aan je rijstijl. Het schakelen zelf moet gewoon lekker gaan. Dat zelflerende is er sinds begin jaren 90 op elektronische automaten en is met enkele honderden kilometers gedaan. Ze proberen het te rekken / je af te poeieren.
  1 point
 7. Ja altijd, maar dacht hyperventilerende nodig te hebben..
  1 point
 8. pimgmx bedankt voor de info ik ga hier mee aan de gang als alles weer goed werkt laat ik het je weten gr: Wilfried van Galen.
  1 point
 9. Hoi iedereen, Ik ben 1 maand in het bezit van onze Jaguar XF dec.2015 en 93000 km. Nu begon nadat wij de auto hadden opgehaald de automaten bak steeds meer te schokken. Eerst bij de 50km/uur. Later bij de 80 en bleef hij ook hangen. Wij dachten dat hij het ieder moment kon begeven, zo slecht liep hij. Bij de garage hebben ze dit ook vastgesteld en hebben de automaten bak.olie en het filter vervangen. Nu schokt hij bij de 80 niet meer, maar bij de 50 geeft hij nog 2 schokjes bij het terug gaan van de snelheid. Dus weer terug geweest. Zegt de mogelijkheid ter die meegereden heeft dat dit normaal is. Dit is het terug schakelen wat Schokker IG is, omdat de automaat zich nog aan moet passen aan onze rijstijl. Het is een "lerende" automaat. Het zou vanzelf overgaan. Bij de vraag wanneer dit zou zijn, werd mij verteld dat het wel 10.000km zou kunnen zijn. Zit ik dus ruim een jaar met een schokkende bak....en onze garantie is maar 6 maanden. De monteur zegt dat er niets mis is net de auto, maat ik wil geen schokkende automatenbak. Ik heb hiervoor 4 auto's met een automaat gehad en hier nog nooit last van gehad. Maar dat waren nog oude types zei de monteur. Deze automaat is adaptief, dus hoort erbij... Ik heb een filmpje vh schokken voor de liefhebbers..... Ik vind het niet normaal en wil het gemaakt hebben, maar dr monteur zegt dat er niets te maken valt... Wat moet ik doen??
  0 points
×
×
 • Create New...