Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Zo... De nieuwe Lambdasonden zijn ook binnen 2X up-stream en 2X down-stream. Besloten om deze ook maar te vervangen, is het hele uitlaat systeem up to date. Ga er vanuit dat deze er ook al 15 jaar inzitten, kreeg voor het vervangen van de Katalysatoren al af en toe een melding P1647. Waarschijnlijk een verwarmingselement in de lambda wat binnenkort de geest gaat geven. En ook nog een luchtmassameter Raymond had al aangegeven dat deze niet helemaal jofel was , gelukkig had ik een aliex vervanging van 14 euro deze werkt gelukkig ook storingsvrij en is nu al zijn geld waard voor nood. Ik heb natuurlijk wel een Denso besteld (voor de genuine JAG part lovers) een originele MAF van jaguar is ook van Denso alleen 2X duurder.
 3. Hoi,. Lijkt me gewoon een aard probleempje. Haal het los schuur de connecters licht op met fijn schuurpapier. Plaats dan meteen nieuwe lampjes als je er toch mee bezig bent. Zou eerst de zekeringen testen Gr Mark Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 4. Mocht je bij iPod willen blijven en je hebt een iPhone kan je zon omvormer stekker ben kost 2 euro ben je klaar. Of deze oplaad weet ik niet ligt eraan hoe deze is aangesloten aan de radio. Gr Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 5. Gebruik gewoon zo'n FM Transmitter gebruikte ik ook en gewoon top. Geen gezeik met kabels en draden alleen ladertje en werkt goed. Ben je voor 5 euro klaar Gr Markn Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 6. De kersverse designtopman van Jaguar Julian Thomson wil dat er minder Jag SUV’s komen en méér sportauto’s en sedans. Verklaart hij hiermee de oorlog aan zijn Tata-bazen? Ja, met de F-Type maakt Jaguar nog een sportauto. Maar dat segment heeft allang niet meer de focus van het Britse bedrijf. Nee, de laatste tijd focust Jaguar zich op crossovers en SUV’s als de E- en F-Pace, en maakte het met de I-Pace de eerste EV van het merk. Binnenkort moeten er ook nog twee crossovers bijkomen. Voor de autoliefhebber die geniet van sportwagens is dat niet het beste nieuws. En daar is Julian Thomson, hoofdontwerper bij Jaguar, het mee eens. Tegenover ABC News zegt hij dat er in zijn ideale wereld meer sportauto’s en minder SUV’s rond zouden rijden dan nu. Hij denkt wel dat SUV’s spannend kunnen zijn, maar vindt dat de balans – bij Jaguar – teveel is doorgeschoven naar dat segment. Het zou volgens hem beter zijn als Jaguar meer sedans en sportauto’s zou maken. Het is nog maar de vraag of zijn wensen ook daadwerkelijk resulteren in meer sportauto’s en sedans van het merk. Moederbedrijf Tata zal er vast ook iets over te zeggen willen hebben. Thomson geeft daarnaast aan dat er veel moeilijkheden zijn bij het ontwerpen van dergelijke auto’s. Überhaupt het mogen ontwerpen van een sportauto is het grootste struikelblok van het segment, zo zegt de hoofdontwerper. ‘De wereld is tegen de sportauto’, vanwege uitstoot- en veiligheidsredenen. “Toch zijn ze wel de ultieme droom van een auto. Ze vertegenwoordigen het beeld dat je wegrijdt naar de zonsondergang.” Wel heeft Thomson wat ideeën om meer mensen in de sportauto te krijgen: jongeren. Het gros van de sportautokopers is namelijk ‘ervaren’ (lees: oud) die de historie achter een sportauto waarderen. Jongeren kennen of begrijpen die historie volgens Thomson niet, dus moet je ‘de droom van het rijden’ opnieuw voor ze verwezenlijken. Om meer sedans te kunnen verkopen, moet je aantrekkelijke koetsen ontwerpen. Klinkt logisch, maar is dat volgens Thomson niet. Klanten kopen een sedan omdat ze een rationeel product willen, aldus de hoofdontwerper. Sedans worden dus bewust rationeel ontworpen. Jaguar moet sedans ontwerpen waar mensen op verliefd raken, zo stelt hij. Dat is ook precies wat Thomson bij zijn tijd bij Jaguar wil verwezenlijken: een beeld dat eleganter en romantischer is. En daarmee ook nog eens winstgevend is.
 7. ... en een dikke week later zijn de nieuwe speeltjes binnen! De filterhuizen van AJ6 Engineering worden schoongemaakt en ontroest, en voordat de nieuwe kelken erop komen nog opnieuw gespoten.
 8. Nog even een vraag. Laad de Ipod stekker ook op?
 9. Super, dank je wel !! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 10. Yesterday
 11. Ik heb totaal geen verstand van een Ipod connection. In de auto console zit een Ipod stekker. Als ik een refurbished Ipod koop gaat dat dan passen en werken? Is er nog meer mogelijk bijvoorbeeld om een android telefoon aan deze aansluiting te koppelen of een bluetooth device.
 12. De binnenverlichting van de XJ 350 2005 werkt niet naar behoren. Onderverlichting werk wel met instappen boven niet. Midden boven knopje werk wel die daarnaast dan wel en niet . Boven brand ook wat flets. Achter links en rechts gaan wel aan maar voor word dan ook ingeschakeld. Eigenlijk is er geen peil uit te trekken. Ik heb op een Engels jaguar forum hier iets over gevonden waar ze over grounding praten. Verder een heeeeeeele lange uitleg om dit te testen en eventueel op te lossen. Dit gaat me boven de pet uit. Iemand hier ervaring mee en eventueel een suggestie of een adres waar ze bedreven zijn met deze elektra. Ik lees wel eens van uren, dagen zoeken naar het euvel.
 13. Hoi, Dat moet ik even uitzoeken, ik laat het je weten.
 14. Hoi Wilfred, mag ik vragen waar je deze radio hebt gekocht en wat voor merk/type het is?
 15. Check eens of in beide gevallen dezelfde lampen branden (binnen, buiten, koffer,...….) indien antwoord op die vraag ja is: dan zoeken in de schakelaars.
 16. Goed verwoord! En nee, daar worden wij niet blij van. Zorg dat je er zoveel mogelijk van geniet
 17. Schijtmilennials die geen auto willen hebben volgens boomers die het nu voor het zeggen hebben. Doe mij maar gewoon een leuke auto hoor. Nu rond aan het kijken voor een echt eigen auto voor dagelijks gebruik trouwens.
 18. Leuk om mijn oude Jag weer eens terug te zien! Heb hem 10 jaar gereden van +/_ 1986-1996, was toen mijn enigste auto en heb er 100.000 km mee gereden. Had hem nooit moeten verkopen(zag er toen ik hem weg deed beter uit) want je zult het misschien al onderzocht hebben dat het een hele vroege orginele NL auto is. Volgens wat ik nog terug heb kunnen vinden iets van NR 11 Toen geloofde bijna niemand dat want eigenlijk zijn de XJ pas vanaf 1969 werd me toen verteld. Ik heb hem gekocht met het kenteken 55-52-ZX en heb daarna toch nog alle orginele papieren en gegevens op weten te vragen. Succes ermee en wellicht zie ik hem nog eens in volle glorie. Ps, In 2011 stond hij op marktplaats in oude tonge te koop, ben toen gaan kijken en me toen al rot geschroken van de staat waar hij in verkeerde. Durfde hem niet terug te kopen!!!
 19. Ik denk dat we hier het begin van het nieuwe JLR zien. Er wordt steeds meer onderkend dat elektrische auto's eenheidsworst zullen worden. En ook dat autobezit in de toekomst minder voor de hand liggend zal zijn dan nu het geval is; denk bijvoorbeeld aan greenwheels. Fabrikanten zoals JLR zijn zich aan het voorbereiden op het leveren van mobiliteitsoplossingen omdat daar te zijner tijd geld mee verdiend kan worden. Wij, bezitters van een auto die daar gelukkig mee zijn, zijn een langzaam uitstervend ras. Of ik daar blij van word is een ander verhaal. 😒
 20. wimb

  Special Tools

  Ongeveer net zo losten wij de krukasbout bij Citroëns: rechterwiel opkrikken, dop op de bout, wringijzer verlengen zodat dat op straat rust, BDP-sensor los en dan starten. Ik weet het, een hoog beungehalte.
 21. Last week
 22. redman

  X300 en roest

  Misschien handig om e.e.a. te fotograferen en hierbij te plaatsen?
 23. Hoewel ik er geen ervaring mee heb, zou ik beginnen met de schakelaar bij de deur.
 24. Het lijkt nog het meest op een skiliftgondel op wielen. Doe mij maar de creaties van Lyons, Callum en niet te vergeten Sayer.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...