Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. De achterplaat was niet alleen zo verrot als een kanten gordijn, maar ook gevuld met gaten voor een LPG vuller en een trekhaak. Een welwillende vorige eigenaar heeft dit proberen te fixen met een gepopnageld stuk aluminium, maar zelf zocht ik een betere reparatie. Dus alles moest er af. Er was flink wat reconstructie werk aan de binnenplaat nodig. Na een aantal dagen lassen zit nu gelukkig ook het nieuwe (SNG) buitenpaneel er op wat het geheel een stuk meer af laat lijken.
 3. Was mij even ontgaan maar is voldaan.....wat gaat zo´n jaar toch snel. Keep up the good work👍
 4. Iksjeezesel

  Welk merk olie

  Lourens, Wim heeft ook geen garage die aan het signalement zou voldoen;-). Vandaar " de Franse benaming";-). Maar je hebt gelijk, de acceptatie van het "op straat sleutelen" is tanende. Scheldende buren moet je zien te vermijden, zelfs al blijven ze op 1,5m afstand:-).
 5. goed bezig hoor. maar zoals gezegd, als je bubbels hebt in het KVS reservoir, dan weet je dat het niet je inlaat spruitstuk pakking is..... Komt vast weer goed. Als het gedaan is geniet je zo mogelijk NOG meer van je ultimate British motohcahr..;-).
 6. Spruitstuk is eraf 😖 Was toch nog een klusje, om bij de onderste moeren te kunnen komen moest de waterrail eraf, injectoren eruit en toen kon ik er met veel geduld bij. Ik zie aan de pakking eigenlijk geen lek van het water naar de lucht inlaat 😬😐🥺 Duzzzz.
 7. Lourens

  Welk merk olie

  klopt, ben ik met je eens Wim, maar tja ik heb geen garage. En ik heb wat dat betreft twee linkerhanden. Voor een lampje vervangen zou ik zelfs nog naar de garage kunnen gaan.
 8. wimb

  Welk merk olie

  Over de ketting weet ik alleen dat we een jaar of 2 geleden bij G&G naar hebben gekeken. Ik heb de laatste generatie kettingspanners onder en boven en alles zag er goed uit. Ik ben het er niet mee eens dat het normaal is dat een oude motor zweet of olie lekt. Het komt vooral omdat pakkingen gaar zijn. En de meeste zijn prima zelf te vervangen; zelfs als je de beschikking hebt over een garage de la rue. Spit mijn draadje maar eens door.
 9. Lourens

  Welk merk olie

  350K achter de kiezen... Netjes en hoe vaak de ketting vervangen? Ik weet dat ik onderhoud moet gaan plegen maar kosten baten kom ik niet uit en er werd mij gisteren nog een XJ aangeboden 2e eigenaar met nog geen ton op de teller. Deze komt van het zomer vrij, tja dan wordt het moeilijk. Maar ik moet zeggen ik vind dit type mooier dan de "jongere" xj.
 10. LeapingXJR

  Welk merk olie

  Laatste olie wissel Castrol Edge 5W30. De keer daarvoor Kroon oil 5W30. Filters altijd van Mahle. Groeten René
 11. wimb

  Welk merk olie

  Die van mijj heeft ruim 350k achter de kiezen. Het zijn nog ouderwetse motorblokken die met normaal onderhoud makkelijk tonnen moeten kunnen draaien. Zo'n modern milieutechnisch verantwoord driepittertje is na een 1,5 ton wel op, zelfs bij het gebruik van door de fabrikant voorgeschreven smeermiddelen. Ik hou het olieverbruik niet precies bij, maar op 15.000 moet ik wel een paar keer bijvullen. Het blok is droog, zweet zelfs niet en ik vermoed dat een deel van het olieverbruik veroorzaakt wordt door de, naar mijn mening, nogal ongelukkige carterontluchting.
 12. wimb

  Wimb's X308

  Van de week 's avonds een flink stuk met de Jaguar gereden en het volgende geconstateerd: Door de nieuwe rubber geleiders komen de klauwen voor en achter mooi vrij waardoor de auto stiller is. Ook gaat het remmen nu heel mooi smooooth. De Laufkultur is aanzienlijk verbeterd. Natuurlijk komen dan nieuwe problemen aan het licht. Windgeruis. Dat heb ik altijd gehad, maar is nu irritant. De oorzaak weet ik ook: het linker deurrubber hangt voor een deel los. Een nieuw, niet gescheurd rubber heeft nu topprioriteit. 😅 Verder wil ik de rubbers van de ophanging achter laten vervangen. Dat is ook al ruim 20 jaar oud en heeft zijn beste tijd gehad. Dat zal gezien de coronamaatregelen nog wel een tijdje op zich laten wachten. Oh ja, en de koelvloeistof moet vervangen worden. Dat is een klus waar ik gewoon geen zin in heb. Dat is voor mij net zoiets als de wielen er af halen: het is niet moelijk, maar ik zie er gewoon tegenop omdat ik het rotwerk vind.
 13. wimb

  Wimb's X308

  Zie mijn post van 20 november 2019.
 14. Lourens

  Welk merk olie

  Beste Wim, Die trigger vraag had ik al eerder verwacht. Beetje verbruik denk ik. Mag ook bij 337 k op de teller, mijns inziens. Zit geen historie bij, maar vind het even goed zo. Auto een week voor de corona crisis gekocht, nu zelf even in de corona crisis. Gezien de kilometers is rijden, zolang hij rijd. Koetswerk en bodem zijn overigens zeer goed.
 15. Kan wel zeggen dat die motor intussen wel is opgehaald Staat al 6 jaar bij mij op de stelling... Bert al een tijd niet gesproken maar zal wel van alles tussen gekomen zijn om het project niet klaar te hebben. Jammer want Bert is wel mannetje van aanpakken dus dat had een hele mooie conversie geworden maar wie weet, misschien moet ie nu ook thuis werken en begint het weer te kriebelen?
 16. wimb

  Welk merk olie

  Ik zou het gewoon bij 5W30 houden. Als je in het onderhoudsboekje kijkt is dat eigenlijk ook het fabrieksadvies. En qua merk ga ik voor Castrol dat net als Kroon goede olie is. Mijn voorkeur voor Castrol is omdat het ietsje goedkoper, en Jaguar samenwerkt met Castrol (wat puur een gevoel is, net zoals Citroën Total prefereert). Er is een andere opmerking van je die mij triggert: ik weet niet hoevaak je olie bijvult maar als dat regelmatig is dan zou ik toch eens op zoek gaan waar dat dan blijft.
 17. Lourens

  Welk merk olie

  Douwe Egberts gevoel??? Mijn voorkeur gaat uit naar een andere koffie zo ik ook geen Heineken drink
 18. Lourens

  Welk merk olie

  Bijzonder wat je zegt. Bij winparts is de 0W40 van Kroon goedkoper dan de 5W30. Nu ben ik benieuwd de vorige keer heb ik 5W30 bijgedaan, kan ik dan nu gewoon 0W40 erbij doen?
 19. arie-jag

  Welk merk olie

  Voorkeur voor Kroon in de Jaguar: goede producten, Nederlands en in mijn geval stukje geschiedenis, mijn Jag was auto van (een) directeur van Kroon. Voor Beide MG's dan weer Castrol: goede producten en komt uit Wakefield Yorkshire waar vrienden van mij in de regio wonen en ik jaarlijks wel even te vinden ben. Conclusie: Arie koopt op gevoel/sentiment Mooie uitspraak van Stephan: dat Douwe Egberts gevoel
 20. Last week
 21. sonsan

  Welk merk olie

  G&G gooit altijd Kroon in mijn X. Hier kan je op kenteken zien welke Kroon producten voor jouw voiture geschikt zijn: https://www.kroon-oil.com/nl/
 22. Het beginnetje is weer gemaakt 😬 Gevolgd door de spruitstukken, kop eraf en dan zie ik hoe het blok er voor staat.
 23. Iksjeezesel

  Welk merk olie

  Ik begreep dat als het maar vol synthetische olie is (voorkeur Kroon hier) dan is het okee. Ik overweeg 0W40 van Kroon. Maar 5W30 is wel wat goedkoper...
 24. Ik zou zeggen, pb tje naar Bert😉. Maar sinds dien (2014!) heeft Bert al best wel wat nieuwe Jaguar uitdagingen op zijn pad gehad😁.
 25. Goeden avond Heren Hoe is het eigenlijk met dit project ?? heeft bert het opgegeven,,begint al wat te verstoffen
 26. Lourens

  Welk merk olie

  THNX Dat klinkt goed, er mag 5W30 in heb je ook nog een voorkeur longlife of what ever? Groet Wiebe
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...