Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Beste forumcollega's, Hartelijk dank voor jullie wisselende reacties. Geweldig dat er zoveel reacties komen. Ja, ik heb de bougies eruit gehaald, dus de motor zal onbelast op de krukaslagers draaien. Ik heb nog aan de oliepeilstok geroken en de oude olie bekeken maar die ziet er nog goed uit, ruikt naar olie is nog vettig. Uiteraard laat ik de oude olie er eerst uitlopen. Verder zet ik er een nieuw origineel oliefilter in (met terugslagklep) en uiteraard nieuwe olie = Kroon oil classic multigrade 15W-40. De cilinders heb ik regelmatig ingespoten met WD-40. De WD-40 spuitbussen kan
 3. Nou, hier in de regio wel hoor! Komt door die fanatieke Verkeerspecialisten.....
 4. hoi, dank je voor de waarschuwing, mvg frank Moderator: als eerste reageerder hoef je het bericht niet te quoten.
 5. Volgens mij zijn dat dezelfde systemen. Je hoeft er niet perse een originele cd voor te hebben. Let er wel op dat de installatie secuur verloopt. Bij de laatste update van dit systeem zit ook een software update waarbij b.v. het jaguarlogo wat mooier gedetailleerd is. Wordt deze software update om wat voor reden ook onderbroken loop je de kans dat je hele display onbruikbaar word, dus ook je radio, climacontrol en navi etc. Wees voorzichtig dus! Hier is er ook al eens een vraag over gesteld.
 6. dat lijkt er erg sterk op hoor,,, maar momenteel ff erg druk hier, we spreken binnenkort even af ok? thnx vast mvg frank
 7. Djurre1980

  Sleutel

  Oke toppie, even de betere sleutelmaker zoeken dus Thanks. Ik rij bij slecht weer met de stadslampjes aan. Dat mag officieel niet maar het zijn net dagrijlampjes bij een XJ40. Staat mooi vind ik.
 8. pimgmx

  Sleutel

  Dat hangt van de sleutelmaker af... Je hebt er een nodig die thuis is in autosleutels, in concreto eentje die een apparaat heeft om Tibbe-sleutels (o.a. ook veel gebruikt door Ford) te klonen. Ongesneden sleutels zijn via eBay te vinden als de sleutelmaker die niet heeft, een setje Jaguarlogo's voor op de sleutel heb ik nog wel, als erfenis van m'n X300 sloper...
 9. Djurre1980

  Sleutel

  Ik heb bij de XJ40 Gold maar 1 sleutel en afstandsbediening die beide gelukkig werken. Ik heb echter al een keer gehad dat ik de deur dicht gooide met de sleutel in contact terwijl de motor draaide en de deuren op slot waren. Gelukkig zat de deur niet helemaal dicht waardoor ik met een stuk soldeerdraad de deur van binnen open kon haken. Maar is zo'n sleutel gewoon bij de sleutelmaker bij te maken, of moet ik dan naar Jaguar?
 10. Hierbij een foto van mijn Denso systeem met touch screen. Volgens mij pas geleverd vanaf MY 2003.
 11. Last week
 12. Geen aanval hoor, maar met wat gedoe krijgt ie m dus nog steeds aan.
 13. Kabel afstellen blijft de oplossing. Tip was bedoeld om de auto te kunnen starten en dan naar garage te rijden.
 14. Lijkt allemaal akelig strak op elkaar maar eigenlijk ook weer niet. Die Carelia oogt echt strakker en die Artura een beetje "Volkswagen Beetle" of zo. Aardig gefreubel zo. Leuk!
 15. Klopt, dus het zijn DEZE partnr.C2N3017
 16. Dan is het die Artura ook niet. Die lijkt breder uit te waaieren in de spaken. Of ?
 17. Is wel heel veilig idd. Maar door de capillaire werking blijft er toch altijd een oliefilm zitten John? Ja die kan wel verzuurd zijn na 25 jaar, en dus roest veroorzaakt hebben natuurlijk in de lagerschalen..wat niet te hopen is.. Maar ik begreep dat de motor goed met de hand rond gaat, dus dat duidt op een positief verhaal. Zou die 10 omwentelingen op de startmotor (om olie druk op te bouwen) de krukaslagers om zeep helpen?
 18. Na een zo lange tijd niet gedraaid te hebben zit er nagenoeg nergens meer olie. Dus is het verstandig ervoor te zorgen dat er olie komt. Eerst handmatig op de nokken en stoters. Dan via de externe aansluiting. En met de hand de motor rond draaien. De externe aansluiting zou je daar kunnen plaatsen waar nu de oliedruk sensor zit.
 19. Met het aandrukken van de handle in P lukt het nog net volgens de eerste post
 20. Tenzij je met de voor of achterkant tegen een deur muur of andere auto staat zou je het volgende kunnen proberen: - voet op de rem - sleutel op de stand - een helper de pook langzaam van P naar D bewegen. Je zou er ergens een stand tegen kunnen komen waarin hij start.
 21. De achteras zit eigenlijk maar met 2 bouten gepositioneerd, net voor de achterwielen, in flexibele (rubber) bussen. De 2 bouten achter de achteras houden de as alleen maar omhoog (zijn zelfs sleufgaten, doen niets voor stevigheid... Een brace onder de as door zal d carrosserie wel minder laten flexen wellicht, maar zolang de sleufgaten van de as ophanging zo blijft, blijft die as ook bewegen...Ik hoop dat m,n polybushings een beetje helpen...
 22. Vandaar de aanduiding, XKRrrrr(uk)?
 23. JJM 12 31 24\22 kan je daar wat mee, of in de auto een foto maken van het systeem? mvg
 24. Ik weet niet of je hetzelfde systeem hebt als ik. Als dat zo is dan kan ik je wel helpen met updaten.
 25. @Rob, Ik bedoelde met mn duimpje dat ik het helemaal met je eens ben. Ik was van plan een respons te geven, vrijwel gelijk aan jou post. Maar dat hoefde niet meer. Ik ben nu een oud zijspan nieuw leven in te blazen na 20 jaar stilstand. Na de olie wissel heb ik met de kickstarter heel vaak een slag gegeven om te pompen en de ontsteking af te stellen. Of het helpt weet ik niet, maar ik heb wat WD 40 in de cilinders gespoten; 't is het idee he.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...